Leica M9

Re: Leica M9

Příspěvekod LUPER » 17 pro 2012 18:42

rak píše:
MirekE píše:To je pekny, jak ten pan huli pod napisem Hezky vzduch.

Ale k věci, první koment se týká Lupera. Asi zde budu za kacíře, ale invenčně je Luper IMHO tuctovka. Zde vyniká jen proto že svoje fotky více postprocesuje přes efekty, tím jsou "líbivější" než ty ostatní, ale jinak za moc nestojí. Technickým provedením ok, to je asi dáno jeho profesí, fotograficky standard, nic zajímavého.

Fotka není zajímavá tím že je z Francie, měla by v první řadě být zajímavá tím co zachycuje. Zde je chválen, což lze pochopit, je to v duchu rčení "Mezi slepými i jednooký králem".

"rak" a to je ten rozdiel medzi mnou a tebou, že ja už nič nemusím tlačiť a predávať, ako vravíš, zahraničným klientom :lol: :lol: :lol: . A s tou profesiou si sa tiež netrafil, lebo čo sa týka postprocesingu, som sa nechal poučiť ako neprofesionál, ktorý fotografuje len pre zábavu, od tých na tomto fóre, ktorí sú podľa teba slepí. ;)
Prosím ťa premôž sa, a ukáž nám ako fotografuje profesionál, o ktorého sa tak trhajú v zahraničí, rád sa poučím. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ľ.
P.S.: Josef myslím, že s tým digicolorom si trafil kliniec po hlavičke.
LUPER

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 18:49

ce:
Vítej na tomto vláknu a dík za fotku, Tvého formátu! :-) (n)

rak:
Hned mě napadlo, že budeš z Digicoloru a že se Tě asi trochu dotklo, že Luper přešel sem! :-) :-)
Také jsem v DC nějakou dobu působil, zůstaly tam po mně moje neumělé obrázky, které mně toto vlákno ani neumožňuje smáznout. (y) Teď jsem tady a nikoho nepřemlouvám, aby z DC emigroval sem! Jednoduše jsem tady a jsem spokojen a víc se k tomu vyjadřovat nechci a zrovnatak ani nemám žádnou potřebu porovnávat obě vlákna. Bylo by to trochu pod úroveň, ať si každý vybere sám, kde se mu bude více líbit! Na DC jsou možná více profici, tady zase amatéři a to mně také vyhovuje. :-)
S degradací fotek na webu s Tebou souhlasím, potom ale je bezpředmětné kritizovat fotografie druhých, tím spíše, když neukážeš fotografie svoje, i když budou Tvoje též "vebovsky" degradované. Ostatně na kvalitu se tady tolik nehledí, nevím, co bys z max. 1200 pixelů na šířku také mohl hodnotit? Měj se fajn, zase se ukaž a koukej něco přihodit! :-) Ahoj, Josef.
josef38

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 18:52

Ludo, jsem rád, že jsme se znovu spolešně s céčkem našli a těším se na vaše neumělé snímky! A to dost! :-) :-) :-)
Naše příspěvky se minuly.
josef38

Příspěvekod ce. » 17 pro 2012 19:07

Josef,
díky za privítanie.
Máte tu málo "krajiniek" tak jednu prihodím,možno sa poteší aj Jarouš,aj keď nie je vo farbe..
Přílohy
L1001471bwa2.jpg
L1001471bwa2.jpg (766.99 KiB) Zobrazeno 8247 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/8
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
ce.

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 19:15

Klucíííí, to se nám to rozjíždí!
Tak také musím jeden dnešní přihodit. Doufám, že se nikdo za toho klečícího spoluobčana pohoršovat nebude. Ostatně, za jeho svolení jsem mu hodil do čepice malý obolos! :-)
Přílohy
L9998715.jpg
L9998715.jpg (538.31 KiB) Zobrazeno 8243 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/2
ISO: 1000
Expoziční program: Priorita clony
josef38

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 19:18

ce. píše:Josef,
díky za privítanie.
Máte tu málo "krajiniek" tak jednu prihodím,možno sa poteší aj Jarouš,aj keď nie je vo farbe..

Fotka je zpracovaná šikovně, mraky jsou vůči horám tak akorát!
josef38

Příspěvekod LUPER » 17 pro 2012 19:20

"ce" tiež (n) (n) (n), a keď už tu bola reč o úprave fotografií, tak ako si iste spomínaš, tak Tebe vďačím za môj pokrok v postprocesingu, ktorý si všimol aj profík, tak ešte raz dík. (n)
Ľ.
LUPER

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 19:28

Tak ještě jeden z dnešního Staromáku. Asi v barvě tento snímek vynikne více.
Přílohy
L9998715.jpg
L9998715.jpg (549.8 KiB) Zobrazeno 8238 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/45 sec.
Clona: F/2
josef38

Příspěvekod rak » 17 pro 2012 19:34

LUPER píše:"rak" a to je ten rozdiel medzi mnou a tebou, že ja už nič nemusím tlačiť a predávať, ako vravíš, zahraničným klientom :lol: :lol: :lol: . A s tou profesiou si sa tiež netrafil, lebo čo sa týka postprocesingu, som sa nechal poučiť ako neprofesionál, ktorý fotografuje len pre zábavu, od tých na tomto fóre, ktorí sú podľa teba slepí. ;)
Prosím ťa premôž sa, a ukáž nám ako fotografuje profesionál, o ktorého sa tak trhajú v zahraničí, rád sa poučím.

já je také prodávat nemusím, oni to chtěj lidi sami od sebe a s cenou se tudíž nějak nemazlím (n) A protože cena není lidová, fotky na web nikdy nedávám. Druhý důvod je ten, že jsem profesionál, živí mě to a tak si fotek vážím než abych je dával po všech čertech a zdarma

A pokud jsem se s tou profesí netrefil tak se omlouvám, jen jsem kdysi kdesi četl článek s nějakým street fotografem na Slovensku co byl profesí a školou kameraman a jezdil s manželkou a pokud se nepletu tak luper tam nějak zaznělo. Ale je to již nějaký čas tak jsem se mohl zmílit. A to co jsem napsal o tvých fotografiích není kritika, jen můj názor
rak

Příspěvekod ce. » 17 pro 2012 19:36

Josef,
fotka človeka v núdzi je výborná,vďaka výrazom okoloidúcich osôb.Bez nich by to nebolo ono.
Ludo,
nemáš zač. ;)
Ešte prihodím jednu,keď mám taký sklz..
Přílohy
L1000423bwa4-Edit-2.jpg
L1000423bwa4-Edit-2.jpg (584.17 KiB) Zobrazeno 8235 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/2.4
ce.

Příspěvekod rak » 17 pro 2012 19:49

josef38 píše:rak:
Hned mě napadlo, že budeš z Digicoloru a že se Tě asi trochu dotklo, že Luper přešel sem! :-) :-)

tam i sem chodím nahlížet a brát informace stejně jako na digiarénu, digimanii a další fóra. Co myslíš tím přejítím Lupera od někud někam nechápu, ono je nějak rozděleno kdo kde může přispívat? Nebo je snad nějaká rivalita mezi těmito weby a Luper je klíčovým hráčem? Nezlob se, fakt jsem asi mimo nebo špatně čtu :(
rak

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 19:54

rak píše:tam i sem chodím nahlížet a brát informace stejně jako na digiarénu, digimanii a další fóra. Co myslíš tím přejítím Lupera od někud někam nechápu, ono je nějak rozděleno kdo kde může přispívat? Nebo je snad nějaká rivalita mezi těmito weby a Luper je klíčovým hráčem? Nezlob se, fakt jsem asi mimo nebo špatně čtu :(

Získal jsem ten názor proto, že jsi vyrukoval s jeho kritikou až na tomto vláknu a ne na DC! Ale neřeš to, myslím, že to nestojí za to! :-)
Naposledy upravil josef38 dne 18 pro 2012 09:35, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod josef38 » 17 pro 2012 20:00

ce. píše:Josef,
fotka človeka v núdzi je výborná,vďaka výrazom okoloidúcich osôb.Bez nich by to nebolo ono.
Ludo,
nemáš zač. ;)
Ešte prihodím jednu,keď mám taký sklz..

Aby to teď nevypadalo, že si budeme navzájem chválit všechny fotky! :-) :-)
Ale u této jsi se dobře trefil s těma dětma do stínu. Ty děti to bezvadně zvýrazňuje! (n) (n)

Ještě k tomu "člověku v nouzi".
Nevím, jestli třeba tento skutečně v nouzi byl, ale je jich dost, kteří vyžebrané prachy promění okamžitě za nějaké svinstvo. Takže jestliže jsem tomuto přispěl na něco podobného, tak nevím, jestli jsem udělal dobře? Ale to člověk na nich nepozná. Ostatně, jestliže už v něčem podobným skutečně jede, tak asi opravdu v nouzi je a člověk mu jakýmkoliv milodarem moc nepomůže.
josef38

Příspěvekod ce. » 17 pro 2012 20:09

Fotka s deťmi je fotená so Summiluxom 35/1.4 Asph.FLE (nová verzia s plávajúcim členom)
Momentálne ho najviac používam.Jedna malá perlička k tomuto objektívu,ak by ho niekto kupoval.Nezľaknite sa faktu,že v objektíve niečo cinká pri manipulácii-preklápaní foťáku a.p. od plnej diery až po F/16.Je to normálny jav u tohto skla čo som zisťoval po nete. (n)
ce.

Příspěvekod Jarouš » 17 pro 2012 20:51

ce: Si píš, že sa potěší ;) (n) . Ale farba by jej pristala, je tam krásna obloha... Rakúsko alebo Slovensko?
Sony má dobrý obrazový výkon, ale je to furt pouze jednofokální luxusní kompakt za nelidovou cenu, Leicu M asi neohrozí, kvůli nemožnosti měnit ohniska. Sigma DP2 Merrill je za třetinovou cenu, obrazově mnohem dál, nestačí pouze nad 800 ISO.
Josefe, když je to méně kontrastní, má to velké rozsahy a víc se to podobá filmu (podle mého) (n) (obdarovaný).
Musím to dočíst, nějak rychle to tady přibývá... ;) (n)
Jarouš

Příspěvekod MirekE » 18 pro 2012 02:37

Sony má dobrý obrazový výkon, ale je to furt pouze jednofokální luxusní kompakt za nelidovou cenu, Leicu M asi neohrozí, kvůli nemožnosti měnit ohniska. Sigma DP2 Merrill je za třetinovou cenu, obrazově mnohem dál, nestačí pouze nad 800 ISO.

Me pripadne ten Sony jako dobra alternativa k tomu Summiluxu 35 FLE, ktery CE zminuje vyse. Sice je prilepeny k fotaku, ale presto stoji min a mozna je stejne dobry. 35/1.4 je idealni do spatneho svetla a at uz bude nova Leica jakakoliv, myslim, ze ten Sony bude porad lepsi jak na hodne vysokych iso tak v michanem svetle. Co jsem videl, tak ten Sonnar 35 je opravdu dobry. Na zavery je vsak casu dost. Ten Zeiss nema ani plovouci konstrukci ani asfericke cocky (aspon je Zeissy doposud nemivaly) a tak korekce muzou byt jen tezko tak dukladne, a na to, jestli je opravdu tak dobry jako Summicron v celem rozsahu, bych rad videl vic fotek a komentaru uzivatelu. Kzdopadne je to zajimavy fotak.
MirekE

Příspěvekod josef38 » 18 pro 2012 09:21

Jo, jo, SONY RX1 je velice hezoučkej a kdybych nevlastnil M9, určitě bych o něm přemýšlel. Vůbec se nedivím, že je z něj "rak" nadšenej! :-)
Objektiv 35 mm stejně používám nejvíce a i s clonou 2 a FF čipem už se nechá i při tomto onhisku dobře pracovat s hloubkou ostrosti.
Nedokázal jsem ale z popisu vyčíst, jak se ostří manuálně? Možná má ostřící kroužek na objektivu, nevím? Rozhodně by se mě k této funkci nelíbila nějaká tlačítka!!
Jeho cena ale také není zas tak malá! A to ještě v ní není započítán nasouvací EVF hledáček! Ty výměnný objektivy, to by už byl moc velký přepych! :-) :-)
Ale budu se držet při zemi, mám LUMIX GF1 a jako druhý fotoaparát k lejkovým objektivům mě vyhovuje. Dobře mě slouží třeba pro skládané ( panoramatické ) snímky. Určitě bych si tuto GF1 nepořídil, kdyby neměl výměnné objektivy!!! Byla to podmínka!

Na tomto odkazu je dost obrázků z RX1 ke stažení, dokonce i v RAWech.

http://www.casopis-foto.cz/exkluzivne-p ... -sony-rx1/

Z odkazu:
Dostupnost a cena
Sony RX1 bude na pultech obchodů na přelomu listopadu/prosince 2012.
Doporučená cena činí 84 000 Kč (ano, správně, osmdesát čtyři tisíce).
josef38

Příspěvekod avek » 18 pro 2012 14:07

josef38 píše:Klucíííí, to se nám to rozjíždí!
Tak také musím jeden dnešní přihodit. Doufám, že se nikdo za toho klečícího spoluobčana pohoršovat nebude. Ostatně, za jeho svolení jsem mu hodil do čepice malý obolos! :-)

Proč tak rád fotografuješ chudáky, když pro ně máš jenom pohrdání?
avek

Příspěvekod josef38 » 18 pro 2012 15:01

avek píše:Proč tak rád fotografuješ chudáky, když pro ně máš jenom pohrdání?

Ale, ale, něco podobného už tady někdy před třemi roky od jistého nejmenovaného pána vyznělo!
Kdybys ale četl pozorně všechny příspěvky a nekopíroval jen to, co se ti hodí, bylo by to z tvé stranay korektnější. Nevím, podle čeho soudíš, že těmito lidmi pohrdám? Psal jsem též toto a za tím si stojím, tys to ovšem velkoryse přehlédl.
--------------------------------------------
>>>>Ještě k tomu "člověku v nouzi".
>>>>Nevím, jestli třeba tento skutečně v nouzi byl, ale je jich dost, kteří vyžebrané prachy promění okamžitě za nějaké svinstvo.
>>>>Takže jestliže jsem tomuto přispěl na něco podobného, tak nevím, jestli jsem udělal dobře? Ale to člověk na nich nepozná.
>>>>Ostatně, jestliže už v něčem podobným skutečně jede, tak asi opravdu v nouzi je a člověk mu jakýmkoliv milodarem moc nepomůže.
--------------------------------------------

V Praze těchto lidí potkáš dost, jeden čas to byly také Rumunky s plačícím děckem na klíně. Někteří z nich se do tohoto bídného stavu nedostali vlastní vinou, je ale mnoho takových, kterým podobný způsob života vyhovuje a ani netouží po jiném! Tak se měj! :-) J.
josef38

Příspěvekod mdx » 18 pro 2012 15:46

rak píše:
mdx píše:U Leicy se mi líbí a plně vyhovují její objektivy. Jsou více než dobré. Od fotoaparátu Leicy neočekávám žádné zásadní přidávaní ovládacích prvků a kreativních režimů, v tom mi vyhovuje, jinému ne, ale každý má možnost volby.

asi nevíš o čem je řeč a pleteš si to s nějakým kompaktem. Doporučuji pročíst zkušenost tohoto člověka se kterým jsem se mimo jiné měl tu čest párkrát setkat a jemuž tudíž věřím každé slovo http://www.stevehuffphoto.com/2012/12/0 ... year-2012/
Svět se mění, všimni si jaké fotoaparáty a v jakém pořadí nyní preferuje (n)

Vím o čem píšu, Leicy vlastním.
mdx

PředchozíDalší

Zpět na Leicou