Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Pete2 » 04 led 2015 14:25

Konecne zasnezene rano a nova energia na nejaku prechadzku...
Uzite si so mnou jej "kusicek" v plnom z DP3. Ved vsetky cesty vedu do obecnej palenice. (n) :D

ObrázekObrázek
Pete2

Příspěvekod Petr M » 04 led 2015 17:15

Jardo,

diky za vysvetleni, to jsem se opravdu rizl s tim, ze jsem si to popletl. Tak to se ti tedy opravdu a docela seriozne omlouvam. Ale urcite je v mem prispevku take neco na tebe, jen tedy ta mgenta ne a ten prach. :)

Ale za vsechno pak muze tedy Pavel, ten tak tedy rychle narostl; nema uz i vetsi ruce, aby mohl tu vzacnost pevne pri tom cvakani drzet? Holt ta fotka s tim svahem, i kdyz neni nic jineho nez cvak zacina byt uz povestna, i kdyz byla focena uplne jako snad cislo osm v te nove popelnici.... Ze ja blb jsem se tehdy odvazil radit, aby se to cvaklo kapku jinac.... kdybych vedel, ze autor bude genialni sigmarian, tak bych se urcite neodvazil a zkusil bych to treba tady na Laca...... :)

Zdravas,
Petr
Petr M

Příspěvekod josef38 » 04 led 2015 19:28

Pete2 píše:Konecne zasnezene rano a nova energia na nejaku prechadzku...
Uzite si so mnou jej "kusicek" v plnom z DP3. Ved vsetky cesty vedu do obecnej palenice. (n) :D

Pete i když tvrdý alkohol moc nemusím, tak jsem rád, že jsi mě nechal nahlédnout do kuchyně, kde vzniká! (n) (n) (n)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 04 led 2015 20:22

Josef
Abys nemyslel, ze chodim do nasho "kulturneho domu" palenice len kvoli palenke :D este par momentiek.

Obrázek Obrázek
Pete2

Příspěvekod josef38 » 04 led 2015 20:41

Pete2 píše:Josef
Abys nemyslel, ze chodim do nasho "kulturneho domu" palenice len kvoli palenke :D

To mě ani nenapadlo, dobře vím, že Tvůj nejoblíbenější nápoj je žinčica. :-)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 05 led 2015 16:44

Zincica je napoj pre tvrde natury a este schopne cezpolneho behu... takze radsej neholdujem. :)

Sigma s tymito novymi DP kamerami mi robi stale vetsiu a vetsiu radost. Strcis do vrecka a jedes. Dnes som mal na snehu zaklapavaci chranic displeju a je to i vyborna ochrana pred snezenim. (n)
Přílohy
DP3M0622.jpg
DP3M0622.jpg (1.83 MiB) Zobrazeno 4862 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP3 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 7/10 EV
Metering mode: Pattern
DP3M0602.jpg
DP3M0602.jpg (1.35 MiB) Zobrazeno 4862 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/3.5
Pete2

Příspěvekod japakm » 05 led 2015 19:05

Petr M:

pokusím se osvětlit své poslední příspěvky a reakce na ně.

o prachu zde zaháji Petr M

-----------------
od Petr M » 02 led 2015 16:10
Jarda a Jarous,

... a pucujete si doma nejradeji ty sigmy co mate od prachu a peclive a hlavne casto kontrolujete ty scheiß akkus, ....
-----------------

Uvážil jsem tehdy za vhodné na část zareagovat. Dnes bych to přešel mlčením.

-----------------
od japakm » 03 led 2015 20:14
Zdravím Sigma příznivce,

a dovolím si vložit náhled a odkaz na plnou velikost jedné (ne)podařené pouze dokumentační fotky, "od prachu očištěnou SD1M".
-----------------

následně jsem pouze vysvětlil jak jsem to myslel s narážkou na ten prach a upozornil pouze na nedostatky své fotky jak je vidím.

-----------------
od japakm » 03 led 2015 21:02
Jardo,

ten prach byl myšlen jinak (foťák utřen na povrchu od prachu jak takzvaně pořád leží ).
Toho že by někdo na této fotce našel prach na čipu se nebojím (je ztracen v motivu), ale
čekám připomínky, že foto má na levé straně nádech do magenty (až se mi s tím bude chtít hrát
tak to můžu doladit). No prostě nejsem dokonalý.

Pavel
-----------------

Nenapsal jsem ani slůvko o počítání a hledání prachu na čipu.
Nikdy jsem se zde ve foto oblasti neprohlašoval za machra či vodborníka a taky se ani jedním v tomto směru necítím.

-----------------
od Petr M » 03 led 2015 22:25
Ja tady fakt sranda a sami vodbornici. A ty suprove seriozni narazky vo prachu! Holt se to pozna i na tu dalku, ze tou seriozni inteligenci to tady jen srsi.

Jeste tak neco pred ca. pul rokem, kdy meli ty suprove kamery nove, tak se snazilo a docela seriozne se ptat na ruzne taje sigmy, jak a co a ejhle jak ta seriozni inteligence uz narusta.... Dnes jsou to uz v tom foceni s oprasovanou sigmou stari machri a vodbornici... Uz nepotrebuji byt seriozni a skrome se dotazovat jako tenkrat na zacatku; ale uz se dokonce predvadeji.... Dokonce by dali pocitat..... .... se po..
-----------------

Můžu pouze za to, že jsem na počátku zareagoval na narážku o prachu.
Ruce mám naštěstí stále stejné.
Nejsem si vědom, že bych zde vkládal fotku nějakého svahu. To bude asi mýlka. Vkládal jsem vesměs pano.

-----------------
od Petr M » včera, 17:15
Jardo,

...Ale za vsechno pak muze tedy Pavel, ten tak tedy rychle narostl; nema uz i vetsi ruce, aby mohl tu vzacnost pevne pri tom cvakani drzet? Holt ta fotka s tim svahem, i kdyz neni nic jineho nez cvak zacina byt uz povestna, i kdyz byla focena uplne jako snad cislo osm v te nove popelnici....
-----------------

Předpokládám, že tímto příspěvkem se zde stanu asi neseriózním a aby nedocházelo k mýlkám s "nick", budu zdě přispívat ještě méně.
Fotím si pro své potěšení.

Zdraví
Pavel
japakm

Příspěvekod Jarouš » 05 led 2015 19:23

"Předpokládám, že tímto příspěvkem se zde stanu asi neseriózním..."
Nestaneš, Pavle, kašli na to. Neserióznost vypadá jinak... ;)
Ale čistě k věci, plácání po ramenou není v kurzu ;) :D . To pano z parkoviště bych čekal ještě ostřejší, jaké jsi měl sklo, clonu? Je to ze stativu? Magenta je mi ukradená, věřil by tomu někdo? :lol:
Jarouš

Příspěvekod Pete2 » 05 led 2015 19:28

Pavel
Co blbnes. Snad ta nerozhodi jeden zakomplexovany dedek. Iba sa proste zarad medzi nas patlalov a zi si po svojom.
Neverim, ze ti to stalo za tolko pismeniek. Skoda ich, mohol si pouzit inde... :D (n)
Pete2

Příspěvekod japakm » 05 led 2015 19:37

Jarous:

ojektiv kitovy 17-50mm / 2.8 EX HSM

oh.vzdal 50mm
1/60s
f 6,3
ISO 400

foceno z ruky na 6 snimku
narazy vetru az k 15m/s, proto obcas neostre listi vzadu.
auta od sebe cca 20m

Pavel
japakm

Příspěvekod Petr M » 05 led 2015 19:39

Pavle, Pavle, zebys byl nafrnena slecinka? Nejakych par vet, ktere prakticky nebyly mnou ani tak hrooozne zle mysleny, spis jako takove zertovne poklaboseni.... Ze bys byl tak urazlivy? Anebo ti to vyhovuje, protoze je tady vetsinou nuda? No a ted ani moc neni, podivej se na Jarouse. Ten se taky furt kvuli te magente tady zakluckaval a ted? Docela prima fotograf a kolega tady!

Tak Pavle; opras sigmu, strc tam nove nabitou baterku a mrskni to parkoviste znova; treba bude jeste lepsi...

Podivej se na Lacu; ten foti i kdyz je namazanej. A furt tu jeho kocku, uz snad po tisici.... Jak to ten chlap dela....

Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod Jarouš » 05 led 2015 19:42

Klobouk dolů, v takovém větru se z ruky těžko dají udělat na šedesátinu ostřejší fotky. Ani stabilizátor není všemocný, na ty podmínky je to dost dobré ;) (n) .
Jarouš

Příspěvekod Pete2 » 05 led 2015 19:46

dela,dela...
Sladko mi spi v naruci a preto este raz zdvihneme mandle... :)
Přílohy
DP3M0605.jpg
DP3M0605.jpg (921.04 KiB) Zobrazeno 4834 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/4
Pete2

Příspěvekod japakm » 05 led 2015 19:50

Ahojte,

Petr M:
ne ne, slecinka nejsem a na urazeneho si nehraji. Jen jsem to chtel osvetlit. Kdybych neosvetli mozna by to bylo horsi.
Problem je ze nafotit znovu nejde, je to ze srazu a na stejnem miste se znovu ve stejne sestave nesejdeme. Byva
od 20 do 40 aut, toto bylo diky pocasi slabsi a bylo to 200km daleko. Ale i tak oproti fotkam od jinych je to vzdy uplne nekde jinde.

Jarous:
Dik.

Zdravi
Pavel
japakm

Příspěvekod josef38 » 05 led 2015 20:11

japakm píše:Petr M:

pokusím se osvětlit své poslední příspěvky a reakce na ně.

Myslím, že to je vysvětlování zcela zbytečné a jen neúčelně mrháš svou energii.
Všichni se už tady natolik známe, aby jsme věděli, jak je příspěvek od kteréhokoliv pisatele míněn.
Jak jsem už jednou psal, berte některé invektivy zcela sportovně, spíše jako folklor tohoto vlákna. Ostatně, něco podobného se děje i na ostatních vláknech. Hezký večer přeji všem! (n)
josef38

Příspěvekod Petr M » 06 led 2015 09:08

Dneska, kdybych se mel rozhodovat jestli Sigmu nebo neco jineho, tak bych si stoprocentne a zarucene koupil Samsung NX1..... Tak to je fotak! U Sigmy musi clovek furt neco korigovat nebo nastavovat, i kdyz si ten fotak stejne vyfoti jak chce, zadna magenta, tedy zadne ty ruzne barevne zavoje, vcetne tech obrovskych sumu ve stinech a vsude tam, kde to ma podosvit.....

Zkratka momentalne nejlepsi maly fotak s 28MP a vynikajici barevnosti a rozlisitelnosti. Fotak pro bezstarostne perfektni foceni, kdy fotograf se muze plne venovat tomu hlavnimu - scene, kompozici atd. :)

Petr
Petr M

Příspěvekod Pete2 » 06 led 2015 10:08

Ja keby som sa rozhodoval tak si kupim vilu na Havaji.
Inak Petr super. Vydrzal si to dlho u jedneho fotaka. Tak blahozelam k Samsungu NX1. (teda buducemu, alebo uz na ceste :?: )
Hlavne to neokecavaj, potom si budes opet cakat do huby ako vzdy. Ze, vivat Foveon. :)
Umelecke fotky budu este umeleckejsie a farebnejsie a hlavne vetsie... Gratulujem.
Pete2

Příspěvekod Petr M » 06 led 2015 11:19

Laco, sice ocenuji tve snahy udelat ze mne nejakeho magora na fotaky, ale to se ti nemuze podarit! Protoze zadny fotakovy maniak nejsem, ale diky Sigme a jeji propagande jsem si je take opatril, jako rada jinych, kteri naleteli, ale nepriznaji to ani sobe a ani jinym! Dvakrat jsem od techto, rekneme nedohotovenych fotaku, ktere se nedaji s dnesni urovni bayeru vubec srovnavat, utekl a prodal, vzdy mne to stalo pekne prodelane penize, nejvic s SD1M.

Nyni jsem velice s mym D610 spokojeny, neni treba mne tedy tady pomlouvat, nebot pri mem Nikonu zustavam a zustanu. Uvedl jsem toho Samsunga NX1 tady jen pro zajimavost a mozna i pro pripadneho zajemce, nebot ve svem vykonu a dalsich svych vymozenostech s trci ve vsem, tedy i s ostrosti a rozlisitelnost v detajlech strci sigmu locker do kapsy, obrazne receno.

Zdravicko a na zaver jedna proflakla fotka.
Petr
Přílohy
DSC_11412_XX.jpg
DSC_11412_XX.jpg (397.03 KiB) Zobrazeno 4793 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/8
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NIKON D610
Exposure bias: 0 EV
Petr M

Příspěvekod Pete2 » 06 led 2015 11:28

Nic v zlom kamaraden.
Samsung NX1 je vyborny fotak. Pre teba vsak nie. Farbicky samsungu celkovo nie su to prave orechove. Velmi sledujem tuto firmu a ma moje sympatie.
Taka NX30 je technicky velmi zdrily fotak. Ked prejdes celu ich klientelu a hromadu fotiek pochopis, preco je nieco spatne (okrem minima objektivov) na ich produkte.
Pete2

Příspěvekod Martynko » 06 led 2015 16:21

Někdo má blbý foťák, někdo má blbý pazoury, někdo má blbý monitor a někdo má dokonce blbý oči, já už to tu ani nečtu = ztráta času, zvláště když se nám tu vrátil trolík jménem Petr M a opět nás tu přesvědčuje jak jehovirajenejlepší... :lol:

někdo kecá, někdo dělá, já se raději postavím do druhé skupiny (ikdyž...) ... (n)

...nicméně mne tedy udivuje, co ten můj strašlivě nedodělaný šílený bazmek aparát debilní značky Sigma po roce né moc přívětivého chování, několika potloukaninám, několika operacím a několika resuscitacím, no je div vůbec, když tento divný strojek ještě jakkoliv žije a něco ještě dokáže, mám za to, že jiné přístroje na jejím místě by už byli dávno v křemíkovým nebi... :mrgreen:

tak a teď konečně neco bílého, chladného a mokrého... dám to sem, jen ať se práší za kočárem... :ugeek:
Přílohy
SDIM2282.jpg
SDIM2282.jpg (268.43 KiB) Zobrazeno 4782 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/10
ISO: 50
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA DP1S
Expoziční program: Normal program