josef38 píše:Tak abych také něco z Prahy.

Hrabal jsem se ve starých filmech. Některé záběry mám starší, než půl století a to si právě říkám, jestlipak by v digitální formě tak dlouho vydržely? Alespoň u mně, když zálohuji data tak lajdácky!
Film je film a když se mechanicky nepoškodí a byl dobře vyvolán a dobře uložen, tak přežije několik generací. Digitální fotografie je jen pofidérní shluk jedniček a nul na nějakém nosiči a stačí tak málo a tento shluk jedniček a nul zmizí do nenávratna! Což se mi už pochopitelně mnohokrát stalo.
Asi tato moje úvaha bude někomu připadat, jako nevděk tomu, co nám dal digitál, ale tak to prostě bohužel vidím.

Josef mas pravdu, mne osobne zlyhal 2TB disk

, kde som mal fotografie a video projekty, tak viem presne o com hovoris.

Nastastie som mal na sietovom HD zalohu fotografii ale o video projekty som prisiel. Ked niekto robil s videom, tak vie o com hovorim, nepomoze ani obnova disku, lebo to uz nikto neda dohromady. Jedine stastie, ze pouzivam video zaznam na pasky a nie digitalne.

Takze si clovek nevyberie, lebo pri dnesnom obrovskom objeme dat RAM disky nemozes pouzit, napalovane BlueRay disky nie su spolahlive, tak zostavaju len HD, pokial mozno mensej kapacity lebo ked zlyha, tak je menej narocne jeho obnovenie.

Kto obnovoval uz len 2TB disk, tak vie o com hovorim, nie je to narocne len na cas a vybavenie ale aj financie.
Ľ.
P.S. OVal treba uznat, ze digital ma oproti filmu aj ine neduhy nez prach na snimaci.
http://fyzika.jreichl.com/main.article/ ... kty-obrazu