Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 01 črc 2018 21:21

Edo, tomu nejak nerozumim; kde ze te je treba? ;)

*
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 01 črc 2018 21:46

Stmívání 1. část. Jarda
Přílohy
SDQ_3609.jpg
SDQ_3609.jpg (1.4 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 95 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: Sd Quattro
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDQ_3615.jpg
SDQ_3615.jpg (1.34 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/50 sec.
SDQ_3627.jpg
SDQ_3627.jpg (1.33 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/7.1
SDQ_3621.jpg
SDQ_3621.jpg (1.21 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/25 sec.
jajakm

Příspěvekod jajakm » 01 črc 2018 21:48

Stmívání 2. část. Jarda
Přílohy
SDQ_3636.jpg
SDQ_3636.jpg (1.2 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/5.6
SDQ_3639.jpg
SDQ_3639.jpg (1.13 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/2.5 sec.
SDQ_3649.jpg
SDQ_3649.jpg (1.08 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/2 sec.
SDQ_3662.jpg
SDQ_3662.jpg (1.03 MiB) Zobrazeno 3924 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1.25 sec.
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 01 črc 2018 22:22

Paráda, Jardo (n). Myslel jsem na to u večerního fotbalu, že máš na to nejlepší podmínky se Sluncem nejvíc na severozápadě. Kvůli světlu z boku bych to zkusil ještě od Ratají z kopce, do záběru by se mohl vejít i Hostýn... ;)
Jarouš

Příspěvekod jajakm » 01 črc 2018 22:28

Jarouš píše:Paráda, Jardo (n). Myslel jsem na to u večerního fotbalu, že máš na to nejlepší podmínky se Sluncem nejvíc na severozápadě. Kvůli světlu z boku bych to zkusil ještě od Ratají z kopce, do záběru by se mohl vejít i Hostýn... ;)

Jarouši díky. Jen jsem tak dnes blbnul. Ten tvůj návrh fotit z kopce u Ratají prověřím. Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 08:46

Jardo, pekna serie! (n)

*

Ja jsem si vcera rano na prochazce z pilnosti a s SD9 a 50/1,4 Art cvaknul zase tuhle ceduli ;)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 02 črc 2018 09:39, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 09:23

… a pak skrz krovi a stromy tady ten barak… ;)

*
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 09:30

….a pak jeste tento Strom, ktery se mi libil a take s casti baraku za nim…. ;)

*
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 09:38

….a cestou jsem uvidel take detske hristatko….. ;)

*
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 09:38

pe-pa píše:Jardo, pekna serie! (n) *

Petře díky. Ta serie fotek ze stmívání je studijní serie různých typů světla během stmívání.
Také bys už mohl odložit tu SD9 a SD14 a propagovat nejnovější kameru SDQ. :mrgreen:
Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 09:52

…. a tdy bylo uz ranni svetlo v Haji a kdyz jsem videl toho dedka, jak nevrazive kouka, tak jsem to zabalil zu uplne a sel domu na snidani…. ;)

*

Jardo, ja jsem se nastudoval uz dost a dost, tak si cvakam i s tou moji oblibenou devitkou, jako ty s tou tvoji Merrill. Mrzi mne, ze se ti ty cvaky z me devitky nelibi, ale co se da delat… ;) Na Quattro take prijde, ale kdyz mam chut si nekam vyrazit a cvaknout neco jako krajinku a tak.... :) A pak, fotak je fotak, jedno jaky, hlavne, ze udela nebo dokaze poradne cvaky, tak jak ja chci... ;)

*
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 10:21

pe-pa píše:Jardo, ja jsem se nastudoval uz dost a dost, tak si cvakam i s tou moji oblibenou devitkou, jako ty s tou tvoji Merrill. Mrzi mne, ze se ti ty cvaky z me devitky nelibi, ale co se da delat… ;) Na Quattro take prijde, ale kdyz mam chut si nekam vyrazit a cvaknout neco jako krajinku a tak.... :) A pak, fotak je fotak, jedno jaky, hlavne, ze udela nebo dokaze poradne cvaky, tak jak ja chci... ;)

Petře nejde o to zda se mi tvoje fotky z SD9 líbí nebo ne. Samozřejmě si foť kamerou, na kterou máš zrovna chuť s ní fotit. Já to dělám stejně. Jde o to, že neznalý sledovatel SIGMA vlákna si u fotek např. z SD9 řekne "Proboha co to je za hrůzu? To má být ta špičková kvalita a fantastická jemnost detailů SIGMA kamer?". Nic ve zlém. Možná by bylo dobré psát u fotek ze starších SIGMA kamer upozornění např. typu "Foceno SIGMA veteránem". :D Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 10:53

Jardo, tak ted jsem se az zachvel v zakladech. Jaka hruza jde z koukani na fotky z SD9? Porad je a to do dnes velice fotografy cenena, do dnes s ni take velice radi foti, coz dokazuji fotky z ni i v internetu. Ze ma jen 3,5 MP? To je dneska a i drive pro toho, ktery nemusi fotit na "kseft" velka prednost. Hlavne tedy pro amatery. Nepotrebuji drahe pocitace, aby stacili to velker mnozstvi px co maji dnesni fotaky rychle zpracovavat, jde to velmi rychle s devitkou a nezaplni to zbytecne Festplatte. A ostre fotky s detailnimi useky dava ta devitka take. S dobrym objektivem na kazdy pad! Co se tyce barev, jsem s ni take spokojeny.

A co se tyce "te fantasticke a spickove tento u tech kamer…." co to je za terminy? Jake tento? To je jen u tech co mas ty nebo co? Ja tedy se tak nejak po Tom moc nepidim, spis fotim…. ;)

Pod heslem: Jedno jaky fotak, hlavne s nim NECO udelej….. (n)

Hmm, tak co je na ni spatneho? Napis mi tady co jsi na tech fotkach z devitky shledal hrozneho!? Jestlize budou tve nalezy objektivni, tak ji na miste rozslapu a bude…. (n) (n) (n)
Nakonec se priznam po pravde, jak to celkove vseobecne s tebou a s tvym usudkem na fotky je, o mych cvacich jsi velice sporadicky az zamlkly, coz pokladam za spravne, nebot zadny velky cvakar nejsem, spis to co nafotim stoji za kulove a v kvalite to take je podprumer…. ale co nadelam, " kazdej sme nakej", i kdyz jde treba o Quattro a nad cvaky jinych se nekdy muzes uplne rozplynout chvalou. Ne, ze bych ti to tve videni zavidel, chran buh, ale je mi to tak nejak rekl bych, osobne v mych ocich ne zrovna sympaticke, dokonce nekdy az trapne. Ale tak to vidim ja, ale drzim klapacku, nebot kazdy to vidime jinak a z jineho uhlu…. ;)

*
…. tak pohoupat a domu…. ;) :lol:
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 02 črc 2018 12:11

Souhlasím, úhel je nejdůležitější a proto bych u Ratají provedl důkladný průzkum, Jardo, jestli tam nebude situace příznivější asi tak za měsíc. Mám pocit, že teď by ty památky při Slunce západu neměly osvícené hlavní plochy (Slunce je moc na severu), což by byla škoda. Ale je to jenom odhad ze Tvých včerejších fotek, ten průzkum bych provedl. Až pod lesem nad Ratajemi je tam o dost větší převýšení, než na Barbořině, což je vzhledem k větší vzdálenosti nezanedbatelná výhoda.
Jarouš

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 12:18

pe-pa píše:Jardo, tak ted jsem se az zachvel v zakladech. Jaka hruza jde z koukani na fotky z SD9? Porad je a to do dnes velice fotografy cenena, do dnes s ni take velice radi foti, coz dokazuji fotky z ni i v internetu. Ze ma jen 3,5 MP? To je dneska a i drive pro toho, ktery nemusi fotit na "kseft" velka prednost. Hlavne tedy pro amatery. Nepotrebuji drahe pocitace, aby stacili to velker mnozstvi px co maji dnesni fotaky rychle zpracovavat, jde to velmi rychle s devitkou a nezaplni to zbytecne Festplatte. A ostre fotky s detailnimi useky dava ta devitka take. S dobrym objektivem na kazdy pad! Co se tyce barev, jsem s ni take spokojeny.

