Vy tu řádíte. Poznal jsem jen Škodu staršího a Karla Gotta

. Karle clona 22 už dělá hodně velkou difrakci, víc by se poznalo při cloně 5,6-8. Optika snese hodně. Kdysi jsem nechal v batohu Nikona 85/1,8D a žena mi ho vyprala v pračce. Objektiv jsem vytáhl, crčela z něj voda, hodil jsem ho do koše. Pak jsem si to rozmyslel a vytáhl ho a nechal ho pár týdnů při pokojové teplotě vyschnout. Chodil dál skvěle, clona bez problémů, ale v protisvětle byly vidět dost děsné mapy od vysychající vody... Funkčně byl bez problémů, ale pak jsem se ho zbavil, dal na protiúčet za pár šupů včetně informace o jeho historii

.
Josefe Ilford pamatuju ze 70. a 80. let, vývojky byly taky Ilford. Otec to tehdy nakoupil do zásoby, měl jsem je léta. Ale taky Orwa, třeba ORWO DIN 15 (=ISO 23 !!!) a Foma DIN 30 (=ISO 800 - co to dnes je, tahdy bomba) pro focení na koncertech. Léta plánuju, že negativy zdigitalizuju, ale skutek utek...
Jirulo pěknej Jidřicháč a Krumlov
Stando Split pěknej. Dám taky lodě, z odjezdu trajektem AMSICORA, 214 metrů dlouhým pro 1900 pasažérů a 670 aut. Byl jsem z toho vyvalenej. Na lodi 2 restaurace, 3 bary, kino, obchod, bazén... tedy ten byl nefunkční

.. Rychlost asi 50km/h.
Odjiždějící Costa Diadema (
https://it.wikipedia.org/wiki/Costa_Diadema) měří přes 300m, vysoká je skoro 70m a vejde se na ni asi 3700 pasažérů a je to sesterská loď Costy Concordie, kterou potopil Scettini u ostrova Goglio před 4 lety.