Stanley 900 píše:ještě k tomu rolling shutter.....
Hele stane, mám dotaz, ty si takový fototechnický typ s širokým rozhledem

Tedýý, jestli se ti chce?
- mám na svojí A77 sice vrtule letadel nezprohýbaný a sloupy z jedoucího auta i vlaku na fotkách i ve videu neklátící se

(asi slušná rychlost odečtu z teho CMOSu?, neb pro 50p ani nemohli použít lenocha), dokonce i svislé hrany protijedoucíchho!!! rychlíku oba jedoucích proti sobě (dle info průvodčího na trase Břeclav-Olomouc) cca 2x120kmh! - čili absolutně jde o pohyb 240kmh z blízka z 1,5m! (což je docela extrém při točení pohybu, ne?) , jsou pěkně svislé, neklátící se

, ale!
Jakoby spodek okna vlaku byl z předchozího okna

Jakoby jej ta vodorovná stříbrná linie zmátla? Je to spíše snímačem, nebo procesem výpočtu klíčového sníku?
Viz moje ukázka zde:
https://ulozto.cz/!91uPGaMDi/sonya77vlak2x120kmh-mts - Je však nutné ji nejprve stánout a přehrávat ve Fullscreenu a zejména nastavit Hz monitoru samozřejmě na ideálně na 50Hz! (případně na 75Hz nebo 100Hz, dl monitoru a nedáli vám to automaticky dle fps player, jinak čekejte cukání, trhání, zlomy v obraze z nesynchra...

)
- Dále nedoporučuji pokusit se vůbec přehrávat tuto ukázku na PC pod C2D 3GHz a pouze integrovanou grafikou... Ztráta času, neb jde pro objektivitu o nepřepočtený - originální surový datově i fps náročný formát .MTS FullHD videa 1920x1080p 50fps 28Mb/s a jen pár sekund má cca 30MB.