mdx píše:rak píše:mdx píše:U Leicy se mi líbí a plně vyhovují její objektivy. Jsou více než dobré. Od fotoaparátu Leicy neočekávám žádné zásadní přidávaní ovládacích prvků a kreativních režimů, v tom mi vyhovuje, jinému ne, ale každý má možnost volby.
asi nevíš o čem je řeč a pleteš si to s nějakým kompaktem. Doporučuji pročíst zkušenost tohoto člověka se kterým jsem se mimo jiné měl tu čest párkrát setkat a jemuž tudíž věřím každé slovo http://www.stevehuffphoto.com/2012/12/0 ... year-2012/
Svět se mění, všimni si jaké fotoaparáty a v jakém pořadí nyní preferuje
Vím o čem píšu, Leicy vlastním.
Precetl jsem si ten clanecek od Huffa z toho linku a zda se mi, ze z nej vyzaruje prilis mnoho nahleho entuziasmu. Napriklad tam pise, ze takova kvalita se da dostat z Nikonu D800 s Zeissem 35/2 (opravdu? neni ten Nikon zase nekde jinde s 36MP, bleskovym AF atd?) ale za "moc, moc vic penez". No ja nevim:
D800 telo: $2796
Distagon 35/2: $1117
Celkem: $3913
Rx1: $2798
Hledacek: $598
Sl. clona: $178(!)
Celkem: $3574
Me to zase tak "moc, moc" rozdil nepripada. Navic RX1 ma stejny senzor jako D600 a ne D800. Pak ten Nikon vychazi i s objektivem na $3113, o petikilo levneji. Tim nechci rict, ze ten RX1 neni dobry, ale ze je Huff v nekterych bodech prilis nadseny a neprilis objektivni.
Ty ceny jsou takove, za jake by je kupoval on. Aniz bych to hledal tak mam pocit, ze u Skody by snad byl dokonce ten D800 levnejsi nez RX1...