Dobrá nálada č. 4

Re: Dobrá nálada č. 4

Příspěvekod Alda » 08 bře 2017 20:26

Jožko jak jsi se cítil, když jsi zabil člověka ? Hm, teda svini ?... :o
Alda

Příspěvekod josef38 » 08 bře 2017 20:42

Alda píše:Jožko jak jsi se cítil, když jsi zabil člověka ? Hm, teda svini ?... :o

Jo Aldo, za to jsem ale vůbec nemohl. Prase se zřejmě běželo k řece napít a protijedoucí auto ho odhodilo na mě a já jsem to dokončil. Není to vůbec nic příjemnýho a naštěsti je zde omezená rychlost ( 70 km ). Něco jsem stačil ubrzdit, ve větší rychlosti by to byl průšvih větší.
josef38

Příspěvekod premekh » 08 bře 2017 21:12

Já měl taky na první pohled za to, že to je ježek :oops:
premekh

Příspěvekod Alda » 08 bře 2017 21:17

Hm, tak to jsi byl jen spolupachatel :mrgreen: . Já jsem se někdy před sedmi léty střetl se srnou, naštěstí v nízké rychlosti v noci.
Lekl jsem se, div jsem se neposmolil, přeskočila přes svodidla, přímo před auto. Nepřežila, na autu jen rozbitý pravý reflektor.
Nevěděl jsem co dělat, volat policajty se mi nechtělo, protože čekat dvě hodiny se mi vůbec nechtělo. Tak jsem ji hodil přes
svodidla zpátky do škarpy, cítil jsem se jako vrah i když jsem za to nemohl...
Stane, též jsem v prvé chvíli myslel, že je to ježura a ne divá sviňa ;)
Alda

Příspěvekod josef38 » 08 bře 2017 21:23

Jste šprýmaři! :D
Velká bachyně to zrovna nebyla, ale auto bylo nepojízdné. Naštěstí ne moje vlastní! ;)
josef38

Příspěvekod Alda » 08 bře 2017 21:29

Ale biftekou si narobil priveľa, nie ? Á, čo to rátam, bifteky sa něrobí zo sviní ale z volou pravda že... :mrgreen:
Alda

Příspěvekod FDF » 09 bře 2017 00:24

Když se srazí autem divočák,tak první,co se musí domluvit,jestli se zelím,nebo se šípkovou... ;) Mě se zatím podobné střety se zvěří vyhnuli.Když jedu někde na "opuštěné" silnici v noci lesem a žádnej magor se na mě necpe,tak rád jedu hodně pomalu a je neuvěřitelný,kolik člověk vidí tvorů právě na samé krajnici. Některý jen čumí,některý přebíhají přez silnici. Za hodinu jízdy se na silnici vidí víc, než za rok někde pěšky po lesích.Od jelenů,srnek,až po jezevce a lišky. Je blbý,že se ty blbouni aut a světel vůbec nebojí,pokud se nezastaví,to pak utíkají pryč.Asi před 6 lety jsem v té "správné době" jel kokořínským údolím když se daly žáby na pochod - stovky,snad tisíce žab na silnici v úseku asi 1,5 km,kličkoval jsem asi 15 - 20 km rychlostí,za mnou naštěstí rozumný řidiči.Snažili jsme se jak to šlo se jim vyhýbat.Někde už jim dělají v těch kritických místech zábrany z fólie a na vhodných místech podchody. Nedávno jsem viděl na dost frekventovaný silnici u Kladna jak se blíží kachna s asi 10 kachňatama.Samozřejmě ignorovala auta a přecházela,kachňata v řadě za ní.Dopadlo to dobře,z obou směrů auta ukázněně zastavily jak na červenou a kačice důstojně a poklidně přešly.Tak jsem měl z toho radost :)
FDF

Příspěvekod FDF » 09 bře 2017 00:51

Stanley 900: Třeba se toho ještě mladý lidi dočkají.Šílený Zelený "ekologové a aktivisti" pokud by šlo tyhle potvory naklonovat,tak by je rádi "vrátili" do přírody a tvrdili by,že tady žily dřív než my :) Mamut už by snad naklonovat šel,porodila a odchovala by ho slonice,chobot jako chobot :)
FDF

Příspěvekod josef38 » 09 bře 2017 07:20

K těm kachnám přes silnici. Kdysi si takto štrádovala kachna s mladými v Praze přes křižovatku u Národního divadla, kterou řídil policajt. Je to už hodně dlouho za totality. Policajt zareagoval velice lidsky, zvedl pendrek, zastavil dopravu a ukázal směr kačenám, které v klidu přešly. Policajt ( SNBák ) sklidil od kolemjdoucích potlesk a jeho fotografie i s kačenama byla v novinách. Jestli to mělo vliv na jeho kariéru, to už se v novinách nepsalo. :D
FDF, s těma žábama jsem to také mnohokrát zažil. Asi jen blbec je dokáže záměrně přejíždět. Zároveň je ale pro šoféra velice nebezpečné si tohoto stěhování žab nevšimnout.
A s tím divočákem, nesmí se vzít si ho domu. Musí se o odklizení postarat místní myslivci. Ale ani ti ho bez veterinární prohlídky nesežerou! Je to dost nebezpečné a oni to dobře vědí.
josef38

Příspěvekod FDF » 09 bře 2017 14:53

josef38 : S divočákama a vůbec sraženou větší zvěří na silnici je to jak píšeš."přivlastnění" si sraženého kusu je považováno za krádež.
Jsi znalec Vltavského úseku,můj strejda a tetka měli na pravém břehu Vltavy,myslím že druhá chata od Mandátu směr Davle.To byla věc,přístup jen loďkou od silnice,jinak tam nešlo vůbec nikam jít.Párkrát jsem tam byl,hulákání přez Vltavu než si toho všimli nebo slyšeli (mobil ještě tehdá nebyl),20 minut než strejc slezl dolu a dojel loďkou na druhou stranu,nebyla tam elektřina,nakupovat loďkou do Davle (to bylo na půl dne),veškerej materiál při stavbě vozit loďkou od silnice,kde se složil z náklaďáku materiál (dřevo,písek,cement,železo atd.atd.)přez řeku a pak to tahat asi 30 metrů nahoru po schodech.Ještě tam byla na části pozemku v příkré stráni skála.Strejc byl tehdá magor,vlastně major :D - ženista a tak si vyřizoval povolení,že skálu bude střílet,ale nepovolili mu to,tak to mlátil palicí a majzlíkem.Když si na loďku pořídili motor Tümler z NDR,to bylo radosti a ulehčení života.Jako kluk jsme tam asi tejden byli s tátou když byla hodně vypuštěná Vltava za účelem čištění dna snad od munice a všemožného šrotu,co tam byl po válce. A bylo toho tam dost a Vltava se dala pomalu někde přejít a všelicos se tam dalo najít.
FDF

Příspěvekod josef38 » 09 bře 2017 15:29

Vím přesně o jakých chatách píšeš. Denně jsem jezdil kolem do práce a z práce.
Proti chatkám, trochu níže po proudu je ostrov, kde byl kdysi klášter benediktínů. Jsou tam ještě vidět jeho základy. Myslím, že nejvíce dostal na frak během husitských válek. Pak se už z toho myslím nevzpamatoval.
Ty chatky jsem vždycky obdivoval a přístup k ním mě fascinoval. Tuším ale, že tam byl i přístup z druhé strany, od Hradištka. Nejsem si s tím ale úplně jist. ;)

Jo a ten Mandát tuším v současnosti vlastní Helmut Gänsel. Jeden z hledačů štěchovického pokladu. O Mužíkovi už nic nevím.
josef38

Příspěvekod FDF » 09 bře 2017 16:39

josef38: Jo,ten ostrov je Kilián.Přístup k té strejcovo chatě od Hradišťka sice teoreticky byl,ale to byla šílená,zarostlá stráň tak na lano :D Párkrát tam byly chaty vykradený a zřejmě lapkové lezli právě seshora od Hradišťka.Ale pro normálního smrtelníka to byl přístup opravdu nepoužitelný. Podle map.cz už to teď na druhé straně vypadá ale dost jinak.Přibylo tam hodně všemožných stavení.Já si pamatuju hřbitov a snad jedno,nebo dva baráky.Jedna z těch vyznačených chat by měla být ta bývalá strejcova. Na stáří to teda bylo absolutně nevhodný místo.Tu nekutečnou dřinu to tam v "mládí" vybudovat a pak tam dřepět a koukat z okna přez řeku na silnici.Jak Dalibor v Daliborce :P Ano,celý Mandát vlastnil svého času hledač Štěchovického pokladu Gaenzel.Jestli ještě teď nevím a ještě měl byt na Hradišku u rybníka, jak jsou ty bytovky v té krajní byt.Na Mandátě jsem s Gaenzelem u kafe mluvil. Původní Mandát byla jen venkovská hospoda a v létě i výletní restaurace s přístavištěm parníků, kterou vedli (množná i vlastnili,nevím) sourozenci Růžena a Antonín Rezkovi a byl tam zároveň i přívoz.Tu hospodu ještě za nich pamatuju a párkrát jsem tam byl na pivu,ale to už se sotva oba šourali.Ten Rezek byl nějakej tátovo známej,nebo co,protože tam ta parta budoucích chatařů jezdila na osadu.Proto pak tam několik z nich si postavilo chaty na tak blbým místě,kde se daly sehnat bez protekce pozemky,no a to bylo právě v té stráni :lol: Pepa Mužík po "stopách pokladu" ještě před časem provázel po těch místech tůůůristy (asi za úplatu :D ) Já ho trochu znal ještě v době,kdy měl po převratu bezpečnostní agenturu.Nějak už o něm není dlouho slyšet.
Přílohy
mapy(1).png
mapy(1).png (2.21 MiB) Zobrazeno 4780 krát
FDF

Příspěvekod josef38 » 09 bře 2017 17:10

Tak alespoň jeden obrázek z blízkého místa, o kterém je řeč. :D

Jednu z těchto chatek chtěl kdysi vyměnit můj spolupracovník za garsonku v Praze. Taková škatulka s plochou střechou. Nakonec z toho sešlo.
Obával se hlavně jednoho, když je velká voda, tak jsou chaty nepřístupný. Ne že by tak vysoko voda stoupla, ale proud vody nedovolí použít běžná plavidla.

P.S.
K té nízké hladině Vltavy. Vranská přehrada je v podstatě vzdutá až do Davle. Tedy k soutoku. Když se dělají nějaké práce na vtokách vranské přehrady, tak se hladina hodně sníží a to byl možná i ten důvod. Je to ovšem vyjímečné a musí to být hodně předem ohlášené, protože splavnost Vltavy musí být zajištěná pomalu za každých okolností. Třeba už i kvůli přívozu i když ten je až na posledním místě. ( minimální průtok musí být 40 m/ sec. )
Přílohy
Davle.jpg
Davle.jpg (916.77 KiB) Zobrazeno 4954 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/5.7
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 43520/65536 EV
Metering mode: Center-weighted average
josef38

Příspěvekod monikash » 09 bře 2017 18:49

Kolegovi z práce kňour prošlápl nárazník a hned mu napsala pojišťovna, že mu upravuje pojistnou smlouvu a zvedli mu pojistku o cca 2.000,-. A to ani neměl divočáka na talíři jako bonus.

Toho ježka popř paní ježkovou jsem tam v první vteřině viděla taky.
monikash

Příspěvekod josef38 » 09 bře 2017 19:18

monikash píše:
Toho ježka popř paní ježkovou jsem tam v první vteřině viděla taky.

Moniko, jste domluvený!
:D :D
josef38

Příspěvekod FDF » 09 bře 2017 19:41

monikash »:Kolegovi z práce kňour prošlápl nárazník: Asi ten kňour byl zrovna "nepříčetný,frustrovaný nebo psychicky nemocný" a tak za to nemohl a to holt se musí tolerovat :D
Tak jedna "pomsta" divočákům,ale je to teda hnusná fotka,tak raděj nezvětšovat .... ;)
Přílohy
IMG_0501.jpg
IMG_0501.jpg (823.18 KiB) Zobrazeno 4931 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 13.159 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/4
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon PowerShot A710 IS
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
FDF

Příspěvekod FDF » 09 bře 2017 21:37

Nejstarší úložiště nízko a středně aktivních jaderných odpadů v ČR u obce Hostim (Srbsko) lom Alkazar.

" Vzhledem ke krátkodobé aktivitě těchto odpadů se úložiště po naplnění uzavřou a po dobu řádově desítek let se monitorují. Po této době se předpokládá, že nebudou dále ohrožovat životní prostředí.
Prvním takovýmto typem úložiště radioaktivního odpadu se stala v roce 1959 část podzemního lomu Alkazar u Hostími (okr. Beroun). V roce 1964 bylo toto úložiště uzavřeno. Uzavření úložiště, spočívající v několikanásobném zazdění vstupů, se ukázalo v průběhu osmdesátých let jako nedostatečné proti násilnému vniknutí. Definitivní uzavření úložiště bylo provedeno v roce 1997."
Přílohy
IMG_6234.jpg
IMG_6234.jpg (1.32 MiB) Zobrazeno 4913 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.8 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
IMG_6235.jpg
IMG_6235.jpg (1.43 MiB) Zobrazeno 4913 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/125 sec.
IMG_6260.jpg
IMG_6260.jpg (949.92 KiB) Zobrazeno 4913 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/2.8
Použití blesku: Flash fired, auto mode
FDF

Příspěvekod josef38 » 10 bře 2017 07:59

Tak ještě doplňující obrázek, co nám ten "ježek" provedl s autem. V podstatě to ani nebyl čelní náraz. Odhodilo mě ho před auto protijedoucí auto. Prase zřejmě už ani nestálo na svých nohách a já jsem ho svým autem "přelétl" a zřejmě jen dorazil. Byl polámaný přední nárazník, zničený chladič a museli překontrolovat a nastavit geometrii předních kol. Mohlo to dopadnout hůře.
Jak dopadlo protijedoucí auto nevím. Pro jistotu ani nezastavilo a jelo dál. Pro mě to ovšem nemělo žádné důsledky.
Přílohy
L1010355.JPG
L1010355.JPG (445.23 KiB) Zobrazeno 4878 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 7 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 100
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
Model: DIGILUX 2
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -33/100 EV
Metering mode: Center-weighted average
Naposledy upravil josef38 dne 10 bře 2017 09:54, celkově upraveno 2
josef38

Příspěvekod Alda » 10 bře 2017 08:32

Zdravím Jožko, no ano, typická vlastnost českých "řidičů", ujet od nehody...
Ale hlavně že tobě se nic nestalo, mohlo to dopadnou i hůř...
Alda

Příspěvekod bmx » 10 bře 2017 09:44

Aldo, máš jistě dobré zprávy, odkud víš, že čeští řidiči ano a moravští a slezští, že ne... :mrgreen:
bmx

PředchozíDalší

Zpět na Kodakem