Pete2 píše:To je ta tvrda prax rozchadzajuca s teoriou, ze vsetky snimace su rovnake.
A vobec nie nepochopitelne. Az niekto vyrobi sedu tabulku pre Foveon das mi za pravdu.
Pete

O.K. Pete, věřím, že si děláš ze mě legraci. Protože šedá tabulka je jen jedna!!! A sice složky
R,G,B jsou u ní stejné ( neutrální barva ) a odrazivost je 17%. Je to v podstatě etalon a je šumafuk, pro jaký to je aparát, nebo systém! Cejchují se podle ní i expozimetry! A ty jsou také univerzální! A jíma bys mohl měřit expozici i pro Foveon, kdyby se Ti pokazilo měření v DP3!

Vše ostatní už by nebyla tato šedá tabulka!
Je to stejné, jako bys řekl
"Tento půllitr není půllitr pro slivovici, až někdo vyrobí půllitr pro slivovici, pak to bude správný půllitr pro slivovici!" Protože moje praxe je jiná a vše ostatní je pouhá teorie! I když???

No nic Pete, uzavřeme to! Nakonec obrázky máš hezké, kompozičně i barevně! A o to hlavně jde!
Další debaty na toto tema už by byly myslím zbytečné!
A ohledně velikosti prezentovaných obrázků, nedokáži říct, co je lepší! Jelikož jsem ale šťoural, tak v některých případech preferuji obrázky v plném rozlišení a někdy mně stačí šířka 1200 bodů. Osobně jsem preferoval normální prezentaci ( max. 1350 bodů šíře ) a přiložení odkazu na plné rozlišení. Nechť si každý vybere, co je pro něj výhodnější a jestli mu stojí za to stahovat velký. Nikoho tím pádem do velkého nenutím!
P.S.
Přeji Ti Pete, abys byl tak dlouho živ a zdráv, dokud někdo nevyrobí šedou tabulku pro Foveon! Nic lepšího Ti přát nemohu!