Jednu Vídeňskou. Nějak mi to připomnělo Brno....
OVal píše:To jsem si myslel...Kdo ví, jak toho Nikouna zbastlili....
Ale svého času, když ještě Kodak vyráběl svou tuším Pro14 - ku jako první FF s bajonetem Nikon, tak udělali i monochrom variantu. Ale asi jich nebylo mnoho. Docela by mne to zajímalo...
Jednu Vídeňskou. Nějak mi to připomnělo Brno....
OVal píše:To víš, Mirku, východ.... Tam bývala rudá záře běžná. A pak ještě nad Kladnem....![]()
To jsou barvičky. Říkají, že nebe bývá takto barevnější vždy, když někde pořádně bouchne sopka a do atmosféry se dostane hodně popílku.....
Josefe, jak bude čas, rád se na porovnání podívám. Vzdáleně totiž pokukuji po A7(r).... Ale je to zatím hodně vzdálené.....
Včera jsem čekal na rodinku před hvězdárnou na Monte Bů - neboli Kraví hoře. Tak alespoň jeden záběr Brna, když už ho tak zanedbávám....
OVal píše:... A ještě jednu páteční zamlženou.....
OVal píše:
Josefe, jak bude čas, rád se na porovnání podívám. Vzdáleně totiž pokukuji po A7(r).... Ale je to zatím hodně vzdálené.....
MirekE píše: Takze to chce originalni, popripade zrcadlovkove, retrofokalni objektivy, konstruovane tak, aby nebyly prilis blizko senzoru.
MirekE píše:Jinak ten RX zda se zvlada velmi pekne takove to osklive umele svetlo. Myslim, ze Leica by se s tim tak pekne nepoprala.
ce. píše:S A7,A7R zatiaľ opatrne.Objavujú sa správy o vibráciách uzávierky pri určitých časoch,ktoré spôsobujú rozostrenie obrazu..
teraz sa skúma,či to je spôsobené uzávierkou,alebo kvantom všelijakých redukcií (občas nekvalitných čínskych výrobkov)z dôvodu,že je možné použiť a oživiť aj objektívy,ktoré to mali takpovediac zrátané....tieto redukcie sa trochu viklajú,nedržia pevne a objektív "poskočí" v prírube vďaka "hrubej" uzávierke.Je jedno či máte statív a hlavu s nosnosťou 60kg alebo nejakú chatrnú trojnožku.
Povráva sa ,že ak sa použijú objektívy originál Sony FE,tak problém pominie.
Viac neviem,nešiel som až tak do hĺbky,ale začína ma ten foťáčik trochen zaujímať,takže občas niečo sledujem.
Jo a ahojte všetci po dlhšej dobe![]()
Jedna fotečka - neviem či bola..
ce. píše:S A7,A7R zatiaľ opatrne.Objavujú sa správy o vibráciách uzávierky pri určitých časoch,ktoré spôsobujú rozostrenie obrazu..
teraz sa skúma,či to je spôsobené uzávierkou,alebo kvantom všelijakých redukcií (občas nekvalitných čínskych výrobkov)z dôvodu,že je možné použiť a oživiť aj objektívy,ktoré to mali takpovediac zrátané....tieto redukcie sa trochu viklajú,nedržia pevne a objektív "poskočí" v prírube vďaka "hrubej" uzávierke.Je jedno či máte statív a hlavu s nosnosťou 60kg alebo nejakú chatrnú trojnožku.
Povráva sa ,že ak sa použijú objektívy originál Sony FE,tak problém pominie.
Viac neviem,nešiel som až tak do hĺbky,ale začína ma ten foťáčik trochen zaujímať,takže občas niečo sledujem.
Jo a ahojte všetci po dlhšej dobe![]()
Jedna fotečka - neviem či bola..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků