---
Nikomu nechci kazit radost z foceni, myslim si, ze toto je forum na vymenu nazoru. Jinak navazeni do plazmy nebyl ten spravny argument, protoze vychazel z toho, ze slozite nastavuji barvy podle sveho usudku a barvocitu na zaklade spatne informace z plazmazobrazovace. A to samozrejme neni pravda,temer vzdy to necham tak jak to vyplivne AWB fotaku a jen v nekterych pripadech kapnu kapatkem na to co ma byt bile pripadne kdyz neni tak co ma byt neutralne sede a pak pripadne nepatrne uberu nabidnutou korekci smerem ke stredu. Tento postup je prakticky nezavisly na pouzitem monitoru. Rovnez ostatni nastaveni zpravidla nechavam na automatu SPPcka, akorat mirne doostrim na dvojku, pohnu z highligtem do minus, kdyz se mi zda prepalena obloha a mozna o jeden dva kroky pohnu prosvetlenim stinu ci expozici a kontrastem. Ten stary foveon proste tak blbe barevne foti a to mam trvale na fotaku nastaveno korekci ecpozice -0.7, protoze fotak spatne i meri a mivam jinak prepalena svetla a to jeste davam trojblik +/-0,3 a zpravidla vybiram z trojice fotek. U merrilla jsem na posuvniky prakticky temer nesahal, protoze to sibovani to nepotrebovalo
...
Ta ferrari cervena mne vcera zklamala moc-naprosto nepouzitelne to opravdu nedam, staci se podivat na fotce volantu doleva na kousek vnitrku dveri, to opravdu neni ta spravna cervena. Ale to tak bohuzel stare foveony maji, dobre si pamatuji diskuse, ktere verze SPP umi lepsi cervenou, ale ten fotak je na tom bidne tak jako tak. Osobne jsem doufal, ze tyto problemy vyresi merrill, vyresil ale zase pribyly pro mne jine (ta plet:-) a ztrata foveonmodre a spol. Mohl bych si samozrejme koupit nejakeho lepsiho Bayera, ale ja jsem takovy masochisticky typ a doufam, ze Dp1Quattro bude presne to co chci. A navic, barevne to sice nesedi, ale ta expozicni pruznost je uzasna a ostrost obrazu rovnez. Mival jsem sirokouhle objektivy na zrcadlovce pentax K10 (kdysi fotak roku micmochodem), ale barevne aberace, neostre rohy, rozpatlane kraje mel i EX sirokuhly zoom na SD14. Ten objektiv je neuveritelny. Viz rovnez obrazek ze vcerejska-ty neuveritelny detaily na laciny sirokouhly kompakt s mizernym rozlisenim-kliknete si lupou
...

http://img5.fotos-hochladen.net/uploads ... ev37bf.jpg
...
Model - SIGMA DP1
Software - SIGMA Photo Pro 5.5.3.0001
ExposureTime - 1/320 seconds
FNumber - 10.00
ExposureProgram - Normal program
ISOSpeedRatings - 100
ExposureBiasValue - -1.00
ExposureMode - Auto bracket
White Balance - Auto