Zdravím všechny zdejší fotografisty a fotografistku

.
Předně dík všem za morální podporu ve zdravotních nesnázích

.....zabalil jsem to a odmítl se propůjčovat k dalším lékařským ,,experimentům".
Místo běhání po vyšetřeních jsem dal dohromady tři amatérské fotografy + dvě fotografky a scházíme se pravidelně ve čtvrtek v čajovně. Mají zájem fotit makro hmyzu a vzácné kytky v naší přírodě , tak ji radím co a jak, povídám o různých lokalitách a promítám z nich fotky dataprojektorem , aby měli představu jaký hmyz a jaké květiny se tam dají nalézt.Minule jsme tam takhle strávili tři hodiny

.
Na příště je chci naučit pracovat s offline mapovými navigačními aplikacemi , aby si dokázali v přírodě nejen najít patřičnou lokalitu, ale i zaznamenávat a ukládat přesná místa výskytu vzácných orchidejí.
Také jsme se domluvili,že se zapojíme do hledání, focení a mapování výskytu vymírajících druhů motýlů v Českém středohoří a Krušnohoří.
Ono bohužel už u nás v ČR vyhynulo 14 druhů motýlů a dalších šestnáct druhů vymírá

. Je to skoro pětina všech druhů které u nás žijí

.
Je fajn,že mezi sebou máme i jednoho odborníka na vzácné rostliny a navíc má zájem se k nám do party přidat jeden odborník na vzácné houby v naší přírodě

.
Už plánujeme společné jarní fotografické výlety po Českém středohoří.Mám z toho fajn pocit, tak snad všem ten zápal vydrží.
Mějte se fajn.
Karlík