josef38: Jo,ten ostrov je Kilián.Přístup k té strejcovo chatě od Hradišťka sice teoreticky byl,ale to byla šílená,zarostlá stráň tak na lano

Párkrát tam byly chaty vykradený a zřejmě lapkové lezli právě seshora od Hradišťka.Ale pro normálního smrtelníka to byl přístup opravdu nepoužitelný. Podle map.cz už to teď na druhé straně vypadá ale dost jinak.Přibylo tam hodně všemožných stavení.Já si pamatuju hřbitov a snad jedno,nebo dva baráky.Jedna z těch vyznačených chat by měla být ta bývalá strejcova. Na stáří to teda bylo absolutně nevhodný místo.Tu nekutečnou dřinu to tam v "mládí" vybudovat a pak tam dřepět a koukat z okna přez řeku na silnici.Jak Dalibor v Daliborce

Ano,celý Mandát vlastnil svého času hledač Štěchovického pokladu Gaenzel.Jestli ještě teď nevím a ještě měl byt na Hradišku u rybníka, jak jsou ty bytovky v té krajní byt.Na Mandátě jsem s Gaenzelem u kafe mluvil. Původní Mandát byla jen venkovská hospoda a v létě i výletní restaurace s přístavištěm parníků, kterou vedli (množná i vlastnili,nevím) sourozenci Růžena a Antonín Rezkovi a byl tam zároveň i přívoz.Tu hospodu ještě za nich pamatuju a párkrát jsem tam byl na pivu,ale to už se sotva oba šourali.Ten Rezek byl nějakej tátovo známej,nebo co,protože tam ta parta budoucích chatařů jezdila na osadu.Proto pak tam několik z nich si postavilo chaty na tak blbým místě,kde se daly sehnat bez protekce pozemky,no a to bylo právě v té stráni

Pepa Mužík po "stopách pokladu" ještě před časem provázel po těch místech tůůůristy (asi za úplatu

) Já ho trochu znal ještě v době,kdy měl po převratu bezpečnostní agenturu.Nějak už o něm není dlouho slyšet.