Obrázky z M240 od Jono Slack - mzslím,že to vypadá skvele:
http://www.l-camera-forum.com/leica-new ... rettyPhoto
ce. píše:Obrázky z M240 od Jono Slack - mzslím,že to vypadá skvele:
http://www.l-camera-forum.com/leica-new ... rettyPhoto
josef38 píše:Mirku, vidím Tvé nadšení, mně se líbí také, tak jsem zvědav, kdy uvidíme první obrázky?
Jestli můžeš, naznač, z kterého obrázku jsi posuzoval tu lepší kresbu ve stínech? Děkuji. J.
ce. píše:Jono sa vyjadril,že wb ešte nie je hotovo,takisto sa pracuje na profiloch do LR,takže farbu by som neriešil zatiaľ.
Myslím,že ten "look" Leicy M tam na pár obrázkoch je.
Jono to urobil trocha filigránsky,on totiž už pred mesiacom dal asi 3 obrázky,(ktoré sú teraz možné stiahnuť z toho linku) do jedného vlákna,kde sú fotky len z Leicy rady M (M8,9).Samozrejme bez EXIFu.Nikto sa nepozastavoval nad tým,že by vyzerali inak ako z doterajšej produkcie (M8,M9).Všetci sme žili v domnení že sú z jeho vlastnej M9...
Takže takto trocha predišiel debatám CMOS vs.CCD v novej Lejke..
ce. píše:Ashwin Rao (občas má články u Steve Huff) previedol zopár tých DNG z M240 do bw.
Podľa jeho názoru nemôže M240 hrať rovnakú ligu s MM,ale je niečo málo lepšia ako M9 - týka sa flexibility súborov po prevode do bw.
Ďalšia info sa týka citlivosti ISO - 6400 na M240 je horšie ako 16000 na Canon 5DMIII.
josef38 píše:Ta vyšší citlivost by byla milá, ale osobně bych ji zas tak moc nepostrádal. A co se podání barev týká, tak můj selskej rozum mně napovídá, že by v tom mohla silně rozhodovat jen kvalita Bayerovy mřížky, která se nejvíce podílí na výtažcích RGB. Tenhle problém holt Leica MM nemá! Ale to se pouštím na moc tenkej led! To jen, aby řeč nestála!Mějte se! J.
P.S.
Mirku to čekání je nepříjemné, ale my jsme na M8 čekali mnohem déle. A když jsme si ji už koupili, tak ještě nebyl ani FW doladěnej a několikrát, v krátké době za sebou, se muselo aktualizovat! A UV/ IR filtry, tak ty byly k mání snad až za půl roku po jejím dání do prodeje. A vůbec, to čekání a těšení se, bývá na tom všem to nejhezčí! Tak se hezky těš!
ce. píše:Bezva minireport Josef.
josef38 píše:ce. píše:Bezva minireport Josef.
Děkuji, ještě jsem zapomněl poslední, ten nejdůležitější.
Pokuta 1000.- Kč, odtažení ( asi 150 m ) 760.- Kč.
Prý může být ještě rád, kdyby mu zaúčtovali zaviněné zpoždění tramvajáci, prohnul by se více!
MirekE píše:
To je krasna cena. Ma stesti, ze se mu to stalo v Praze.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník