Ľ.
radšej ešte jedna

avek píše:
Josef: dlouho jsem bydlel v malém bytě, jsem zvyklý po soubě uklízet a zbytečnosti vyhazovat. I tady příspěvky o které není zájem, dotazy kterým nikdo nechce rozumět a jen vyvolávají zlou krev mažu, netřeba se kvůli tomu zlobit.
Jarouš píše:Jenom to přináší trošku problém s pochopením kontextu a souvislostí při čtení následných, na mezitím smazaný příspěvek reagujících komentářů.
LUPER píše:Neviem nie som odborník na tlač ale niekde som čítal, že čo sa týka skutočného rozlíšenia fotografie (napr. z M9) je stejne jej kvalita limitovaná maximálnym rozlíšením dnešných tlačiarní. Čo je na tom pravda?![]()
![]()
![]()
Těším se, až ještě přibydou obrázky od Mirka z nové mašinky!
LUPER píše:Mirek ďakujem za vysvetlenie.Tu som našiel túto tému popísanú detajlnejšie, tak keď má niekto záujem tu je odkaz:
http://www.l-camera-forum.com/leica-for ... pling.html
Ľ.
P.S.: Josef, Jarouš dík.
MirekE píše:
Zalezi na velikosti. Napriklad Epson tiskne (a zobrazi) 360 ppi. Fotka 30x45 cm ma 12x18 palcu, tj. 4320 x 6480 pixelu, takze na maximalni kvalitu nestaci ani 24 MP a to ani za predpokladu, ze vubec nic z puvodni expozice neoriznes. V teto velikosti se da udelat slusna fotka i na 240 ppi, takze kvalita bude porad dobra, ale tiskarna neni nejslabsi clanek retezu. Nejslabsim clankem retezu bude podle meho nazoru u foceni z ruky fotograf a jeho technika.
MirekE píše:Zalezi na velikosti. Napriklad Epson tiskne (a zobrazi) 360 ppi. Fotka 30x45 cm ma 12x18 palcu, tj. 4320 x 6480 pixelu, takze na maximalni kvalitu nestaci ani 24 MP a to ani za predpokladu, ze vubec nic z puvodni expozice neoriznes. V teto velikosti se da udelat slusna fotka i na 240 ppi, takze kvalita bude porad dobra, ale tiskarna neni nejslabsi clanek retezu. Nejslabsim clankem retezu bude podle meho nazoru u foceni z ruky fotograf a jeho technika.
LUPER píše:Josef máš pravdu je to smeti na čipe a preto teraz jedna veselšia vo farbe a bez smetí.Ľ.
bmx píše:che, smeti....jednou jsem byl podobne napomenut za smeti na cipu...prohledl jsem obrazek puvodni, nezmenseny a celkem jasne...byl to rogalista s motorovym rogalem...![]()
ale je lepe se vyhnout a odklonovat ftaky a rogala...
bmx píše:che, smeti....jednou jsem byl podobne napomenut za smeti na cipu...prohledl jsem obrazek puvodni, nezmenseny a celkem jasne...byl to rogalista s motorovym rogalem...![]()
ale je lepe se vyhnout a odklonovat ftaky a rogala...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník