MirekE píše:A jak to funguje s privozem, kdyz zamrzne? To si to dotycny musi proste objet? Na severu Kanady a snad i na Aljasce jsou zase naopak silnice, ktere jsou prujezdne pouze kdyz zmrznou...
MirekE píše:Panove, tak me napadlo, kde se vlastne schazi cesti fotografove? Tady jsme tak tri, ctyri a jeste uzce specializovani na fotoaparaty, ktere jsou vzacnejsi nez kobylince z houpaciho kone, ale kde jsou vsichni ti kanonisti, nikonisti a tak? Vsechna ceska fora, ktera jsem frekventoval jsou de facto opustena (spatne moderovana, neudrzovana, v jednom pripade zmena majitele a s tim spojene nove hloupe pozadavky). Nechce se mi ale verit, ze by vsichni dostali rozum a prestali plytvat casem.
Ondra píše:Jinak abych taky přispěl nějakou fotkou. Zde je nedávné foto z té mé nemocné "em-šestky". Použil jsem k tomu starý a malinký objektiv Summaron 35mm f/3.5.
Ondra píše:Ještě jedna věc - nebylo to nakonec foceno v Jevanech (při scanu jsem nezměnil název), ale ve Stromovce.
josef38 píše:MirekE píše:Panove, tak me napadlo, kde se vlastne schazi cesti fotografove? Tady jsme tak tri, ctyri a jeste uzce specializovani na fotoaparaty, ktere jsou vzacnejsi nez kobylince z houpaciho kone, ale kde jsou vsichni ti kanonisti, nikonisti a tak? Vsechna ceska fora, ktera jsem frekventoval jsou de facto opustena (spatne moderovana, neudrzovana, v jednom pripade zmena majitele a s tim spojene nove hloupe pozadavky). Nechce se mi ale verit, ze by vsichni dostali rozum a prestali plytvat casem.
Po Tvé otázce jsem prohledával různá vlákna a našel jsem, díky "uložisku" některé mé první obrázky z M9. Snad je sem můžu ještě překopírovat? Jedná se o úředníka jisté pojišťovny, s kterým jsem sjednával pojistku a on mě dovolil udělat pár jeho obrázků. Sám je totiž skalní fotograf a navíc lejkař!
Všechny snímky jsou SUMMILUXEM 50 mm, použitá clona 2.
http://www.ulozisko.sk/obrazky/227188/N ... ne_1_b.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/227190/N ... ne_2_b.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/227191/N ... ne_3_b.jpg
Obrázky jsou z vlákna: http://www.fotografovani.cz/cz/forum/
Našel bys tam dost starších příspěvků, bohužel ale bez příloh ( fotografií ). Pouze odkazy, na jiný pramen se uchovaly. Viz ono uložisko.
OVal píše:Ondro, příjemná divka i fotka. S Josefovým doladěním i zmenšením souzním... A s monochromem je to vždycky trefa do černého, nebo nanejvýš do černo-bílého..![]()
Jsem zvědavý, jak Ti dopadne ten test prosvícení...
Mirku, musím Tě zklamat. V Třebíčských Židech jsem byl naposledy v červnu, když jsem si zlomil pazouru a musel jsem se uklidnit focením. Noční fotku nemám ani jednu. Ale třeba až nastanou plískanice se tam večer vypravím. Zatím nás ale ti naši výtečníci doma zaměstnávají tak, že na nějaké cestování večer do Třebíče nezbývá už chuť a ani energie. Tady ty "noční" fotky práskám jen cestou domů... A stejně v Židech už u každého domu stojí auto či jiná plechová popelnice, která atmosféru kazí...
Kde se virtuálně schází fotografové je mi taky záhadou. Že by všici jen uvědoměle fotili a neklábosili - se mi nezdá. Zrušení-změnu diskuze na Fotografování.cz, či Grafice.cz stále považuji za virtuální zločin desetiletí....
Včera jsem přes redukci použil svou oblíbenou 14ku Samyang (to je ohnisko, ne věk), abych si připoměl "elektonové" odlesky světel...
MirekE píše:]
Nevim, jestli az tady, ale vsiml jsem si, ze Josef ma schopnost diskuse zklidnovat a jsem mu za to vdecny. Mel jsem pocit, ze v cesku nastal urcity boom fotografovani, kdyz zacal vychazet ten Karbusickeho casopis - videl jsem prave na tech forech caste citace jeho rozlicnych (a nekdy zvlastnich) mouder. Opravdu se mi ale nechce verit, ze to vsichni vzdali, nebo nemaji potrebu si o tom nekde pokecat.
Ondra píše:To musí být ale starší fotka, že? Pokud vím, tak tramvaj č. 23 už bohužel nejezdí :/
OVal píše:Včera jsem přes redukci použil svou oblíbenou 14ku Samyang (to je ohnisko, ne věk), abych si připoměl "elektonové" odlesky světel...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků