Ahoj přátelé. Omlouvám svou neúčast , ale nějak se mi to ,,nahrnulo" ( přechod do zaměstnání , maminka v nemocnici , auto v servisu před STK atd. ), takže jsem v podstatě nefotil, ale splnil jsem alespoň dlouho dopředu slíbené ,, průvodcovství" po Českém středohoří ( trénuji si na vás na jaro

). Z Klubu Aktivních Seniorů Jirkov mne požádali ( když jsem jim vloni dělal přednášku s promítáním fotek o Českém středohoří ), jestli bych jim letos neudělal tip na výlet a neujal se ,,průvodcovství". Na jaře to nevyšlo kvůli mé operaci očí , tak až teď a počasí bylo parádní

. Zájem byl veliký ( jelo 51 lidí ) a....vzal jsem je do Kocourova , kde si ti už fyzicky méně zdatní sedli na terasu , dali si pohár a kafíčko a kochali se nádherným výhledem , zatímco já a manželička jsme se s ostatními vydali na nedalekou zříceninu hradu Ostrý. Cestou jsme udělali pár zastávek a já jim vždy vyprávěl zajímavosti o jednotlivých ,,sopkách" a zříceninách hradů co byly právě vidět

....no prostě jsem si hrál na chytrého

.Byl to docela ale záhul, protože měli tři ,,výkonnostní" skupiny a já vždycky počkal i na ty nejpomalejší a vše jim zopakoval a pak jsem zkratkama dobíhal ty nejrychlejší , abych je zase včas stopnul na další ,,vyprávění". Ti nejstarší a nejpomalejší byli nadšení, že se poprvé na výletu také něco dozvěděli

. Výlet se úžasně vyvedl a byl problém je pak z terasy od pivka a kávičky s domácím štrůdlem dostat zpět do autobusu na návrat domů.
Poslali mi mailem poděkování a pár fotek kde jsem i já a manželička....tož to sem přihodím....snad to nevadí. Je to od několika různých lidí, takže různá kvalita.
....joooo a na příští měsíc by chtěli další přednášku o Českém středohoří a na jaro ještě tak dva - tři další výlety

. Tak jsem to slíbil....byli fakt moc vděční .