Karlíku -
Vláďo ( Exikare) jak to,že máš tu Ranou jako by byla ,,plyšová"....nedělají to kavyly ??...takhle ,,zvláštně" se mi ji ještě nafotit nepodařilo..zajímavé je to.
- myslím si :...

fotil jsem to "300", na M4/3 to má crop 2x,čili jako 600mm a tam je hloubka ostrosti vzhledem k té vzdálenosti (1,7 km) dost malá !!, zaostřeno bylo na ten stožár na zadním kopci - aspoň tak jsem to chtěl, asi i tady zafungoval teplý vzduch a hlavně je to hodně před rovinou ostření!! čili "předostré"

, takže to těmi kavyly jistě nebude. Ono nemá cenu se pokoušet za takových podmínek "o dálku" - prostě to nejde

.
Když jsem tam nenašel ty mnou očekávané větroně
http://aeroklubrana.cz/th_event/zavody-historickych-kluzaku-2014/, tak jsem to vzal "přímo po kurzu" z LKRA do Břvan na vlak...a to jsem si dal. Zamýšlená přímá cesta nemusí být vůbec jednoduchá a hlavně ne nejkratší

.

- P7040017w-LKRA.jpg (389.91 KiB) Zobrazeno 4916 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 24 mm
- Čas expozice: 1/500 sec.
- Clona: F/6.3
- ISO: 200
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
- Model: E-M5
- Expoziční program: Priorita clony
- Exposure bias: 0 EV
- Metering mode: Center-weighted average
Takové slunečnicové pole kde se asi pokouší pěstitel o křížení Helianthus annuus s Cirsium (13 druhů jich je v Čechách, ale nespíše to byl pcháč rolní), hlavně netuším, co se od toho očekává - snad nezničitelnost, je dost obtížná překážka pro přímý průchod

- člověk má jít kupředu a ne se ohlížet zpátky
Když se tu tolik teď makruje, přidám si také - jeden motýlokvět