Dík za gratulaci. No co už, dneska jsme, zítra nejsme, přestalo mě bavit šetřit si na důchod
Stando myslím si, že bezzrcadlovky jsou budoucnost a asi časem zrcadlovky úplně vytlačí. Ale kdo ví. Pro víceúčelové využití ze Sony snad zatím jen ta poslední A9, ale cena je hodně vysoká. V Afoto v Brně mi dali na D850 5 litrů slevu a tlustou knihu k tomu :- ). Koukám, že včasným nákupem jsem ušetřil 2 tisíce, slevu už snížili:
http://www.afoto.cz/prodej/Nikon-D850-telo. Dostali prý asi 8 kusů, 1-2 ještě mají. U předchozích Sonek bych měl výhrady hlavně pro použití venku, ostření, na rychlé věci, složité menu a tak. Další důvody jsou objektivy, nemám energii vše prodávat a měnit. V poslední době už mají u Sony některá skla skvělá, ale šíleně drahá, světelná váží často jako u DSLR. A taky mám rád optický hledáček, elektronický moc nemusím, i když je kvalitní. Radši to vidím přes objektiv živě, jak to je.
Objektiv 85/1,8 mám už asi 2 roky AF-S G. Přesněji ostří a je celkově lepší. Starší 85/1,8D mi žena vyprala v pračce v batohu - ale batoh jsem jí dal a prohlížel já...

Objektiv sice vyschnul a fungoval normálně dál, clona chodila, kresba super. Jen měl proti světlu na čočkách trochu mapy. Tak jsem ho dal vloni za babku na protiúčet v Megapixelu za tele 200-500/5,6, o jeho koupeli jsem výkup Megapixelu informoval.