Musel jsem též ukázat mého fešáka. On by se na mě jinak zlobil.

ce. píše:Ja mám doma niečo takéto...
ce. píše:Ja mám doma niečo takéto...
MirekE píše:Nekde mam Voigtlander Bergheil (1923-1932), ale nedostal jsem k nemu kazety. Zkousel jsem to kdysi jeste s deskama a pak s plochym filmem ORWO NP15. Zrno to nemelo, ale jinak zadna slava...
OVal píše:Josefe nevím..., já to tam nevidím. Asi podobný šotek, jako u mne, když tam vložím fotku svého Rolleika... Buď rád, že tam je reklama Leicy, mohlo by to být horší...![]()
![]()
OVal píše:Já jsem musel vyhodit fotku, pak vše OK. Bylo jedno, na kterým komplu to bylo...Asi to tu nemá Rollei, nebo jeho fotky rádo
Teď mi to prošlo, když jsem si fotku uložil jen s obrazovými daty, bez EXIFu....
OVal píše:Josefe nevím..., já to tam nevidím. Asi podobný šotek, jako u mne, když tam vložím fotku svého Rolleika... Buď rád, že tam je reklama Leicy, mohlo by to být horší...![]()
![]()
Když jsme u těch středoformátů, mám po dědovi tohoto krasavce. Dokonce jsem s ním svého času fotil - desky jsem vyměnil za adaptér na svitkový film...
josef38 píše:ce. píše:Ja mám doma niečo takéto...
Měl jsem po otci podobného Voigtländera s Anastigmatem ( levnější objektiv ).
Z mladické blbosti jsem ho vyměnil, ani si netroufnu psát za co! Do dneška si to vyčítám.MirekE píše:Nekde mam Voigtlander Bergheil (1923-1932), ale nedostal jsem k nemu kazety. Zkousel jsem to kdysi jeste s deskama a pak s plochym filmem ORWO NP15. Zrno to nemelo, ale jinak zadna slava...
Ta žádná sláva zas tolik nevadila. Většinou se po domácku dělaly stejně jen kontakty 6 x 9 cm. Byly k tomu ještě vroubkovací nůžky na ozdobení okrajů snímku. Mám těchto rodinných snímků ještě doma dost.
Jeden z těchto rodinných z onoho Voigtländera přikládám. Snímek je starý 75 let!
josef38 píše:Něco pro zpestření!
Pořídil jsem dva stejné snímky ze stativu z balkonu.
Dávám oba RAWy, kdyby si někdo chtěl pohrát a třeba i porovnat.
První snímek je z M9, druhý je RX1.
Jsou zvoleny naproste stejné podmínky. ( objektiv SUMMILUX 35 mm, SONNAR 35 mm, 160 ASA, clona 8. )
http://www.ulozisko.sk/685283/L1000201.DNG
http://www.ulozisko.sk/685280/DSC05724.ARW
Jedná se o tento snímek:
Joseph, máš SZ.
Joseph píše:
jojo neboj poresim to pristi tyden a nacpu do flashky co se do ni vejdeted jsem v Krkonosich
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník