Jarouš píše:Hmm, tady se M9 snažila moc hezky: download/file.php?id=55407
josef38 píše:Nikdo dlouho nic, tak za trest M9 nepochválím!
Dnes jsem si zkušebně nafotil panorama Vraného. Obyčejně tuto činnost provádím GF jedničkou se SUMMILUXEM 50 mm. Tentokrát jsem z pohodlnosti celé nafotil pomoci M9 a opět SUMMILUXU 50 mm. Panorama přikládám ve značně zmenšené verzi a zároveň přikládám jeden ze zdrojových s nímků, kde je na střechách pozorovatelné velice znatelné moare. Zřejmě absence AA filtru u M9 se na tomto úkazu dokáže při jistých okolnostech dost silně podepsat. Ovšem, takto výrazně se mně to ještě nikdy nestalo. Sice jsem si jenom hrál, ale pro vážnější výsledky by bylo celé nafocení k ničemu, to moare bych ze snímků zřejmě jen tak lehce neodstranil.
LUPER píše:Josef ja Ti to stale vravím, ze to neni fotak na strechy ale na street.![]()
Prajem Ti peknu nedelu.![]()
Ľ.
josef38 píše:Nikdo dlouho nic, tak za trest M9 nepochválím!
...to moare bych ze snímků zřejmě jen tak lehce neodstranil.
MirekE píše:josef38 píše:...to moare bych ze snímků zřejmě jen tak lehce neodstranil.
Kdo nema moire, nema ostry obraz
Moire se da odstranit obvykle docela dobre v Lightroomu. Jde to i ve fotosopu, prevedenim do Lab a mirnym selektivnim rozmazanim patricnych mist v kanalech a nebo b.
Leclerc píše:Zdravím pánové,
když už tu Josef zmínil Kratochvíla, nebyl jste se někdo z pražských podívat na jeho Dogma v Malostranský besedě?
Já mám teda Kratochvíla hodně rád, ale tohle mi připadalo jako docela úlet...
LeClerc
Leclerc píše:..... mám teda Kratochvíla hodně rád, ale tohle mi připadalo jako docela úlet...
LeClerc
josef38 píše:Leclerc píše:..... mám teda Kratochvíla hodně rád, ale tohle mi připadalo jako docela úlet...
LeClerc
Souhlas!
Tak alespoň tři z okolí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník