Karlíkamatér píše:Zkusil jsem si stáhnout dvě fotky kde se mi ostrost nezdála a myslím že se dopouštíš stejné chyby jako já. Fotky z Kodíka ani po zmenšení nebylo potřeba ,,téměř" doostřovat
,ale pro DSLR jsem si musel nastavit vyšší hodnotu doostření ( po zmenšení sem na web) . Mám teď v Zoneru nastavené doostření na 18% a používám teď kombinaci doostření ve třech krocích : 18% doostření + 18% maskování neostrosti + 18% doostření ( má to lepší výsledky,než kdybych dal jedno doostření 54 % ).
Každý tady nejspíš používáme jinou ,,metodu" doostření ( chlapi možná napíší svůj postup)....mně se ,,osvědčila" tahle.
Zkus ji ...uvidíš.Když jsem ji použil na ty tvé dvě stažené fotky tak to hned s ostrostí a detailama vypadalo o poznání lépe.
Karlík
Stanley 900 píše:Záleží z jakého zdroje a jak vyvolanou fotku z Rawu zmenšujeme a doostřujeme.
A hlavně jaké téma...
Dřív jsem taky zmenšoval dělitelně celým číslem, ale je to v podstatě jedno, stejně nejvíc záleží na tématu
a selektivním doostření a na tom, na jakém zobrazovači a potom i prohlížeči, se sleduje výsledek...
ruby52 píše:čůs,
já osobně zmenšuji najednou, v Zoneru, Supersampling 33%
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník