Leica M9

Re: Leica M9

Příspěvekod MirekE » 18 zář 2014 00:08

josef38 píše:Jseš hodnej, že píšeš, že jsou podobné, ale ty dvě písmenka ( AA ) tam asi znát budou!

Me prijde, ze jsou vsechny ty devadesatky podobny. Jeden cas jsem uvazoval, ze ji vymenim za nekterou z tech mensich (mensi, lehci, stejny zavit jako ostatni objektivy...) Ted uz si ale zacinam zvykat.

Jak pravila arizonska penice Tornado Lou, to je on!
MirekE

Příspěvekod MirekE » 18 zář 2014 00:25

LUPER píše:Mirku tak pozri tento http://www.ulozisko.sk/obrazky/696834/M ... 0326_1.jpg tiez original sken 3700 dpi.
Obrazky mas pekné. (n)
Ľ.
P.S.: S tymi skrabancami mas pravdu, funguje to len vo farbe.

Plavecka socha Juraje Kukury? :)

S timhle rozlisenim se da vytisknout 30x45cm a myslim, ze bude vypadat dobre. Muj stary skener takhle dobry ani neni a tisknul jsem i vetsi. S ostrosti nebyl problem, spis se zrnem. To u cernobile reportazni fotografie ale neni problem...
MirekE

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2014 06:05

MirekE píše:
Plavecka socha Juraje Kukury? :)

S timhle rozlisenim se da vytisknout 30x45cm a myslim, ze bude vypadat dobre. Muj stary skener takhle dobry ani neni a tisknul jsem i vetsi. S ostrosti nebyl problem, spis se zrnem. To u cernobile reportazni fotografie ale neni problem...

Moje slova!
U streetovek a reportážní fotografie ani zas tolik nejde o zrno a absolutní technickou kvalitu fotografie, jako o její obsah! Přesto jsem ale u té čtyrstovky na zrno zvědav!
Jarouš má fotografie určitě hezké, ale je to jiná kategorie fotografií a inverzní barva má i trochu jiný charakter, než černobílý film, a zcela určitě i pro skenování. U barvy bych se v současnosti snad už ale vůbec s filmem netrápil!
Mně se vždy Ludovy fotografie líbily a tyto jeho první stále považuji za zkušební a na jeho větší kalibr se asi můžeme ještě těšit! (n) (n) Mějte se! J.

P.S,
Tím jsem ale nechtěl tvrdit, že bych kinofilm skenoval plochým,stolním skenerem! To už opravdu raději ten zvětšovák a GF1!! :lol:

P.P.S.
Ohledně sochy, nevím kdo to je a nechci sochu urazit, ale řekl bych že je to socha spíše neplavce, když má navlečený kruh, i když postava dokonalá, sportovní! :lol: :lol:
josef38

Příspěvekod ce. » 18 zář 2014 13:01

LUPER píše:Ahoj kluci, tak zatial sem dam jednu naskenovanu z M6, 100TMax, skenovane na 3700 dpi. :)
http://www.ulozisko.sk/obrazky/696772/M ... 0322_1.jpg
Na ulozisku.sk je bez uprav a druha upravena. Chcem pocut Vas nazor, samozrejme co sa tyka kvality skenu z filmu. :mrgreen:
Musim sa pochvalit, ze s mojim prvym vyvolanym filmom po 15 rocnej pauze som spokojny,
ziadne skrabance, prach ani machule. :lol:
Pri skenovani nebolo pouzite automaticke odstranovanie necistot.
Ľ.
P.S. Postupne sem supnem aj ostatne. Teraz som vlozil do fotaku Leikacku klasiku 400TX aby sme mohli porovnat.:lol:

Ľudo,
nejak mi to neštimuje..
Ostrá je tá pani čo dvíha dievčatko na fontánu,potom socha je akoby mimo H.O.,ale pritom v tej istej rovine ostrosti je aj dievčatko s pomaľovanou tvárou a to je ostré.Potom mi príde,že úroveň rozostrenia na pozadí je rozdielna po ploche obrazu...
Nemáš v skeneri prehnutý film pri skenovaní ??
:?:
ce.

Příspěvekod ce. » 18 zář 2014 13:03

Jarouš píše:Dám pár ukázek, ti, kteří je znají, snad prominou. Černobílých filmů jsem moc nenafotil a tudíž ani nenaskenoval...
Nikon Coolscan V ED (LS-50).

Jarouš,
klobúk dole - nádhera
(n)
ce.

Příspěvekod ce. » 18 zář 2014 13:14

josef38 píše:Je někde porovnání obou objektivů?
Ten Zeiss je zřejmě o dost delší.

http://www.kenrockwell.com/leica/35mm-f14-asph.htm#perf
http://www.zeiss.com/camera-lenses/en_d ... 435zm.html

Josef,
odkaz čo si vložil od Rockwella je na starší model Summiluxu 11874.
Nový má typové označenie 11663,ktorý je v prílohe.Okram iných je ešte typ 11873 s nápisom ASPHERICAL.Momentálne v bazáre okolo 8000,-EUR za kus
Přílohy
11663__summilux-m_35mm_asph_lens_hood_front.jpg
11663__summilux-m_35mm_asph_lens_hood_front.jpg (216.2 KiB) Zobrazeno 6098 krát
ce.

Příspěvekod ce. » 18 zář 2014 13:18

MirekE píše:Vcera jsem rozhybaval zavit devadesatky a bavil se podzimnim slunickem. Zadna hitparada, ale musim obcas prilozit polinko do fora...

Pekné Mirek,
hlavne že máš trocha čas na fotenie.
Ako vnímaš váhu "comba" M240 a 90AA - ako sa to nosí?
ce.

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2014 13:23

ce:
Děkuji za doplnění ohledně SUMMILUXU 35.
Určitě pro něj nepoletím ke Škodovi, musím vystačit s tím, co mám, ale ta informace se mi šikne! (n)
Měj se hezky. :D
josef38

Příspěvekod LUPER » 18 zář 2014 14:23

Josef uz to prislo a uz som to aj naskenoval. :) mam to dat na ulozto.sk a odkaz supnut sem, alebo ti to poslem na e-mail? ;)
Ľ.
P.S.: ce myslim ze nie, film mam rovny a drziak je pevny a posuvam ho rucne. :roll:
Velmi som to neprezeral, ale mozno je to aj pohybova neostrost, dievca aj matka boli v pohybe a asi sa strafili do pohybu fotaku, tak su ostre a socha maznuta. :roll: Alebo, ze by bola namazana? :lol: Zajtra uz budem mat ten Summilux 11874, tak uvidim ci splni moje ocakavania. :lol:
LUPER

Příspěvekod MirekE » 18 zář 2014 16:43

ce. píše:
MirekE píše:Vcera jsem rozhybaval zavit devadesatky a bavil se podzimnim slunickem. Zadna hitparada, ale musim obcas prilozit polinko do fora...

Pekné Mirek,
hlavne že máš trocha čas na fotenie.
Ako vnímaš váhu "comba" M240 a 90AA - ako sa to nosí?

Diky. Vaha neni hrozna. Mam mosaznou (chromovanou) verzi 50/1.4 a ta je tezsi. Je to trochu delsi, ale to taky nevadi. Co mi "vadi", je tohle:

• Zavit filtru je jiny, nez u mych ostatnich objektivu, takze pokud se jednou rozhoupu pro polarizaky, budu muset mit dve velikosti
  • Na plnou diru se s tim tezko zaostruje. Vetsinou fotim pres LV a pak jeste priclonim. Plnou diru tak pouzivam jen vyjimecne. Otazkou je, jestli by nektery z tech min svetelnych nebyl lepsi. Stejny zavit, mensi, lehci...
  • Je tam jen ostrici krouzek. Kdyz prejdu z jineho objektivu, tak tam podvedome hledam takovou tu packu na prst
  • V protisvetle mivam zavoj casteji, nez bych chtel. Mam ale podezreni, ze je to fotakem a ne objektivem.
  • Vysouvaci slunecni clona nema pojistku a kdyz se na ni zatlaci, tak se zasune. RTo je z jedne strany bezva, ale obcas se mi tak stava, ze o neco drncnu, clona se zasune a ja fotim bez ni. Taky je pak jednosussi si ten objektiv pomatlat prstem.

Jsou to jen drobnosti, celkove s nim fotim rad.
MirekE

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2014 17:23

LUPER píše:Josef uz to prislo a uz som to aj naskenoval. :) mam to dat na ulozto.sk a odkaz supnut sem, alebo ti to poslem na e-mail? ;)
Ľ.

Snad raději mailem, podrobím průzkumu v tichosti a nerušen! :-) A stačí, když pošleš jen tu jednu fotku. Děkuji předem! (n) J.
josef38

Příspěvekod ce. » 18 zář 2014 17:25

MirekE píše:
Diky. Vaha neni hrozna. Mam mosaznou (chromovanou) verzi 50/1.4 a ta je tezsi. Je to trochu delsi, ale to taky nevadi. Co mi "vadi", je tohle:

• Zavit filtru je jiny, nez u mych ostatnich objektivu, takze pokud se jednou rozhoupu pro polarizaky, budu muset mit dve velikosti
  • Na plnou diru se s tim tezko zaostruje. Vetsinou fotim pres LV a pak jeste priclonim. Plnou diru tak pouzivam jen vyjimecne. Otazkou je, jestli by nektery z tech min svetelnych nebyl lepsi. Stejny zavit, mensi, lehci...
  • Je tam jen ostrici krouzek. Kdyz prejdu z jineho objektivu, tak tam podvedome hledam takovou tu packu na prst
  • V protisvetle mivam zavoj casteji, nez bych chtel. Mam ale podezreni, ze je to fotakem a ne objektivem.
  • Vysouvaci slunecni clona nema pojistku a kdyz se na ni zatlaci, tak se zasune. RTo je z jedne strany bezva, ale obcas se mi tak stava, ze o neco drncnu, clona se zasune a ja fotim bez ni. Taky je pak jednosussi si ten objektiv pomatlat prstem.

Jsou to jen drobnosti, celkove s nim fotim rad.

Díky.

Ja som si obľúbil Elmarit 90/2.8
Som ešte zatiaľ schopný ostriť na plnú,ale občas váham a sem tam mi niečo ujde.
Táto je s Elmaritom...samozrejme som ho zabudol navoliť v menu - nie je kódovaný.
Přílohy
l1000544bwa4.jpg
l1000544bwa4.jpg (547.69 KiB) Zobrazeno 6058 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1500 sec.
ISO: 320
Použití blesku: Ne
Model: M Monochrom
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
ce.

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2014 17:54

Ce, Tvůj poslední (n) (n) (n) . Je fajn, že Ti pán nekouká do objektivu!
Pochlubím se s prvním fiaskem s M6! Založil jsem chybně film a dnes jsem nafotil dost, možná i dobrých záběrů v Praze na nábřeží. Měl jsem film o 24 políčkách a když jsem se dostal na počítadle až na 30, tak jsem pochopil, že je zle. Film se mi neposouval a já ten dnešek můžu považovat jen za cvičné cvakání v terénu! (y) Nu což, stane se.
A to jsem právě také používal převážně ELMARIT 90 mm!
josef38

Příspěvekod LUPER » 18 zář 2014 18:08

Josef uz som Ti to poslal. :)
ce: (n) (n) (n) Mam tiez Elmarit 90/2,8 a som s nim nadmieru spokojny. :)
Ľ.
LUPER

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2014 18:24

Ludo děkuji, už jsem Ti odepsal.
josef38

Příspěvekod LUPER » 18 zář 2014 18:44

Josef O.K., a pridam dalsiu prvotinu s M6. :roll:
Ľ.
LUPER

Příspěvekod MirekE » 18 zář 2014 19:33

ce. píše:Díky.

Ja som si obľúbil Elmarit 90/2.8
Som ešte zatiaľ schopný ostriť na plnú,ale občas váham a sem tam mi niečo ujde.
Táto je s Elmaritom...samozrejme som ho zabudol navoliť v menu - nie je kódovaný.

Ten muj vypada podobne, jen ma tu predni cast se clonou sirsi. Kodovany je uz z vyroby.

Fotka se mi libi! Tohle misto, kde obcas fotis, znam, byl jsem tam. Pamatuju si ale jen tu zed a ze jsem sel po te ulici nekam dolu. Proto maji tvoje fotky z tohoto mista pro me zvlastni magii.
MirekE

Příspěvekod MirekE » 18 zář 2014 19:36

LUPER píše: (M6StreetBA00328_1.jpg)

Ukrajina odplula do Bratislavy? Taky reseni...
MirekE

Příspěvekod MirekE » 18 zář 2014 19:40

ce. píše:
Ľudo,
nejak mi to neštimuje..
Ostrá je tá pani čo dvíha dievčatko na fontánu,potom socha je akoby mimo H.O.,ale pritom v tej istej rovine ostrosti je aj dievčatko s pomaľovanou tvárou a to je ostré.Potom mi príde,že úroveň rozostrenia na pozadí je rozdielna po ploche obrazu...
Nemáš v skeneri prehnutý film pri skenovaní ??
:?:

No to je prave ono. Clovek zacne s adaptery, ktere drzi film rovne, pak prejde na mokre skenovani, na lepsi skenovaci program a ty penize do toho vlozene, kdyby se pridaly k M7, tak je z toho MM.
MirekE

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2014 20:01

MirekE píše:No to je prave ono. Clovek zacne s adaptery, ktere drzi film rovne, pak prejde na mokre skenovani, na lepsi skenovaci program a ty penize do toho vlozene, kdyby se pridaly k M7, tak je z toho MM.

Nojo, ale když to jednoho baví!! :D :D
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Leicou