Stando, jo tu planetu, říkali, že má být (měla) viditelná právě včera. Já zvažovala všechny možné možnosti. Měla jsem v merku i D5600+2skla, A6300+1sklo, Canona 760D+1 sklo a Panase GX9/G80 + 1 sklo. Nakonec jsem se rozhodla pro tu GX9. Mám blesk, 3 baterky s nabíječkou a 4 skla. A hlavně ho umím ovládat (i když to tak občas nevypadá ). Můžu takhle otestovat ten nový 20 MPx snímač. A jsem jen "pohlavní" fotografka. Hlavnímu fotografovi jsme objednali D7500 se Sigmou 17-55/2,8 (nebo tak nějak), protože máme skla od D5000 a blesk. A snad to na auto zvládne.......
Jupiter je vidět několik týdnů, ale 8. května byl v opozici, což ale nepoznáme oproti dnům před a po opozici Včera byl Zemi nejblíže, při této opozici, viz obrázek opozice vnější planety (kromě Venuše a Merkuru všechny ostatní). Horší je relativní nízká výška nad obzorem, protože tam už vadí dost atmosféra, na rozdíl od toho, kdyby byl v nadhlavníku. D 5600 a podobné určitě ne, protože to je zrcadlovka a tudy už cesta nevede
Přílohy
earth-jupiter-orbits-e1525628155436.jpg (28.79 KiB) Zobrazeno 5009 krát
Na Megapixle mě ždycky pobaví, jak vpravo uvádějí, již za 5,12 nebo 28 tisíc si můžete koupit. Člověk je rád že našetří aspoň na to za 5000, a oni takhle. Už jsem přišla na to "blbnutí" NEXe. Když vyhodnotí, že je ten záběr moc kombinovaný, tak ostří na celou plochu a ukáže ten velký zelený přerušovaný rámeček na displeji. Včera jsem byla fotit v sokolovně taneční kreace, tak mi to několikrát udělal.
No pěkný fotky a Moniko, das ist ganz normal, s tím ostřením jak máš nastaveno. Dej si jeden bod a nemusíš to řešit a posuneš si ho jak potřebuješ Ten odkaz je čistě jenom na ukázku objektivu, někde ho zatím nemají a cena podle předpokladu Digineff z recenze je o třetinu nižší... To znám, našetříš si dvacet na něco a dole je hláška, že "lepší produkt dostupný jenom o deset drařší," takže za třicet