Petře děkuji za odpověď fotkama, jen stále nevím, která z nich má ten
look, nebo jestli ho tyto z SD9, dle Tvého názoru, vůbec mít mají?
V každým případě ale jsou s nímky zajímavé. A to byl prosím průkopník všech současných foveonů, který měl jen 3,5 Mp ( 3 x ). Pete si jistě ještě vzpomene na "Malého Japonce", který tehdá oslňoval vlákno s SD9!
Že fotky z foveonu jsou v podstatě mnohem ostřejší, než z Bayera, to snad nikdo popřít nemůže a ani nechce, nakonec ukázky to dokazují, o barvě nepíšu, protože nevím, jaká v reálu byla? To snad jen autor fotografie může vědět. Ale ten look to je holt veličina, která mně stále nic neříká a přitom se s ní tak často operuje. Proto stále nevím, jak mně má moc mrzet, že jí třeba moje snímky nemají a ani mít dle Petrova výkladu nemůžou?
A napíše mi konečně někdo, cože to mám v tom pro mne záhadném slovíčku hledat?
Ze slovníku vím, že je to snad pohled na něco, ale to by potom byla věc opravdu velice subjektivní a ovlivněná jen samotným pozorovatelem a jeho momentálním rozpoložením.
Takže pozorovatel se dobře vyspí a fotky
look mají a příští den ho rozbolí zuby a už zase
look mít nemusí???
------------------------------
Jarouši, nejen že se s angličtinou moc nekamarádím, já ji totiž vůbec neznám!
A že můj
klook byl jen pokus o žert, to snad pochopil každý! Tedy skoro každý!

Nevím, co víc bys v tom chtěl hledat? Protože jak bych si jinak mohl dovolit někoho z angličtiny poučovat, když jí neovládám? Měl jsem tam možná nasekat více smajlíků! To Tě mohlo zmást! Připouštím.

Dobrou noc přeji všem! J.