Stáňo to jsi mi něco připomněl....jeden ten kolega fotograf je mladší ročník a chce si zkusit klasiku na film. Tak jsem mu půjčil Flexaret a expozimetr. Teď se přišel poradit co dál. Tak jsem se ho zeptal jaký fotil motiv, jak mají vypadat výsledné fotky a jestli si na to koupil nejvhodnější film, abych věděl na jaký kontrast a jaké zrno zvolit vývojku a vyvolávací proces. Vytřeštil oči , protože si myslel že vyvolat film je jednoduché jako facka. Jenže ono je vyvolat a vyvolat ( ale to tady všichni dobře víme ). Pak s úlevou řekl, že je štěstí že vyvolání fotek už je brnkačka. Tak jsem mu vyjmenoval druhy a gradace fotopapírů + kombinace s vývojkami a jejich výsledky. Málem jsem ho omýval

....od té chvíle si starých fotografů váží o dost víc

.... inu sebevědomá ,,digitální generace" co je zvyklá řešit vše v rawu nakonec v editoru šoupátkama

.
Ale zaplať pánbůh za digitály ....už by se mi nechtělo vždycky v noci přeměnit maličkou panelákovou koupelničku na stísněnou fotokomoru a fetovat chemii. Užil jsem si to....rád na to s nostalgií vzpomínam , ale dnes už vyhledávám pohodlí.
Karlík