A co se tyce "te fantasticke a spickove tento u tech kamer…." co to je za terminy? Jake tento? To je jen u tech co mas ty nebo co? Ja tedy se tak nejak po Tom moc nepidim, spis fotim…. ;)

Pod heslem: Jedno jaky fotak, hlavne s nim NECO udelej….. (n)

Hmm, tak co je na ni spatneho? Napis mi tady co jsi na tech fotkach z devitky shledal hrozneho!? Jestlize budou tve nalezy objektivni, tak ji na miste rozslapu a bude…. (n) (n) (n)
Nakonec se priznam po pravde, jak to celkove vseobecne s tebou a s tvym usudkem na fotky je, o mych cvacich jsi velice sporadicky az zamlkly, coz pokladam za spravne, nebot zadny velky cvakar nejsem, spis to co nafotim stoji za kulove a v kvalite to take je podprumer…. ale co nadelam, " kazdej sme nakej", i kdyz jde treba o Quattro a nad cvaky jinych se nekdy muzes uplne rozplynout chvalou. Ne, ze bych ti to tve videni zavidel, chran buh, ale je mi to tak nejak rekl bych, osobne v mych ocich ne zrovna sympaticke, dokonce nekdy az trapne. Ale tak to vidim ja, ale drzim klapacku, nebot kazdy to vidime jinak a z jineho uhlu…. ;)

*
…. tak pohoupat a domu…. ;) :lol:

Petře cítím potřebu se k tvému výše uvedenému příspěvku vyjádřit a vyjímečně tak učiním:
Potřebu podrobně se vyjadřovat k tvým fotkám už dávno nemám. Vyléčil jsi mne z této potřeby ty sám svým chováním na tomto SIGMA diskuzním fóru. Opakovaně v tobe asi "bouchají saze" a vymažeš své fotky. Zůstanou pak pouze příspěvky vztahující se k tebou vymazaným fotkám a jejich pisatelé se mohou cítit jako blbci. Nechci se tak cítit. Také tvoje reakce na dřívější občasné hodnocení např. Edou nebo Lastou mne jen utvrdily v tomto mém názoru. Uznávám, že řada tvých starších fotek z Merill období (DPXM a SD1M) je parádní. Ode mne můžeš tedy očekávat pouze hodnocení typu "líbí se", protože negativní hodnocení lidem které osobně neznám, raději nepíši. Nevím ale, zda tobě je takové hodnocení k něčemu dobré. Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 13:11

Jardo, prosim te, jen se neprekonavej, vim jak to tady na tomto vlakne je, nejradsi byste si vlezli laskou jeden druhemu do zadku. Nejvic vam Vadim ja, protoze jste v pravde upatlani zabari a ja vam kazim mymi nekterymi pripominkami povest skveleho vynikajiciho fotografa co chodi se stativem porad to same si "zdokonalovat a STUDOVAT" :lol: :lol:

A to, ze jsem drive vkladal takove a takove fotky, to zu je minulost, ted v pritomnosti, abych vam neposkvrnoval kabat, tak se snazim fotit tak "znamenite" jako vy ( tedy krome Martinka, ten z vas jediny UMI ) a jak vidno, tak se ti Jardo ty me cvaky take nelibi….. :lol: :lol: :lol:

To mi je ale zcela fuk. Jen jsem byl ted zvedavy co z tebe zase vyleze noveho. Ze mazu prubezne nebo Sem tam moje cvaky nemuze ani pri sebelepsi vuli nikomu vadit, neni to tady zakazano, dokonce to je oficielne povoleno. Takze nedelam nic spatneho. Jestlize nekdo napise svuj koment pod mou fotku a fotka je smazana, tedy ne okamzite, ale po nejakem case a jeho komentare zustanou bez fotky na kterou byly komentare psany, nevidim zadnou, ale vubec zadnou potrebu, aby se pisatele citili jak blbci. Ti, co se citi jako blbci, si preci muzou take smazat, kde maji koment potom bez me fotky; nebo to neni ono, nejde to? Ale jde! :)Blci se muzou citit i v jinych pripadech zde jako ercblbci a nejde ve skutecnosti o nic. Tady v DiggiNeff foru, jak tak Sem tam ctu, jsou napsany daleko fajnovejsi veci nez Sem tam ja, ale holt ja jsem ja a ti druzi jsou holt ti tvoji, co? :lol:

Jinak se Jardo k mym cvakum vyjadrovat nemusis, neni to tady nikde psano, ani oficialne. Tak si nedelej nasili. :) Jak rikam, byl jsem jenom zvedavy co dnes z tebe vypadne… ;) :lol: Co se tyce te devitky a tedy fotek z ni, to jsai se jeste nevyjadril. Je to obtizne, ze? :lol: Ale kdyz myslis a toho founu poslouchas jak hodiny a drzis s nim basu tak ji drz, tvoje vec. Kromeriz je male hnizdo a Zlin take, je to pohranicni Oblast dneska, tak drzte pri sobe. Tedy kdyz se jedne o nekoho jako jsem ja. Mne muzete klidne srat vsemi prdelemi na hlavu, jsem "prespolni element", u toho to nema zadny lokalni vliv tedy u vas lokalni , tak si neberte servitky; klidne urazejte jak se vam libi. Ale na mne to zadny dopad nama, znam vas tady za ta leta jak stare fusekle.

Co se tyce vkladani, nema to s vami farizeji nic spolecneho, vkladam si jak ja chci a vkladat budu jak budu ja chtit a jak dlouho budu chtit. To nema tady s nikym nic spolecneho, je to jen a jen moje chut. Az ji prestanu mit, coz s vami zase nema co delat, tak zmizim a dobrovolne... (n)

Puvodne tady to vlakno zalozene Lacou melo slouzit bez ohledu na kyticky a take slouzilo, se zdokonalovat ve foceni se Sigmami. A ted se Jardo podivej kam jste to az dopracovali s tou vasi posranou lokalni foto- politickou strategii ..... bych rekl kam, ale je mi to trapne, vic nez trapne. Ovsem, to mi vubec nevadi abych si vlozil! Mam z vas dvou jenom tezce ovladnutelnou srandu sohajove! (n) :lol:

*
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 13:30

pe-pa píše:Jardo, prosim te, jen se neprekonavej, vim jak to tady na tomto vlakne je, nejradsi byste si vlezli laskou jeden druhemu do zadku. Nejvic vam Vadim ja, protoze jste v pravde upatlani zabari a ja vam kazim mymi nekterymi pripominkami povest skveleho vynikajiciho fotografa co chodi se stativem porad to same si "zdokonalovat a STUDOVAT" :lol: :lol:

A to, ze jsem drive vkladal takove a takove fotky, to zu je minulost, ted v pritomnosti, abych vam neposkvrnoval kabat, tak se snazim fotit tak "znamenite" jako vy ( tedy krome Martinka, ten z vas jediny UMI ) a jak vidno, tak se ti Jardo ty me cvaky take nelibi….. :lol: :lol: :lol:

To mi je ale zcela fuk. Jen jsem byl ted zvedavy co z tebe zase vyleze noveho. Ze mazu prubezne nebo Sem tam moje cvaky nemuze ani pri sebelepsi vuli nikomu vadit, neni to tady zakazano, dokonce to je oficielne povoleno. Takze nedelam nic spatneho. Jestlize nekdo napise svuj koment pod mou fotku a fotka je smazana, tedy ne okamzite, ale po nejakem case a jeho komentare zustanou bez fotky na kterou byly komentare psany, nevidim zadnou, ale vubec zadnou potrebu, aby se pisatele citili jak blbci. Ti, co se citi jako blbci, si preci muzou take smazat, kde maji koment potom bez me fotky; nebo to neni ono, nejde to? Ale jde! :)Blci se muzou citit i v jinych pripadech zde jako ercblbci a nejde ve skutecnosti o nic. Tady v DiggiNeff foru, jak tak Sem tam ctu, jsou napsany daleko fajnovejsi veci nez Sem tam ja, ale holt ja jsem ja a ti druzi jsou holt ti tvoji, co? :lol:
Jinak se Jardo k mym cvakum vyjadrovat nemusis, neni to tady nikde psano, ani oficialne. Tak si nedelej nasili. :) Jak rikam, byl jsem jenom zvedavy co dnes z tebe vypadne… ;) :lol: Co se tyce te devitky a tedy fotek z ni, to jsai se jeste nevyjadril. Je to obtizne, ze? :lol: Ale kdyz myslis a toho founu poslouchas jak hodiny a drzis s nim basu tak ji drz, tvoje vec. Kromeriz je male hnizdo a Zlin take, je to pohranicni Oblast dneska, tak drzte pri sobe. Tedy kdyz se jedne o nekoho jako jsem ja. Mne muzete klidne srat vsemi prdelemi na hlavu, jsem "prespolni element", u toho to nema zadny lokalni vliv tedy u vas lokalni , tak si neberte servitky; klidne urazejte jak se vam libi. Ale na mne to zadny dopad nama, znam vas tady za ta leta jak stare fusekle.

