Včera mi manželka zapůjčila mou fotovýbavu

, tak jsem se k lesním rybníčkům vrátil . Bohužel nahoře na hřebenech silně foukalo , takže na makro úplně nevhodné podmínky a pokud si vážky sedly , tak na větve trčící z bahna dost daleko od břehu

.
Opět se mi ale osvědčil můj ,,čůrací fotografický smysl"

!.....totiž pokud se mi při focení makra nedaří a chce se mi ,,na malou", tak si v celém okolí neomylně ,,podvědomě vyberu" místečko kde narazím na něco parádního k nafocení ( vzácnější druh hmyzu nebo květin ), takže jsem nakonec spokojený.
Stejně tomu bylo i včera....čůrám u smrčku , čučím po okolí a přímo ve výšce očí mi sedí na větvičce nádherná vážka

. Větev se naštěstí ve větru téměř nekymácela ( navíc jsem si ji přidržoval levou rukou ) , vážka byla neskutečné zlatíčko ( seděla jako přilepená , jen si občas předníma nožkama upravila hlavičku a přešlápla si na jehličí

).Udělal jsem v klídku pár pěkných fotek , na závěr jsem jí slušně poděkoval a dokonce se nechala i ,,pohladit"
Karlík
PS: teda držet při makru DSLR se serepetičkama jednou rukou a druhou žmoulat jehličí....řeknu vám znám příjemnější focení