LUPER píše:
Josef v tom nevidim problem, vyvolal som vela filmov a dufam, ze zrucnost som nestratil.![]()
Jo, jo, promiň, že Ti píšu i to, co znáš!

LUPER píše:
Josef v tom nevidim problem, vyvolal som vela filmov a dufam, ze zrucnost som nestratil.![]()
josef38 píše:[
Jo, jo, promiň, že Ti píšu i to, co znáš!
LUPER píše:Josef a este nieco, ta fotografia Tvojej M6-ky je perfektne ostra, predpokladam ,ze s 90-kou pri case 2" si to nefotil z ruky.
josef38 píše:To víš, že ze stativu! Navíc byl už večer a já chtěl ještě poslat její fotku. A EXIF neber vážně! Kecá! Vím bezpečně, če clona byla 8. Za tohoto osvětlení už odečítání nastavení clony, porovnáním světla z okýnka hledáčku a světla odraženého ze závěrky do čidla není přesné.
ce. píše:LUPER píše:Josef Ty mas 50-tku ASPH alebo bez a ako to vidis, aky je medzi nimi podla teba rozdiel? Myslim co do kvality obrazu. Stoji ten cenovy rozdiel zato?
Dakujem.
Ľ.
O kvalite 50/1,4 Summilux je určite celkom zbytočné pochybovať bez rozdielu modelovej rady (Mandler,Karbe),alebo či je lepší,horší ASPH. alebo pre ASPH.
Ide skôr o preferenciu prejavu.
Niekto má radšej viac klinický alebo totálny vzhľad a prejav ASPH.,niekto Mandlerov design.
Najviac sa prejavuje na digitálnej platforme.
Leclerc píše:Pánové, pěkné M6 máte!
Přihazuju něco v barvě, i když MirekE mě už předběhl... "Konstrukce" perfektní!
LeClerc
josef38 píše:Mirku, ukázky zajímavý! Vidím, že Ti dělá 240ka jen radost!
Leclerc píše:Pánové, pěkné M6 máte!
Přihazuju něco v barvě, i když MirekE mě už předběhl... "Konstrukce" perfektní!
LeClerc
MirekE píše: Leica nebo Corina, my jsme jedna rodina.
MirekE píše:ce. píše:LUPER píše:Josef Ty mas 50-tku ASPH alebo bez a ako to vidis, aky je medzi nimi podla teba rozdiel? Myslim co do kvality obrazu. Stoji ten cenovy rozdiel zato?
Dakujem.
Ľ.
O kvalite 50/1,4 Summilux je určite celkom zbytočné pochybovať bez rozdielu modelovej rady (Mandler,Karbe),alebo či je lepší,horší ASPH. alebo pre ASPH.
Ide skôr o preferenciu prejavu.
Niekto má radšej viac klinický alebo totálny vzhľad a prejav ASPH.,niekto Mandlerov design.
Najviac sa prejavuje na digitálnej platforme.
Ta ASPH verze ma zvlastni bokeh - nekomu se libi, nekomu ne. Zda se mi, ze to rozmazani odpovida tomu, co jine objektivy udelaji az o jednu clonu otevrenejsi. Nemel jsem je vedle sebe, ale bokeh z Lux 50 ASPH mi pripomina kvalitou i kvantitou Canon 85/1.2. I jinak je ten objektiv fantasticky. Prakticky zadna chromaticka aberace, dost dobry v protisvetle, na plnou diru je to neco uplne jineho, nez jakakoliv jina svetelna padesatka - zadna sfericka aberace.
josef38 píše:Ľudo, byl jsem dnes u Škody a zajímal jsem se o chemii na vyvolání filmu. Hlavně ustalovače. Většinou všechny jsou koncentrovány tak, že se ředí pro ustálení filmu v poměru 1 + 4. Na 400 ccm roztoku bys tedy potřeboval 100 ccm koncentrátu a to by se mně pro jedno použití skutečně zdálo silně neekonomické.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků