OVal píše:Josefe, k té poslední tvé fotce se rád vracím,ja tam krásně zachycenej (skoro bych řekl charakteristickej) pohyb toho mladýho s jarmulkou...
OVal píše: Jen pro 39mm nic, takže kdyby jsi něco Josefe měl pro tento průměr a chtěl to poslat dál, rád to koupím.. Nechal jsem si poslat ze Škodího bazaru i Ricoh GXR s 12M modulem pro objektivy Leica M, i když je to "jen" APSC, tak pro barvu by z toho mohla být zajímavá alternativa. Jsem nadšen o to víc, že k tomu byl i hledáček, druhá baterka a především i redukce na Nikonní skla pro Leica M bajonet. Takže na LMM využiju i Samyang 14/2,8 a konec konců i 8ku "fišaje" - ač ten je primárně na APSC... U těchto širokáčů by nemělo vadit, že nekomunikují s dálkoměrem....
OVal píše:Josefe díky, ten polarizák asi nevyužiji, jen by u mne zahálel. Ale i tak moc díky.
Ten článek mi nepřijde moc objektivní, ostatně jako velký zastánce bezzrcátek nemůžu ani napsat něco jiného..![]()
Širokáč z Koreje jsem zatím jen vyzkoušel a zdá se, že funguje OK. Musím to ale prohlédnout na velkém monitoru.. Ricoh mne v obrazové kvalitě nijak neoslnil (rozlišení a šum), řekl bych, že NX je na tom lépe. Ale bude to pro občasnou barvu stačit, ostatně tvrdím, že většina APSC a větších digitálů je dnes bez velkých problémů použitelných...
Dnes jsme byli na zabíjačce, celá "reportáž" je zde:
http://oval.zonerama.com/Album/102355
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků