Mladšímu kolegovi z práce se líbily makrofotografie....slovo dalo slovo a ,,vzal jsem ho do učení". Po loňském sbírání prvních zkušeností se stařičkou 4 Mpx Minoltou si letos na jaře koupil amatérskou DSLR Canon k ní obyč.telezoom s přepínáním na makro a na mou radu makropředsádku Raynox. Udělal jsem mu na míru jeho sestavy a blesku rozptylku, otestoval a ,,seřídil" optimální nastavení a myslím že jsem si ,,zadělal na problémy", protože mu to začíná jít

.Dnes mi přinesl první fotky ze samostatného focení a udělal mi docela radost. Už to není takové to cvakání ,,sehnu se a cvaknu to seshora"...hledá si úhel záběru , přemýšlí o snímku ( a tam kde to jde i o pozadí ), snaží se jít do náročnějších snímků ,,z očí do očí" ....je to fajn pozorovat jak ,,fotograficky vyrostl"

. Vsadil jsem se s ním, že ho ,,dotlačím" k takovým fotkám, že bude mít po letošní sezóně dostatek kvalitních fotek na svou první výstavu

.
Karlík
PS: v příloze pár jeho fotek. Musím přiznat, že s ořezem a postprocesem mu zatím ještě radím a pomáhám.