Stando, do vyvolávání celého barevného filmu ( 120 ) bych se asi doma nepouštěl. Barevný film jsem doma vyvolával jen plochý ( listový ) a to hlavně kvůli ceně vyvolání. Nevím jak teď, ale tenkrát si počítali za jeden list stejně, jako za celý film a to bylo pro mne finančně neúnosné.
A s udržením teploty lázně zas tak velký problém není. Už jsem to sem asi jednou dával ( viz připomenutí Luďka ), mám asi pětilitrový kameninový hrnec, v kterém jsou ponořeny v seřízlých plastových lahvích do vody potřebné lázně. Stačí potom vhodně vytemperovat vodu v tomto hrnci a kameninový hrnec tuto teplotu po dobu vyvolávání pohodlně udrží. Stejně se jedná hlavně o první lázeň, potom už ta teplota takovou roli nehraje.
Hlavně se jedná o vymyšlení držáku plochého filmu, který potom, podle nastaveného času přesouváš z lázně do lázně. Jelikož se vše děje za úplné tmy, je důležité si seřízlé plastové láhve s lázněmi nějak označit, abys je hmatem rozeznal. Nejlépe jejich výškou.
Myslím, že obrazová dokumentace by k tomu byla zbytečná.
Tak hodně zdaru!
P.S.
Je to jen můj pracovní postup, dotažený do tohoto stavu zkušenostmi s vyvoláváním plochých filmů, často i nezdařenými pokusy. Nikomu ho proto nevnucuji, možná vymyslíš lepší postup.
P.P.S.
Vyvoláváš li film v místnosti, kde je teplota pro člověka normální ( kolem 20 stupňů ), tak udržení teploty lázně není vůbec žádný problém. Já tuto činnost zpravidla provádím ve fotokomoře ve sklepě, kde je teplota podstatně nižší a ani tak s tím nemám problém.