Luperovy fotky jsou klasa samy o sobě, navíc jsou tak hezky černobílé... Fakt se mi tato strohá neutralita líbí

Jarouš píše:Díky Josefe. Příběh, který má o pár metrů dál pokračování. Vlastně je to už další příběh...![]()
![]()
Luperovy fotky jsou klasa samy o sobě, navíc jsou tak hezky černobílé... Fakt se mi tato strohá neutralita líbí.
Avionik píše:Josefe, krásné snímky dělá spojení leica a josef![]()
![]()
, máš excelentní černobílé snímky a to se musí hlavně umět a Ty to umíš (n
josef44
Na zpracování černobílých fotografii je mnoho různých návodů. Já jsem si vytvořil "akci" v PS. Ta úprava předpokládá více kroků a byla by jinak dost zdlouhavá. Já fotografie na závěr mírně tónuju do teplejšího odstínu. Mě se takto upravené fotografie líbí, ale neznamená to, že se musí líbit všem, je to pouze můj pohled!
Jarouš píše:Mirku, to nazelenalé tónování jsem několikrát viděl na papírových zvětšeninách od LadinaV. Jeho metoda bude, možná, jiná, ale vypadá to podobně a má to svoji chladivou atmosféru.
josef38 píše:Mirku, znám! Tenkrát byly teple pracující vývojky, neznám už jejich název. Moc výrazný efekt ale neměly. Byl ale tónovač, který se skládal z dvou lázní. Hotova fotografie se namočila do první lázně a téměř celý její obsah zmizel. Teprve v druhé lázni se objevila znovu, ale už třeba v hnědé barvě. Tuším, že jejím ředěním se nastavoval odstín. Chemie není moje silná stránka, nevím na jakém principu pracovaly.
Teď holt jenom pohneš posuvníkem v korekci barev!
bmx píše:Panove, Fomatol M a Fomatol H byly bezne vyvojky, ktere tonovaly primo, po osvitu, do modra, ev.do hneda a nebylo zapotrebi zadnych dalsich kouzel...![]()
mel jsem vyzkouseno...
josef38 píše:Mirku, děkuji za doplnění!
Posílám něco pro inspiraci:
http://gallery.lfi-online.de/gallery/th ... 788&page=2
Prohlédněte si ale i ostatní stránky! J.
avek píše:BMX …… Fomatol H se vyrábí, M myslím už ne. Jsou to běžné vývojky, jen s trochu teplejším nebo chladnějším odstínem černé. Fomatoner Indigo a Sepia se pořád prodává, ale tónování s nádhernými tóny jako na starých fotografiích se dělat nedá, jsou k tomu potřeba chemikálie které se nedají koupit.
Promiň že poučuju, když jsem začal fotografovat až v době nástupu digitální fotografie. Fotím sice někdy kinofilmovou Leicou, filmuju šestnáctkou Pathé a připadám si při tom jako slavný reportér z dávných dob, ale většinou používám Panasonic. Láká mě nová krásná Leica M, ale je přec jen hodně drahá. Když jsem si za první vydělané peníze kupoval u pana Pazdery Leicu M4 moc jsem jí chtěl, ale nadšení se už trochu vytratilo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků