Jarouši, mě ten výsledek překvapil také!
Nic si ale od tohoto postupu získávání barevné fotografie neslibuji. Spíše si hraju, nebo lépe řečeno, chci pochopit a trochu se naučit tento postup.
Nemám správné RGB filtry, mám dva želatinové ( G a B ) ale R mám skleněný. To je první chyba. Ten skleněný v tom dělá veškeré chyby. Jednak nemá dost sytou barvu, ve výtažku R potom jsou velké zbytky sousedního kanálů. A potom to nejpodstatnější, a to je nepříjemný sklon filtru, který v ruce neuhlídám, tvoří stranový posun snímku vůči ostatním výtažkům! Viz pravý, horní roh. ( filtr se chová potom jako hranol )
Jsem ale přesvědčenej o tom, že s Leicou MM by to dopadlo úplně jinak!! Jenomže tu mít nikdy nebudu, nejen kvůli ceně, ale jenom monochrom bych zase tak moc nechtěl! Možná si jí ale někdy u Škody půjčím a tuto metodu si s ní odzkouším. Dost by mě to zajímalo. To ale nejdřív musím tento postup dokonale zvládnout. Půjčení fotoaparátu není zrovna nejlevnější záležitost a nerad bych se vše teprve s jeho zapůjčením učil!
avek,
píšeš:
>>>>Promiň všetečný dotaz. 38 je věk a jsi teda můj vrstevník, jak se domnívám, nebo rok narození?<<<<<
Už jsi se kdysi na toto ptal a já ti odpovídal. Některé tvé zajímavé příspěvky mám uložené, dokonce i formulace otázky je naprosto totožná!
Takže opakuji ještě jednou. To číslo neznamená nic konkretního, snad jen to, že jsem měl takový rozměr límečku košile ve svých osmnácti letech! A navíc se mně toto číslo líbí!