jeste jednou mrtvolne pletovky, ze stejneho pramenu-strojovy preklad, str.4, cituji:
...
Merrills mohou produkovat některé velmi nepříjemné snímků s vysokým kontrastem,
Zde je příklad ze sigma stránky:
http://www.sigma-dp.com/DP1Merrill/samplephoto/SDIM1536.jpgDoufám, že DP2Q nebude to dělat, a to je zlepšení.
...
Jeden příklad jsem, že to říkám, je obrázek jsem si vzal z mých dětí a synovce. Bylo z bitové vzdálenosti. Když jsem se podíval na fotografii můj synovec se zdálo, že mají černou čáru na jeho čele. Podíval jsem se na něj a všiml jsem si, že je to slabý krevní žíly. To bylo tak mnohem tmavší a výraznější v Merrill fotografii. Musel jsem PP obraz tak, že to není zničit. Moje sestra by si starosti, kdyby to viděl.
...
Je videt, ze asi nejsem sam, komu vadilo, ze merril funguje jak lekarsky pristroj a vytahne a zdurazni kazdou skrytou zilku , pihu a jinou vadu a okoreni to vzhledem mrtvoly na katafalku. Na druhou stranu vypada to, ze klasicky merrill muze mit pro fandy jine prednosti (nejaky ten mikrokontrast a detailiky, ale ja jsem spokojen, vypada to, ze inzenyri od sigmy to zlepsili tim smerem, ktery chci ja