Co se tyce vkladani, nema to s vami farizeji nic spolecneho, vkladam si jak ja chci a vkladat budu jak budu ja chtit a jak dlouho budu chtit. To nema tady s nikym nic spolecneho, je to jen a jen moje chut. Az ji prestanu mit, coz s vami zase nema co delat, tak zmizim a dobrovolne... (n)

Puvodne tady to vlakno zalozene Lacou melo slouzit bez ohledu na kyticky a take slouzilo, se zdokonalovat ve foceni se Sigmami. A ted se Jardo podivej kam jste to az dopracovali s tou vasi posranou lokalni foto- politickou strategii ..... bych rekl kam, ale je mi to trapne, vic nez trapne. Ovsem, to mi vubec nevadi abych si vlozil! Mam z vas dvou jenom tezce ovladnutelnou srandu sohajove! (n) :lol:

*

Petře zklidni se, přečti si ještě jednou co jsi tady napsal a odpověz mi na jednoduchou otázku:
Proč po mě požaduješ nějaké vyjádření k tvým fotkám z SD9, když pak napíšeš, že je ti to jedno? Tomu fakt nerozumím.

A kam jsem to já šohaj u tebe dotáhl?
Příspěvekod pe-pa » dnes, 09:46
Jardo, pekna serie! (n)

Takovou pochvalu od tebe jsem už dlouho nedostal. Nebo ta pochvala už neplatí? Nebo nebyla myšlena vážně?

Kdo má tady z koho větší srandu se bude těžko dokazovat. Z tebe je mi ale spíše smutno. Jak se u nás říká: "Se stářím zpravidla přichází moudrost. Často tomu ale bývá naopak". Nebo jak říkají naši bývalí přátelé z východu: "Těchnika balšaja, no kultury nět".

Jarda
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 02 črc 2018 14:13

Lasto, u nás už dozpívali... (y)
Přílohy
_SDI3350.jpg
_SDI3350.jpg (763.77 KiB) Zobrazeno 3846 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
_SDI3351.jpg
_SDI3351.jpg (967.48 KiB) Zobrazeno 3846 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 14:14

Jardo, nechytej mne za slovicka, z toho se stejne nevykroutis. :lol: Pozaduji tvoje vyjadreni ted snad uplne po prve a kvuli tomu terminu "hrozne fotky"! To bys mel zodpovedet!!! Je to otazka a dulezita, v ramci foceni a abys neztratil tvar, kdybys to zahral do autu nebo nezodpovedel; a ne jake cislo nohy ma tva pani. Na to mi odpovidat nemusis. :)

Jedno mi je to receno vseobecne s tim, ze se stejne na direktivy "zhora" k mym cvakum nevyjadrujes, coz je Vase, jak jste si mysleli, ze kdyz mne tady budete prehlizet, nevsimat si a pod., ze mne tady ziti znechutite az odejdu…. :lol: :lol: :lol: ,holt Strategie :lol: :lol: :lol: , ale toto s tou devitkou je zu preci jenom vec vaznejsi, ktera se se svym obsahem vymyka vsem tem stouchancum a bla bla a nebla blabla. :(

A co se tyka jeste tve otazky o mem vztycenem palci k tve posledni serii fotek, tak to ti take rad zodpovim. Fotis ty baraky ze stejneho mista, snad tam mas i zatlucenmy Kolik na Tom fleku, zu leta letouci. S quattrem zu pred dvema roky nebo tak nejak, cos tam mel na Tom obili nebo co to bylo to chmiri. Tak jsem zu chte nechte musel ten palec zvednout! To zu by musel i ten nejhloupejsi a nejblbejsi cvakar umet na zpamet a dobre taky po tech stotisicich cvacich do dalky na ten kostelik bez nejakeho zu studovani…………… :lol: :lol: :lol: ….coz je spis smutne nez srandovni…. tak jsi zu bez te sve hlavy za fotakem zblbnul…. (y)

A s tim poslednim cos napsal, mne jen utvrzujes o sve … ale, co to budu roztahovat, zu toho je dost.... :lol: :lol: :lol:

*
Naposledy upravil pe-pa dne 02 črc 2018 15:23, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 02 črc 2018 14:54

Jarouš píše:Lasto, u nás už dozpívali... (y)

Je jim jen zima...zítra začnou .. ;)

Balon dobrý (n)

Posouvám.....
Abych to našel .. :lol:
Naposledy upravil **lasta dne 02 črc 2018 15:13, celkově upraveno 1
**lasta

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou