Karlíkamatér píše:Josefe na Rubyho bacha !! je to drsný Valach odkojený Radegastem a veškeré ,,husté poznámky" které sem hodí myslí ,,smrtelně vážně"![]()
....že jooooo Vláďo
![]()
Karlíku, děkuji za upozornění, ale neboj.

1. S Vladimírem se známe osobně a na jeho slovník jsem si zvykl. Nevadí mi. Nicméně na vše by se nemělo neodpovědět.
2. Už nejsem žádný internetový zajíc, který se nechá vyhecovat kdejakou poznámkou. To bývalo, kdy jsem vše bral příliš vážně!

Oba systémy mají určitě něco do sebe! Reverzní objektiv je zajímavý, ale asi ne pro toho, kdo je venku a nemůže ovládat ručně clonu. Potom se fotografování stává dost složitým a myslím, že bude i dost velký odpad vinou nepřesného zaostření. Ovšem ten AF, to mě nenapadlo a to je dost vážný argument. I když se nechá velice úspěšně ostřit pohybem celého aparátu, tak někdy AF může být zřejmě výhodnější, tím spíš, když se fotí ze stativu a pohyb celým aparátem by byl problematický. Doma si s reverzem ale rád pohraji. Nabízí zase jiné možnosti, které předsádka nemá. Třeba už jen mnohem větší zvětšení.
A ještě jeden dotaz na Tebe. S Leicou moc velké možnosti na makro nemám, ale se Sonym RX1 bych něco podniknout mohl. Má ale jen pevnou pětatřicítku ( FF ). Nevím, jestli by toto ohnisko s předsádkou bylo pro podobné účely vhodný?? Díky za odpověď.

Tak se mějte!
Jdu též do pelechu, neb jsem v noci mnoho nenaspal. J.