axislubo: z Petra si nič nerob, vůbec nechápe, že se fotit hora z hory jinak nedá, když nemůžes kvůli kompozici vylízt na kopec vedle, který tam prostě nejní

jinak máš snímky dobré, spíše třeba zauvažuj kdy zmáčknout spoušť, traba by tam něco nemuselo být nebo naopak, stačí někdy popojít pár kroků stranou, třeba hlavně sejít z cesty utváří lepší vjem než cvakat přímo na cestě...
Josef38: Prej okecat, to je dobrý

ale vážně si myslíš, že svou práci stále okecávám? z mého pohledu je to jednoduché vysvětlení proč to tak je pro další pochopení, jak si se mohl přesvědčit o pár příspěvků výše, kde jsem snímek upravil nejblíže k tvému z mého pohledu, což svědčí, že jsem kritiku schopen přijmout, moc lidí tohle nezvládá, nicméně naopak většina lidí to chápe jako výmluvy či okecávání, nikoliv jako další informace do konverzace, což jsem nesnášel u šéfa, ať jsem vysvětloval pravdu "proč" či popisoval problém "jaktože", bral to stále jako výmluvy, když jsem mlčel, bylo to ještě horší, to mi občas (často) nadával do neschopného idiota

tak sem se na takovou buzeraci vykašlal...
jinak se stále ze svých chyb učím a posouvám se díky tomu kupředu a to nejenom ve fotografii, ale to je na jinou debatu, tak znám svou Sigmičku, co umí, co naopak neumí, umím ji ovládat tak, abych využil plně její potenciál, lidi, kteří se ani nesnažili tento přístroj pochopit to vzdali a našli si jen právě ty výmluvy proč to nejde...
Jo a mimochodem, žádné takové tvrzení o tom, že foveon zachví věrné barvy či dokonalé zobrazí barvy jsem nevydal (opět překroucení slova), tvrdím jen důležitější poznatek, že foveon dokáže zachytit větší škálu barevných odstínů než standardní snímací čip, což zní skoro stejně ale je to v principu diametrálně odlišné také v zobrazovaném vysledku

no a o to mi hlavně jde a o tom foveon právě je...

(kdo je slepý, ani foveon nepomůže

)