Ahoj Edo.
Chápu tvůj dotaz a nikterak ho nepovažuji za rýpání atd. jak píšeš. Po zmenšení se mi ze snímku vytratí jemné detaily ( zůstanou jen ty ,, hrubší" ) a tím pádem se mi ,,pro oko" jakoby zmenší ostrost snímku.Takže mám v Zoneru nastavenou určitou míru doostření ( a standartně ji po zmenšení na všechny snímky používám....proto ten nejspíš nevhodně použitý výraz standartně ) aby se mi ,,pro oko" ta ztráta ostrosti zpět trochu ,,kompenzovala"....tak snad jsem to vysvětlil srozumitelně ( to víš...utahaný po odpolední směně už se vidím v posteli a moc mi to nemyslí

). Navíc to pak ještě sem na server zmenšuji datově např, z 1,4 Mb na 300 kb ....takže samozřejmě dojde ještě k další ,,degradaci" obrazové informace a snímek pak vypadá tak jak vypadá. Prohlížet zdejší fotografie pro porovnání v různých prohlížečích ( IE , Opera , Safari atd.) jsem nezkoušel takže nevím jestli a jaké jsou v tom rozdíly...já celé roky stále ,,jedu" na Mozille a fotky tady i třeba v galeriích na Rajčeti mi připadají v pohodě ( ale je to tím, že používám starý malý 19 ti palcový LCD s rozlišením 1280 x 1024 px ). Je mi jasné, že např. na kvalitním full HD monitoru s větší úhlopříčkou by mi nejspíš většina mých fotek připadala ,,nic moc".
Tož tolik k vysvětlení a aby mi Jirulka ,,nevynadal do Andrsenů " tak přihodím ještě jednu fotku z dnešního dopoledního ,,testování" toho seťáku....tentokrát už jsem si ale na snímku dal trošku víc záležet, aby vypadal tak jak jsem chtěl.
Karlík