Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod vrgada » 30 pro 2014 21:51

to by mne taky zajimalo, udelal jsem zepar pokusu a dospel k nazoru, ze FUJI je jediny fotak, co ma lepsi jpegy nez rawy
vrgada

Příspěvekod MiroH » 30 pro 2014 23:19

Jajajkm, zistil som, že sa nič nestane, keď použijem JPG. Niekedy je ale treba robiť z RAW-u. To pokiaľ som si myslel, že keď na vysoké ISO nastavím vysoké odšumenie a je to.... :? ...nie je. Než som si to uvedomil a stiahol ho na minimum, pokazil som kopu JPG. Našťastie fotím aj do RAW. Niekedy sa môžem trápiť aj "hodinu" a nespravím lepšiu fotku z RAWU ako dá FUJI.

Vrgala, niekedy skúsim dať JPG z FUJI a z RAW-u...
Ale myslím si, že keď vieš robiť s RAW-om, tak určite si spravíš dobrú fotku. Či lepšiu ? V každom prípade sú tie výstupy JPG dostatočné pre bežné fotenie. Určite nie pre fajnšmekrov...bádateľov...veď o čom by potom bolo to fotenie ?

Inak tá fotka chlapa z námestia je výstup JPG...

Pete 2, ďakujem za pochvalu. Inak dcéra nakoniec dostala pod stromček X-E1.... ;) a Pete 2 robíš to tu dobre, za čo Ti dávam (n) (n) (n) (n)
Mnohých si dostal týmto skvelým vláknom k fotenia a k faveonu. Mňa teda určite...pred pár rokmi.
Tak nech ti to tu v novom roku 2015 aj naďalej tak dobre "vláknuje :D ".
Miro
Přílohy
Bola dobrá úroda PF 2015-.JPG
Bola dobrá úroda PF 2015-.JPG (343.88 KiB) Zobrazeno 5129 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/1250 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP3 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
MiroH

Příspěvekod Pete2 » 31 pro 2014 07:03

MiroH
Vyriesil si to vyborne. Aj ja by som si k novemu roku venoval X-E1. Mas to pekne pohromade a jednicka je mi este sympatickejsia. (n)
Po prebratych skusenostiach Panasonic G3 je rovnakej kvality.
Nelamte si hlavu vazeni, na zmenseniny vam staci sikovne stabilizovane, rychle a pohotove cokolvek. Na potesenie z kvalitnej detailnej fotografie vsak je DP3 nezastupitelna... (n)

Vrgada
Tak to si este nemal v ruke olympus, kde ani po peclivej praci som nedokazal z RAWu vytiahnut viac ako vyplivlo JPG z fotaka.
Neuveritelne, ale pravdive. (Pre tlac vsak RAW nezastupitelny)

K Silvestrovskej nalade dva nahodne zabery z mojich aparatov. Na tych zmenseninach vzhladom k podmienkam a pouzitym ohniskam a clonam ziadne postatne rozdiely.
Přílohy
DP3.jpg
DP3.jpg (1.26 MiB) Zobrazeno 5125 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/2.8
Whitebalance: Automaticky
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
G3.jpg
G3.jpg (1.2 MiB) Zobrazeno 5125 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-G3
Exposure bias: 0 EV
Pete2

Příspěvekod Petr M » 31 pro 2014 10:10

e: Foveon napodruhe...
Příspěvekod Jarouš » včera, 19:13

Ahoj Jardo, ptal ses Petra na fotku focenou ohniskem 50 mm, nevím, proč začal psát o skle 14-24... :?: Kdyby to Petr vyfotil Sigmou SD1M s pevnou pětatřicítkou Art, byla by ta fotka pro následný velký tisk ještě ostřejší, stejnou barevnost by Petr zvládl bez problémů, tohle přece perfektně ovládá ;) (n). Dokonce jsem pevně přesvědčen, že by to stejně dobře zvládl i zoom 17-50/2,8, který Petr taky měl a podle jeho slov to byl vynikající kousek ostrý i v okrajích, což jsem mu mohl jenom závidět. Ale jakou má ostrost ve středu fotky, to vím i já velmi dobře. Ale tohle všechno už Petr nemůže tak snadno přiznávat, protože dal (coby nedávný téměř nekritický obhájce) Merrillu sbohem... ;) Takže to berme trochu jako Petrův novoroční folklór (nic ve zlém), protože on sám moc dobře ví, jak v takovém světle SD1 fotila a že detailnost pro velký tisk byla neskutečně dobrá. Už dávno jsem se chtěl Petra zeptat, v čem je D610 o tolik lepší, než D600, který Petr vlastnil před tím, než si pořídil kolekci Merrillů uzavřenou zrcadlovkou SD1M. Už se to sice nedá dohledat, ale pořád si matně pamatuju, jak o tom Nikonu Petr psal a proč ho nakonec prodal. Myslím, že tam někde by se našel počátek slovního spojení "rozpatlaný Bayer", které tady bylo skoro celý rok velmi frekventované. Vždycky jsem si říkal, že si to ten Nikon nezasloužil, ale Petr to měl všechno přece moc dobře vyzkoušené, takže podle toho dobře věděl, o čem píše. Tady už jeden fakt vůbec neví, čemu má vlastně věřit. Možná je v některých případech výhoda, když si člověk nic nepamatuje... ;) 8-) :lol:
Jardo špatné sklo to zcela určitě nebude... ;): http://www.photozone.de/canon-eos/872-s ... 5f18_canon
Mnoho štěstí a pevné zdraví spolu s dobrým světlem v novém roce přeju všem příznivcům nejen tohoto vlákna (n).
Jarouš

Příspěvekod jajakm » včera, 20:02

Pro Jarouse:
Ano mas pravdu. Také jsem si vsimnul ze Petrova fotografie z NIKONA byla porizena 50mm objektivem (pokud EXIF nelze nebo nebyl upraven), ale rodice mne ucili ze ke starsim mam byt slusny a zdravit je. :D Slusny jsem byl (nic jsem nerekl), ale pozdravit jsem zapomnel. Sorry Petre. :D

K tvemu povzdechu "Cemu mame verit"? No to je jasne: JENOM SAMI SOBE. A to i o sobe casto pochybuji. :D Vsechny ostatni informace a nazory maji u mne pouze hlas poradni a nekdy ani ten ne. Preci plati ze porouci ten kdo plati. Ja jsem zatim sponzora nenasel a vse si platim sam. Sponzora vlastne ani nehledam, protoze plati "Koho chleba jis, toho pisen zpivej" a ja bych rad zpival podle sebe. Omlouvám se ostatnim za off topic. :D Jarda
-------------------------------------------------------------------------
Ano panove, mate pravdu. :) V mem prispevku Jardovi mi bzucel pri tom psani stale hlave ten vynikajici 14-24 a tak se mi misto toho Nikkora 50mm do textu bohuzel vloudil tento zoom, coz se samozrejme omlouvam. I tento Nikkor je docela jak vidite, dobre pouzitelny.
Co se tyce toho nesnadneho priznavani, s tim nemam zadne potize :) a klidne se priznavam, ze mne prakticke pouzivani SD1M pomerne znervoznovalo, protoze se muselo delat daleko vice ukonu a clovek musel mit stale oci na stopkach a hlavne jsem trpel dost nervozitou, protoze slo ve vetsine pripadu o fotky pro obrovske rozmery pro zakazniky, jak bude vypadat fotka az ji prinesu domu a v pocitaci pak zvetsim a budu prohlizet jeji kvalitu. Ve vetsine pripadu, i pri foceni ve dne za temer plneho svetla lehce pod mrakem jsem se nevyhnul tomu, aby nebyla fotka v mistech tmavsich, tedy ve skutecnosti podsvitnutych, nezasumena. A ve vetsine pripadu dost silne, ze se s tim moc delat nedalo a retusi, klonovanim a pod. takova fotka dala zbytecne hodne prace. Pak jako dalsi mne dost lezly na nervy sigmacke objektivy, ktere vykazovaly ruzne opticke vady. Asi nejlepsi pro tu SD1M byl fakticky jen ten sigmacky 50/2,8 makro, ktery jsem po foceni vecerniho nadrazi v Mnichove prodal, protoze toto ohnisko pro Landschaften je dost malo vyuzitelne, ackoliv tady v Alpach mozna vic....Sigma 17-50 byl docela dobry standartni objektiv, ale take zadna slava, sel tedy zase do sveta. Sigma 8-16 byla v centru a v poli vyborna, ale rohy a kraje uz staly take jak je u vsech sigma objektivu normalni, za kulove...
Holt mi v hlave nekde v pozadi se pripominala ta blba vedomost, ze SD1M je jeden z nejlepsich fotaku (APS-C) na svete co se tyce detajlu a vubec rozlisitelnosti, ze mne vlastne vsechny tyto objektivy pomerne dost sraly, protoze tyto vlastnosti nestacily a nedokazaly vyuzivat. Tak jsem se jednou nastval pri prohlizeni mych poslednich nejnovejsich fotek, ze jsem celou tu sigmu dal do frcu.
Co se tyce tech dvou DP2M a DP3M, ty jsem samozrejme nosil v tasce s SD1M take a dost jsem s nimi v horach fotil a rad. Ale toto vsechno byla takova zbirka, ktera mi proste, at jsem delal co chtel nesedela. Vzdy jsem si v hlave teoreticky vsechno tak nejak upravil, ale skutecnost byla jina. Uz jenom s tim prehazovanim fotaku na stativu a vubec; pri foceni za jeste chabeho svetla jak rano nebo vecer si vsechno pripravit na stativu, skouknutim ve hledacku nebo na monitoru zase ty fotaky treba odsroubovat a nasroubovat jiny s jinym ohniskem, zkratka lezlo mi to na palici, vcetne i tech blbych bryli na blizko, ktere mi pri tom sjizdely z nosu, protoze jsem byl pri tom hrabani v tasce atd. vetsinou trochu skloneny.... no zkratka .... celkove to vychazelo na nic moc.... tak jsem to vsechno strelil a bylo....
Holt jsem uz takovy, kdyz kvalita, tak opravdu perfektni a kdyz to stoji jeste vetsi penize, tak jsem v tom bohuzel pes.... :)

Co se tyce dotazu k tomu Nikonu D600, je odpoved uplne jednoducha. Poprve jsem si sensor nechal vycistit na zaruku servicem, a pak po kazdem foceni jsem si olejove fleky na sensoru uz cistil sam, protoze mne otravovalo porad otravovat servis, davat to tam a zase si pro to jezdit. Pak mne napadlo, ze se tato konstrukcni chyba, to olejovani sensoru, rychle roznese a fotak ztrati hodne na cene az do neprodejnosti. A pak to vecne cisteni; za nekolik cisteni by se mohly i ty ruzne vrstvicky na sensoru diky cisteni ztratit a tak jsem to radeji rychle strelil i kdyz tento fotak fotil jedna basen.
Pak, kdyz prisel na trh ten ND610, jsem si pockal az se ceny uklidni a po prodeji tech vsech sigmen jsem koupil ten D610. Ted mam konecne fotak, ktery odpovida investovane cene, je vzdy dobre prodejny a sensor u neho zustava perfektne cisty, jak to ma byt. Tento fotak mi naprosto a plne vyhovuje, kam se hrabe SD1M na nej i kdyz se nabizi za podobnou cenu. Sensor u tohoto D610 ma obrovskou dynamiku, ktera mi k memu foceni za pomerne slabeho svetla plne sedi a fotky nesumi, jsou vysoce kvalitni i pri velkych az obrovskych tiscich. Vcetne i objektivu, ktere sice prijdou na hezke penize, ale vyplati se je pouzivat.

Takze suma sumarum, mohu ted klidne rici, ze co mam toho nikona, jsem o hodne zdravejsi a co je hlavni, velice spokojeny. :)

Zdravim,
Petr

P.S.

On ten virus v hlave o foveonu a vsech tech o nem pohadkach a povidanich atd. je prakticky sigmou a jejimi psychology do nasich hlav zaseta nemoc, ktera se opravdu tezko leci. Kdyz si jen vzpomenu kolik jsem jich mel.... Ale da se premoci..... :) :) :)
P.
Petr M

Příspěvekod vrgada » 31 pro 2014 12:41

asi souhlas, udelal jsem podobnou sigma zkusenost v mnohem nizsi cenove hladine a to SD14 kontra klasicky kompakt Dp2. A ani na tu SD14ku nebyly objektivy, ktere by se vyrovnaly kompaktu. Ted jsem si pro jistotu, jestli jsem preci jen o neco neprisel poridil Dp1merrill a srovnani s Fuji E1 je docela tristni, Dp1cka ma v rozich dost velkou CA a i kdyz jsem prisel na to, jak to v SPP6 softwarove opravit, tak mne to proste vadi. Setak od FUJI a ani to levne tele za korunu jako darek nicim takovym netrpi. A zas takovy rozdil v kvalite fotek neni. Ale necham si ji, preci jen hodi se, je jeste relativne kompaktni a da se tahat vsude se sebou a to pro E1cku neplati
vrgada

Příspěvekod vrgada » 01 led 2015 12:31

a jinak vcerejsi nepublikovatelna zkusenost s Dp1m pri ISO400 na snehu kvuli malo svetla v podvecer s chybnou uvahou, ze kdyz je tam ten snih, tak tam snad moc sumu nebude, ale klasika priserny sum v jakekoliv jen trochu zastinene partii a pletovka klasika zombie a overeni, ze jedine do rawu. AWB bilou barvu snehu netrefilo a expozici samozrejme diky velke bile plose taky ne a to i pres predkompenzaci do plusu+0,7. Aspon, ze jsem si oproti klasicke Dp1cce mohl trochu pomoci v SPP vivid barvami, aby to bylo aspon trochu jako barevna fotka (po pravde ale sera zimni krajina pri zatazene obloze moc barevna neni). Co uz, na rezave stare stroje a opryskane zdi, ci krajiny zalite sluncem bez lidi Dp1m bude pouzitelna. Preji hezky novy rok s jednou populnocni zrnitou konkurencni silvestrovskou :-)
...
Obrázek
...
Make - FUJIFILM
Model - X-E1
ExposureTime - 1/28 seconds
FNumber - 4.00
ISOSpeedRatings - 3200
FocalLength - 55.00 mm
FocalLengthIn35mmFilm - 83 mm
vrgada

Příspěvekod josef38 » 01 led 2015 13:18

vrgada.
Poslední fotka je hezky vystižena, jen si dovolím malou poznámku a sice, že bych raději zaostřil snímek na kočičku, než na tu chaloupku. Ale je to detail, záleží, co jsi upřednostňoval! Měj se a ostatní také!
Věřím, že jste Silvestra absolvovali se ctí. :lol:
josef38

Příspěvekod Lubor_ » 01 led 2015 14:19

Dobrý den, přátelé,
v tomto vlákně jsem zcela nový. Vidím, že většina z vás fotí přístroji Sigma. To je skvělé, já totiž používám foťáky Canon, Sony a Fuji. Jinak řečeno, nebudu nikterak plodný v zasílání foveňáckých (a nyní už i kvatráckých) fotek (když tak maximálně staršího data), pouze tu a tam vznesu dotaz nebo na něco upozorním. Jinak vám přeju vše nejlepší v nadcházejícím roce.
Lubor
Lubor_

Příspěvekod Les » 01 led 2015 15:11

Pevné zdraví a štěstí v novém roce 2015 Sigmám a jejich majitelům přeje Les

PS: Nějakou brašnu nebo pouzdro? (ještě nevím)
http://de.aliexpress.com/w/wholesale-si ... a-bag.html

http://www.sunsky-online.com/product/de ... .id=332226
Les

Příspěvekod Pete2 » 02 led 2015 08:11

To puzdierko pre Sigma DP3 Merrill sa mi paci... len davat stale dole slnecnu clonu moc nie. ;) :)

Nejake zvieratka na pokraji zimy... :D
Přílohy
DP3M0482.jpg
DP3M0482.jpg (1.86 MiB) Zobrazeno 5000 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/4
Exposure bias: 7/10 EV
DP3M0448.jpg
DP3M0448.jpg (1.05 MiB) Zobrazeno 5000 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/4
Exposure bias: 7/10 EV
Pete2

Příspěvekod Petr M » 02 led 2015 16:10

Jarda a Jarous,

tak jsem po napsani meho prispevku ocekaval od vas panove docela primovou zivou diskusi na uz dane thema, ale jak videt prilis vas to asi nezajima a tady neco zajimaveho rozjet uz asi vubec ne. Zacinam se pomalu ve vas zklamavat..... :)

Jde tedy tady vam vsem, kteri mate sigmacke opravneni sem vkladat ty vase, vetsinou scheiß fotky, fotky bez naroku na nejake byt sebemensi oceneni. hlavne aby byly ostre (ale to jsou od tech druhych znacek dneska take), az sem tam na nejaky ten spickovy snimek jako tady ukazal Laco se svym kostelikem a s loukami ve svazich za nim....

Je to tedy vlastne tim, ze se skoro nikdo z vas nesnazite vyfotit poradne poradnou a hlavne vybornou fotku a pucujete si doma nejradeji ty sigmy co mate od prachu a peclive a hlavne casto kontrolujete ty scheiß akkus, co jsou vecne vybite a travite hodiny nad jejich nabijenim jako vas novy a plne vycerpavajici konicek?

Vzchopte se chlapci, co budete blafat az vam bude treba tech, hmmm, dvaasedmdesat...?

Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod MakB » 02 led 2015 16:49

Arno- Petr M :D

Příspěvek od Petr M » před 35 minutami

Jarda a Jarous,............................. Vzchopte se chlapci, co budete blafat az vam bude treba tech, hmmm, dvaasedmdesat...

Oni nestárnou, to jen Ty blafáš :lol: (jak se řekne německy prudič?).
MakB

Příspěvekod Jarouš » 02 led 2015 17:35

Petře, musel bych krok po kroku probírat jednotlivá FAKTA (tedy žádné teorie či výmysly), pokládat konkrétní otázky a žádat na ně konkrétní a pravdivé odpovědi. A toho by bylo prostě moc, na to nemám a je předem jasné, kam by to vedlo. Ale jenom pro ukázku, o čem by to tak mohlo být. Čtu poctivě všechno a (zatím) si i dost pamatuju. Píšeš olej na čipu u D600, to byl důvod prodeje. Zvláštní, četl jsem jiné důvody, všechny se týkaly nekonkurenceschopnosti Nikonu proti Sigmě Merrill, ale o oleji na čipu nevím nic. Škoda, žes to všechno smazal, můžu se mýlit a omluvil bych se za tuto nepřesnou informaci. Ale já prostě nemůžu zapomenout, jak jsi 12 měsíců psal o Sigmách a jejích objektivech a jak je to v posledních 4 měsících. A to už vůbec nemluvím o tom, jak se z Peteho2 ("Laco, parádní fotky") stal takřka přes noc "patlal Pete". Vážně nemůžeš čekat nějaký seriózní zájem o diskuzi, alespoň stran mé osoby.
Jarouš

Příspěvekod Petr M » 02 led 2015 18:55

Petře, musel bych krok po kroku probírat jednotlivá FAKTA (tedy žádné teorie či výmysly), pokládat konkrétní otázky a žádat na ně konkrétní a pravdivé odpovědi. A toho by bylo prostě moc, na to nemám a je předem jasné, kam by to vedlo. Ale jenom pro ukázku, o čem by to tak mohlo být. Čtu poctivě všechno a (zatím) si i dost pamatuju. Píšeš olej na čipu u D600, to byl důvod prodeje. Zvláštní, četl jsem jiné důvody, všechny se týkaly nekonkurenceschopnosti Nikonu proti Sigmě Merrill, ale o oleji na čipu nevím nic. Škoda, žes to všechno smazal, můžu se mýlit a omluvil bych se za tuto nepřesnou informaci. Ale já prostě nemůžu zapomenout, jak jsi 12 měsíců psal o Sigmách a jejích objektivech a jak je to v posledních 4 měsících. A to už vůbec nemluvím o tom, jak se z Peteho2 ("Laco, parádní fotky") stal takřka přes noc "patlal Pete". Vážně nemůžeš čekat nějaký seriózní zájem o diskuzi, alespoň stran mé osoby.
--------------------------------------------------------------

Jarousi, prima, ze jsi se ozval, kazdopadne to co pises si myslis upimne a to mne opravdu dojima.

Hmmm, ta nekonkurence schopnost nikona ve srovnani se sigmou; take docela hezky se ctouci hlod; to jsem ja kdysi psal? S tou tvou fenomenalni pameti je se tezko v necem hadat a tak se tedy nehadam. Ale a to je mi fakt divne, i kdyz jsem, uz zaprdeny stary dedek, tak si ty vsechny pindy co jsem tady kdy psal take pamatuji, hmmm. Ale k veci. Ze jsem hanil ten bayersensor vic nez byla skutecnost, je opravdu pravda. Bylo to vlastne vsechno psane ze strategickych duvodu, protoze proc zrovna ted hanit tu SD1M, kdyz jsem byl uz rozhodnut se ji nejak "cestne" zbavit, rozumej dobre prodat. Proc bych mel nejakeho stastlivce, ktery by mel o ni zajem plasit s nejakymi blafy o kvalitch sensoru, kdyz stejne na to tady nikdo moc neda a mysli si stejne, ze ma ve vlastnictvi klenot hodnoty svatovaclavske koruny a ze to jini take newmaji je v jejich ocich jen a jen dukaz, ze oni, vlastnici, jsou ti pravi fotograficti fachmani, kteri dokazou diky sigme vykouzlit ty vsechny roztomile barvicky, ktere tim dokazuji vlastne sekunderne, ze vetsi fachmani neexistuji. Tak jsem tedy sigmu v tom podporoval jak je krasna, jak je ten sensor jedinecna, jak ostre pise a tak, a jak stoji ten bayer za kulove. Sigmaci byli poteseni, Josev38 si mysle to sve, ale hlava pomazana, vedel a asi jediny, ze to vsechno ode mne je jen saranda propaganda, kterou jinak siri po internetu sigma sama a jeji vasalove za rticet stribrnych. A tak, kdyz jsem stastne strelil ten d600, na ktery se tehdy stejne nikdo neptal, jen myslim ty jsi tehdy udelal zminku o 14-24 ze je to suprovka. Jinak to bylo vse.

Jelikoz jsem mel v umyslu vlastnit misto te d600 znovu ty DPM, tak jsem ten foveon, jako spravny fanda se salou, vlajkou a trickem propagoval sigmu a foveon dal; za prve by mi tady stejne nikdo z amateru neveril, kdybych se zminil pochvalne o bayeru a pak take jsem si dodaval odvahu znovu ty chabouse koupit, protoze mam take bujnou fantasii a veril jse,ze tentokrat uz budou ty krabicky fotit zpusobne. A kdybych je musel stejne strelit, abych si zbytecne neplasil koupechtive i kldyz to bylo stejne uplne zbytecne, tady to uz vsichni maji a ti, kteri to koupili ziji v Nemecku...

Co se tyce Lacova patlani, tak to je z velke casti fakt patlani. Je to zpusobeno vetsinou tim jeho sigmackym virusem, ze musi ven do dediny nebo dela cvaky na zaprazi jenom proto, ze je uplne oslnen tou jeho DP3M, ze musi videt to same uz po ste a presvedcovat se ze virusy ma v kebuli stale na stejnem miste a ze ziji, protoze ty cvaky ma porad ostre... holt je nemocny foveonem a cvaka z velke casti jenom proto, aby se presvedcil a i jine tady, ze to je furt fakt ostre. Jsou u nej ale i chvilky, kdy prestane s temi cvaky blbnout a vidi najednou svou prilezitost ukazat vsem, ze fotit umi. Ale to ho musi nekdo kopnou nebo neco podobneho, aby se probudil a pak udela prima fotku....

Na co jsem jeste zapomel? Ted si nevzpomenu, snad nekdo tady?

Zdravim,
Petr

P.S. Jarousi, Jarousi.... myslim, ze jen cisla v bance jsou seriozni, hlavne kdyz jdou do plusu..... :) A potom, jina je odpoved na konkretni dotaz a jine je siroke povidani...
P.
Petr M

Příspěvekod Pete2 » 02 led 2015 19:29

PetrM
Prima pocteni. Zaciname rok 2015. A tie bludy su uz tak preflakle, ze viac pismeniek je na ne skoda investovat.
Jedine co spravim, ze ho uzamknem, aby si ho nemohol zmazat, ako sa to tu deje casto a kazdy si urobil usudok. Zelam pekny vecer. :)
Pete2

Příspěvekod jajakm » 02 led 2015 19:47

Petr M:
"...Bylo to vlastne vsechno psane ze strategickych duvodu, protoze proc zrovna ted hanit tu SD1M, kdyz jsem byl uz rozhodnut se ji nejak "cestne" zbavit, rozumej dobre prodat. Proc bych mel nejakeho stastlivce, ktery by mel o ni zajem plasit s nejakymi blafy..."

Tak si tady procitam tvoje prispevky z posledni doby a s ohledem na vyse uvedené mi neda, abych se te nezeptal:
Kdyz ted tak moc chvalis svuj NIKON 610, kdy zahajis jeho prodej??? :D
Jarda
jajakm

Příspěvekod josef38 » 02 led 2015 20:03

Pete2 píše:PetrM
Prima pocteni. Zaciname rok 2015. A tie bludy su uz tak preflakle, ze viac pismeniek je na ne skoda investovat.
Jedine co spravim, ze ho uzamknem, aby si ho nemohol zmazat, ako sa to tu deje casto a kazdy si urobil usudok. Zelam pekny vecer. :)

Pete, moudrý počin, také mě lezou ti mazálkové krkem. Když něco napíši, tak si za tím stojím!
A jestliže se prokáže, že je to blbost, tak se za tento názor omluvím a ne ho zbaběle smažu. Hezký večer všem! (n) J.
josef38

Příspěvekod Lubor_ » 02 led 2015 21:15

jajakm: chápu to správně, že bydlíš v KM? :-)
Lubor_

Příspěvekod Petr M » 02 led 2015 23:10

Jardo, klidek! I kdyz ten D610 tak chvalim, tak to delam jen na oko, aby ai kolegove nemysleli ze jsem treba blbej, tak i presto jsem s nim spokojeny a nehodlam pokracovat v prodejich. Kdybych to chtel prodat, tak jedine proto, ze by mne tady nekdo z vas seriozne ukecal abych si koupil sigmu, protoze ta je ostrejsi.

Mozna ze je, ale ma zase o ca. 10MP mene nez ten D610 a Quattro si v zadnem pripade kupovat nehodlam, protoze aby mi to nesumelo, bych musel asi jet nekam na rovnik a fotit tam v prave poledne. A to nejak nehodlam.

Co se tyce tech Lacovych a Josefovych obav, ze bych ty svoje tady nejnovejsi prispevky mazal, tak vas hosi ujistuji, ze to zamykani neni treba, mazat to vubec nehodlam, protoze jsem ted vylozene seriozni i kdyz tady pisu daleko vic nez vubec ti nejserioznejsi.

Se serioznim pozdravem,

Petr

P.S. Josef38: A jestliže se prokáže, že je to blbost, tak se za tento názor omluvím a ne ho zbaběle smažu. Hezký večer všem! (n) J.

...a take pises: Pete, moudrý počin, také mě lezou ti mazálkové krkem. Když něco napíši, tak si za tím stojím!

Mam to pokladat za prvni priznaky demence nebo zacatky rozdvojovani tveho dusevna; jak tato tvoje uslechtile hrda veta koresponduje s tou dalsi o zbabelem mazani? Chlapce, chlapce, hlavne nezkousej tam u vas prejit Vltavu bosou nohou..... se uz fakt po.....

Ale Josefe, nejak ti to, rekneme teoreticky, aby ses zase hned neurazil, ze se vubec nikde zadna blbost neprokazala, takze se neni za co a proc omlouvat. A ze jsem to smazal? Smazal jsem to proto, abys to za nejaky cas nevydaval za sva moudra a stal se tim tady jednicka; to bych asi nesnesl a musel bych si hodit spagat....
Ale kdyz jsme tak u toho omlouvani, tak bys to mel uz konecne udelat! Vzdyt ty vis za co. Ne? No za ten tvuj Nodalni bod.... se po....

P.
Petr M

Příspěvekod vrgada » 02 led 2015 23:51

ze vas to bavi, je to vlakno fandu foveonu a ne umeleckych fotografu, neni treba to resit
vrgada

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou