" ....tak bych do toho nevrtal a v počítači raději zmenšoval ta dílčí políčka "
No to právě chci. Zřejmě jsem se nepřesně vyjádřil. To zvětšení totiž dostanu úpravou délky tubusu mezi objektivem a vlastním fotoaparátem GF1. Teď jsem ho měl nastaven pro digitalizaci kinofilmu, ale i u toho bylo možná už zbytečně velké zvětšení. Políčko 7000 x 4600 pixelů je i pro kinofilm pro mé použití opravdu zbytečně velké. Na závěr stejně musím obrázek silně zmenšovat. No a pro 6 x 9 cm to vychází takto už na asi 17500 x 11500 bodů a to je už nesmysl. Sestava skládaného snímku z asi 25 dílčích snímků o celková velikosti kolem 200 Mpixelů, to je naprosto zbytečný. Jen se prodlužuje čas zpracování snímku v počítači.
P.S.
Jeden můj známý grafik, který už bohužel nežije, mě dával kdysi rady, abych digitalizoval na takové rozlišení, které potřebuji ve finále. Asi to pokaždé tak nejde, ale něco na tom zřejmě bude.
P.P.S.
Ještě mě děsí v posledním obrázku ty modré fleky v pozadí, kde jsou stíny. Na to se chci ještě mrknout. Vypadá to na nějakou saturaci.
P.P.P.S.
No a když si v PS vymakám úpravu jednoho snímku a tuto úpravu nastavím v PS jako "cestu". Tak potom mohu s touto úpravou ( cestou ) už bezpracně digitalizovat každé políčko tohoto filmu. Ale zase jen tohoto filmu.