Ruby barva snad dobrá. Líbí se mi "stromofky" na předchozí stránce i další krajiny s cestou

.
Frankie kolejnice s okolím pěkný. Když chce mít člověk "fšecko" vostrý, musí clonit, nedá se jinak...
Teda ten Coolpix z roku 2002, to je dílo. Ale fotky velmi slušný, pokud se nepřekročilo ISO 100

. Za těch 11 let se jenom 2x až 4x zvýšila hustota pixelů a ohromně snížil šum. Jinak na vobrázkách "fšecko" stejný. Kombinace tlačítek vlevo s rollerem na pravý palec mi taky přijde drobet silná káva. Možná byli před 11 lety chytřejší lidi

.
Obdivuju Jindru, že je schopnej fotit s tolika strojema různejch firem. Já mám pořád potíže s ovládáním D700 a to před měsícem oslavil 5 let a asi 57 tisíc cvaků v mé stáji

.
Fotit nebe mě napadlo na Šumavě při večerní vycházce se psem - nebe plný hvězd, měsíc nikde, nádhera... Trochu mi pomohl
http://www.kenrockwell.com, protože zrovna dal návod, jak "Milky Way" fotit (30 sekund, ISO 6400 - to jsem snížil).
Ušetřil mi trochu práce. S foťákem jsem vylezl za chalupu po půlnoci, ale to už vyšel na procházku i měsíc a bylo po focení. Druhý večer jsem se zaučoval a jak jsem fotil s víčkem na objektivu, dorazil jsem baterku

.
Až třetí večer (počasí mi blbcovi vystačilo i další noc

) jsem se dostal k focení. Okolní tma focení přála, ale zas nebylo na čem zaostřit objektiv na nekonečno.... To vte, doma bych to nezvládl.
Nějaký potok

(Světlá) - pokus o hdr a mázlou vodu. Času bylo dost.