No, ještě k těm střechám. Důležité pro pohyb na ni je, kromě sklonu čím je pokrytá.
Dobře se chodí po kanadském šindelu, po obyčejných pálených, nebo betonových taškách.
Ty glazované už dost kloužou. Také plechové krytiny jsou klouzavé. Nedávno jsem byl na
střeše pokryté plechovými šablonami, co vypadají jako tašky a ty klouzaly teda hodně.
I když jsem stál, tak jsem pomalu jel dolů

Neméně důležitá je volba vhodné obuvi,
ta by měla mít co nejvíce přilnavou podrážku. A k těm přilbám. Nad kominíkem už většinou
nikdo nepracuje a tak nehrozí, že mu někdo jiný něco shodí nebo pustí na kebuli a tak ji
nepotřebuje. To samé většinou platí pro střešní natěrače a pokrývače.Ale ti co jim asistují
na chodníku, nebo na půdě a tím pádem jsou pod nimi, tak by helmu na palicach měli mít.
No a když už nějaký pokrývač, klempíř, natěrač zhučí ze střechy, tak už je mu přilba prd
platná, bo mu lebka praskne spolu i s tou helmou. To samé v podstatě platí i u lezení.
Primárně přilba chrání hlavu před pádem kamení, kladiv, skob, karabin i jiného haraburdí,
než před následky otloukání hlavy o skálu při pádu. Já osobně bych bez přilby nevlezl jak
na skálu, tak na kolo nebo koloběžku. Jednou jsme se vraceli z lezení, já seděl vedle řidiče
a měl na hlavě helmu, zastavili nás poliši na běžnou kontrolu. A policaj se mě ptal, proč to
mám na hlavě, odpověděl jsem mu, že spolujezdec nemá érbeg a s helmou se cítím bezpečněji.
Nechal to bez komentáře, asi si myslel něco o debilovi

...
Konec školení.