Luisifer píše:U mě ten odšum dvě minuty na snímek jede na WX7100, takže nějaká lepší akcelerace hned tak nebude.

Standa bude mít asi pravdu, že ATI karty se na studiovou práci moc nehodí. Řekl bych, že ta WX7100 moc neakceleruje, spíš používá hrubou sílu...
Ty 2 minuty mne zaujaly, protože loni výprodejový "herní" noťas s obyčejnou NVidia RTX 3050 Ti (4GB VRAM) mi v Lightroom dávkově odšumoval 20MB soubory z GX9 za 12s na snímek. Ale při nastavení kvality na 50. Zkusil jsem to teď s kvalitou 80 a stíhá 4 snímky za minutu. Jasně, že ve hře je i samotný vstup a větší rozlišení potrvá asi malinko déle. Na výstupu mi z toho lezou 80-90 MB DNG...
Lightroom mám předplacený nově a nemám s ním delší zkušenost. To AI je v něm ale čerstvé a určitě nedoladěné (a budou ho vylepšovat). Paní Monikou zmiňovaný Topaz Denoise AI dělá dnes (ve Standard režimu) na stejném HW snímek za 4s. Hodně to ovlivňují ovladače nVidie, na loňských to trvalo cca 20-30 sekund, na posledních studiových to skutečně významně zrychlilo...čili možná jestli nejsou nějaké novější ovladače i pro tu WX7100 od ATI.