Pěkné Máš tam Moniko v poslední větě něco navíc. " Z koncertu byl pořízen videozáznam a také byl streamován živě, ale byl z něj pořízen i videozáznam."
Aha, já tu větu předělávala za pochodu a tohle jsem zapomněla smazat. Dík. Ale jak jsem to dělala (ty fotky), tak jsem došla k názoru, že do skleníku na koncerty bude lepší starší 7S kvůli nižšímu šumu při vyšším ISO
To je známo i bez odvolání, že A7S díky velkým buňkám, je lepší do šera, než zbytečně přepí(č)xelované R na pidisnímači Rozhodující je poměr expozice k ISO. Šum jde udělat i na ISO 200 a naopak 1000 bude s neznatelným šumem.
Trochu ptákovin a něco málo konin https://monikash.rajce.idnes.cz/Koronav ... _Boskovice Na těch fotkách to nevypadá tak dramaticky, jak to ve skutečnosti bylo, ale ten bělouš s hnědákem se do sebe pustili, ohradník neohradník, až ho strhli a několik koňů uteklo do lesa.
Přílohy
www_koblížník.jpg (1.01 MiB) Zobrazeno 3592 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 350 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/8
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: ILCE-7RM2
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
www_cyklista.jpg (974.12 KiB) Zobrazeno 3592 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 100 mm
Čas expozice: 1/2000 sec.
ISO: 1000
Model: ILCE-7RM2
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
www_květy17.jpg (979.16 KiB) Zobrazeno 3592 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 142 mm
Čas expozice: 1/2000 sec.
ISO: 1000
Jetel inkarnát....divné jméno ale v krajině příjemná barevná změna, Já takhle kdysi narazil na krásně modrý pruh pole....Svazenka vratičolistá...taky prapodivný název ,ale úplný ráj pro včely....kolem pole to byl samý úl a bzukot byl slyšet na pěknou dálku . Karlík
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD