Dobrá nálada č. 4

Re: Dobrá nálada č. 4

Příspěvekod jirka-vysočina » 20 říj 2016 00:26

Spousta krásnejch fotek, kočky, podzimní Josef38 (n) . Video - do čeho lidi nevlezou. Ale co je to proti skoku v sudu z Niagáry :mrgreen:
Ondro, zdá se, že koupě F X-T2 nebylo nejhorší rozhodnutí života (n) :mrgreen: : https://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t2
Jirulo, ostří dobře.
Fotky nemám, byl jsem na výletě s 90-letou máti u její 94-leté kámošky, dobrej pokec, opravdu (n) .
jirka-vysočina

Příspěvekod monikash » 20 říj 2016 06:46

JirkoV na to je dobrý kinedryl nebo si dát před cestou 2-3 panáky, to nejenom, že už je člověku všechno jedno, ale nemůže ani odjet.... :lol:

Konečně jsem se dostala na ty pohlednice
Přílohy
www_jeruzalem2.jpg
www_jeruzalem2.jpg (737.26 KiB) Zobrazeno 3994 krát
EXIF-Data
Model: HP LJ M177 Scan Driver TWAIN
www_jeruzalem.jpg
www_jeruzalem.jpg (809.95 KiB) Zobrazeno 3994 krát
EXIF-Data
monikash

Příspěvekod monikash » 20 říj 2016 06:47

A jedna klasika z Romy
Přílohy
www_roma.jpg
www_roma.jpg (876.33 KiB) Zobrazeno 3995 krát
EXIF-Data
monikash

Příspěvekod monikash » 20 říj 2016 06:48

Když jsem listovala albem, tak jsem narazila na jednu diktátorskou nedemokratickou propagandu..... :lol: Jak šťastně si tam žili, než se jim dostalo demokracie a svobody. :oops:
Přílohy
www_mirotvurce.jpg
www_mirotvurce.jpg (730.05 KiB) Zobrazeno 3996 krát
EXIF-Data
monikash

Příspěvekod OVal » 20 říj 2016 08:33

Dvě ze včerejšího podmračeného podvečera. Barevné fakt víc saturovat nebudu, podzim není jen sluncem zalité listí, ale i mlhy, pošmourno....
Přílohy
OVAL8129.jpg
OVAL8129.jpg (1.18 MiB) Zobrazeno 3985 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 10 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 2000
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: X-Pro2
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -100/100 EV
Metering mode: Pattern
OVAL8122-Edit.jpg
OVAL8122-Edit.jpg (893.37 KiB) Zobrazeno 3985 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/5
ISO: 2500
Model: X-Pro2
Exposure bias: -100/100 EV
OVal

Příspěvekod josef38 » 20 říj 2016 13:25

OVal píše:Barevné fakt víc saturovat nebudu, podzim není jen sluncem zalité listí, ale i mlhy, pošmourno....

Ondro, to je správný názor a píšeš to dost důrazně. Takže jestli to někdo od Tebe požaduje, tak mi napiš a já mu vynadám! (n) :lol:

Stando, máš k tomu Bechtěrevovi správný přístup, ale asi to nelze takto paušalizovat. Mám dobrého kamaráda z práce, který je tímto postižen také a když se chtěl ohlédnout, tak musel otočit celé tělo. Chodil shrbený a nohama šoural, jak starý dědula. Ale neslyšel jsem ho nikdy na svůj osud postěžovat si. I tak byl vždy plný optimizmu, mohl už být doma a pracoval dál. Byl to bezpečák a zkoušel nás každý rok z předpisů, padesátky. Dokázal být dost přísný, ale byl to fajn kluk.
Určitě ještě stále je. Píšu v minulém čase jen proto, že už v podniku nejsem. On byl mnohem mladší než já, tak doufám že ještě pracuje a že se mu daří v mezích možností dobře.

Dávám dva ze šuplíku, ale k tomuto počasí se snad hodí. Ten javorový list s lodičkou v pozadí byl také za pošmourného počasí. A javorový list v blátivé louži, tak to už nevím, jak bylo. Tady u řeky je v tomto období mlh dost. Voda je ještě teplá a vzduch bývá chladnější, zvlášť ráno, tak to opar nad vodou vždy ukáže.

Mějte se fajnovo, dobronáladníci! (n)
Přílohy
Listovka_ze _šuplíku_1.jpg
Listovka_ze _šuplíku_1.jpg (836.34 KiB) Zobrazeno 3956 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 160
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: M8 Digital Camera
Exposure bias: -43520/65536 EV
Metering mode: Center-weighted average
Listovka_ze _šuplíku_2.jpg
Listovka_ze _šuplíku_2.jpg (1.36 MiB) Zobrazeno 3956 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/15 sec.
Clona: F/8
josef38

Příspěvekod josef38 » 20 říj 2016 13:49

A ještě jeden, poslední. Nedávno jsem sem dával listy jinanu dvoulaločného. Byly z tohoto stromu.
Přílohy
Jinan_dvoulaločný_Zbraslav.jpg
Jinan_dvoulaločný_Zbraslav.jpg (1.27 MiB) Zobrazeno 3950 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/90 sec.
Whitebalance: Manuálně
josef38

Příspěvekod josef38 » 20 říj 2016 17:43

Stando, nevím kterou růžičku bych preferoval, snad tu první. :?:
Dva dnešní ze Zbraslavi. Ten jinan posílám všem, kdo si myslí, že mu selhává paměť. Prý listy jinanu na paměť působí blahodárně. :D

Stanley 900 píše:http://syntex.cz/p/panasonic-lumix-dmc-gh5-pocatkem-roku-2017

Stando, není to nic jiného, než útok na naše peněženky. Skoro je lepší to nesledovat! ;) :lol:
Ale líbí se mi!
Přílohy
Zbraslav.jpg
Zbraslav.jpg (1.42 MiB) Zobrazeno 3919 krát
Jinan_dvoulaločný.jpg
Jinan_dvoulaločný.jpg (992.67 KiB) Zobrazeno 3919 krát
josef38

Příspěvekod jirula » 20 říj 2016 18:46

čau,
krásný šelmy,
Moni hezký čumkarty máš,
Stando mě ta poslední, asi....
Panák hezkej, ale ten čip je prostě malej (y) , ale na video asi jooooo ;)
Přílohy
18102016mk2 (1).JPG
18102016mk2 (1).JPG (90.83 KiB) Zobrazeno 3904 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 18 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 6400
Model: X-E2S
Exposure bias: 0 EV
18102016mk2 (2).JPG
18102016mk2 (2).JPG (174.81 KiB) Zobrazeno 3904 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 32.9 mm
Čas expozice: 1/28 sec.
Clona: F/3.6
18102016mk2 (3).JPG
18102016mk2 (3).JPG (188.44 KiB) Zobrazeno 3904 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 31.5 mm
Čas expozice: 1/45 sec.
Clona: F/3.6
18102016mk2 (4).JPG
18102016mk2 (4).JPG (121.2 KiB) Zobrazeno 3904 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20.5 mm
Čas expozice: 1/38 sec.
Clona: F/3.2
Jirka
jirula

Příspěvekod ODSakEda » 20 říj 2016 19:02

OVal píše:Dvě ze včerejšího podmračeného podvečera. Barevné fakt víc saturovat nebudu, podzim není jen sluncem zalité listí, ale i mlhy, pošmourno....

Zrovna mi to povícej, co pověstně nemám rát přesaturovaný fotky jak pohlednice... No ale toto barevný listí máš právě dobrý! 8-) Jen předtím - v tom lese, i když je tam šero, to beru, se mi to zdálo až moc vyblitý :( . Nic víc 8-) Přitom podzim je pestrý až moc i z ašera (viz moje fotečky pozdě odpoledne i v lese a za mrholení dokonce)
Nyní tedy 2x (n)
josef38 píše:
OVal píše:Barevné fakt víc saturovat nebudu, podzim není jen sluncem zalité listí, ale i mlhy, pošmourno....

Ondro, to je správný názor a píšeš to dost důrazně. Takže jestli to někdo od Tebe požaduje, tak mi napiš a já mu vynadám! (n) :lol: .....

Zrovna ty, co to žlutý listí máš barevný zase až až :lol:
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 20 říj 2016 19:18

Jirulo, kočičky hezký a dokonce pro jejich zábavu obětuješ i manželčin náhrdelník! (n) (n)
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 20 říj 2016 19:46

Moravské "moře" při 100kmh ;)
Se divím, jak je ostrý ten nápis se zákazem rybolovu, co byl blízko - hned na zábradlí u silnice, na takový svuňk, navíc hnus počasí a šero :( Ten jsem chytnul totiž zcela náhodou :D
Přílohy
_DSC0772.JPG
_DSC0772.JPG (388.28 KiB) Zobrazeno 3886 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/3200 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 800
Model: SLT-A65V
Exposure bias: -7/10 EV
_DSC0775.jpg
_DSC0775.jpg (616.1 KiB) Zobrazeno 3886 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 90 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/5.6
_DSC0832.JPG
_DSC0832.JPG (468 KiB) Zobrazeno 3886 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 60 mm
Čas expozice: 1/2000 sec.
Clona: F/5
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 21 říj 2016 00:39

ODSakEda píše:Zrovna ty, co to žlutý listí máš barevný zase až až :lol:

No, nechtěl jsem původně na Tvůj příspěvek vůbec odpovídat, ale koukám, že po posledních Tvých "bubácích", které jsi zde ukázal asi budu muset. :lol:

Viz třeba tento:
download/file.php?id=92672

Tak tento obrázek a nejen ten, je značně podexponovaný, takže podle toho, že je tmavý, není vůbec znát, jestli je zrovna špatné počasí. Jen se nějak nezdařilo v autě nastavit v tom "svuňku", jak píšeš, správně expozici. ;)
Ale jestli to byl umělecký záměr, budiž, ale potom nevím, proč se vyjadřuješ kriticky k jiným obrázkům? :o

Viz histogram v příloze.

Ohledně mých obrázků, netvrdím, že jsou všechny úplně "košér", některé možná přesaturované budou, ale podobné mi z mé RX1 lezou a já jsem s nimi spokojen a osobně mám takové rád.
Jeden Ti na ukázku posílám přímo v RAWu, tedy mnou neupravený a můžeš porovnat s mým obrázkem zveřejněným, kde jsem možná jen upravil poněkud jas a provedl restituci.

http://www.uschovna.cz/zasilka/LDD4H42H36LFUJ55-4UP/

Tak se měj hezky a byl bych nerad, aby se zde na toto téma rozpoutala nějaká vášnivá debata. Ber to prosím jen jako mou odpověď a už bych se nerad o tomto dále bavil. Děkuji za pochopení. ;)

Měj se hezky. (n) Josef.
Přílohy
ODS-Eda.jpg
ODS-Eda.jpg (642.09 KiB) Zobrazeno 3853 krát
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 21 říj 2016 04:50

ja nepsal nikde ze je mas presaturovany. To jsis napsal sam... Me se to naopak libi a daval jsem to naopak za vzor i kdyz tobe svitilo sviticko, me a Ovalovi ne, ale to zlute listi zari i v seru lesa a o to mi slo. Mam to totiz v zive pameti neb jsem taky pozde odpo v seru mlznych dni na Morave bloudil chvilku v tmavem lese. Tedy jen vyjadruji sve postrehy z reality v porovnani s fotkami. A bez emoci proste diskutuji. Je to problem diskutovat(!) k fotkam na foto diskusi(!)?

A zcela jine tema je expozice - tu jsem zde nekritizoval vubec, ale kdyz si to otevrel ;-) - ano, bylo takove silene sero a nad hlavou letel velmi nizko cerny mrak az hruza sla z techo co se chysta a pak to vzapeti spustilo! A to byl supec ani sterace nestihaly. A kde nic neni ani smrt nebere cili jeli tma je tma a kus svetla vpravo v grafu nutne!!! chyby...

Prece nebudu delat gainem (citlivosti ISO coz je u digitalu jen umele elektricke zesileni proste gain u kamer...) umele svetlejsi a tedy neprirozenejsi a tak nerealisticky svetelny podminky kdyz tam nebylo svetlo.

Nekoukej na grafy..., ale na obrazky! ;-) Obraz se da posuzovat pouze subjektivne, pocitove a technicke parametry jsou limitujici ne vsak az tak dulezite...

Skoda ze jsis nevsim nebo nevyjadril hlavne co jsem ti zprostredkoval za vyjev tim spise tvoje oblibene lodky :-( No nic priste dam neco nezajimaveho hlavne vyrovnany graf analizeru svetelneho spektra...
ODSakEda

Příspěvekod monikash » 21 říj 2016 06:44

Jinan je opravdu na paměť, jen se nesmí brát při ředění krve.

Tady je taky depresivně šedo.

Edo, aspoň vidíš, jak je na tom Sony s rychlostí ostření (ten nápis DYJE). Jen nechápu, proč tam je Dyje a ne Mušovská v.n.

Ty ceny jsou opravdu nehorázný, ale asi mají ve vyspělém světě takové platy, že si to můžou dovolit výrobci takhle ocenit. Kdyby to za ty prachy nikdo nekupoval, tak by za to takový majlant nechtěli.
monikash

Příspěvekod **lasta » 21 říj 2016 07:37

Edo.
Voda...mlha... (n)

Ten šedý humus z toho teče i z monitoru...

Ale víš co se říká, není světlo, nefotí se...ještě tě někdo pomluví .. ;)
**lasta

Příspěvekod josef38 » 21 říj 2016 09:52

monikash píše:Jinan je opravdu na paměť, jen se nesmí brát při ředění krve.

Ahoj Moniko, za chvíli už začne opadávat, takže listí z jinanu bude dost.
Ale kdybych ho snad i všechno sebral a vylouhoval z něj čaj, sotva mi to už pomůže! :)
Někde jsem slyšel, že snad jsou dva druhy jinanu. Samčí a samičí. Nevím co je na tom pravdy, pátrat po tom nechci.
Hezký den! J.

U nás je též velice pošmourno.
josef38

Příspěvekod Jarouš » 21 říj 2016 10:55

Josefe, Eda Tvoje fotky nekritizoval, to sis moc špatně vyložil ;). Jenom poukázal na kontrast mezi tlumenějšími barvami, když je venku ten šedivý hnus, což dokreslovaly např. Ondrovy fotky a taky jeho vlastní, a těmi Tvými, kdy na to listí posvítilo sluníčko a byla tam i modrá obloha, což logicky a správně vedlo k zářivým barvám. A Eda to hned doprovodil chválou na Tvého Soňáka. Takže Tvá reakce byla nepřiměřená a vycházela ze špatného pochopení jedné jediné Edovy věty, která vůbec nebyla kritikou: "Zrovna ty, co to žlutý listí máš barevný zase až až :lol:" Je to jenom Edův styl psaní a stačí jenom trochu víc vhledu do způsobu vyjadřování druhých ;). Často to dá fušku, protože obecně se Eda vyjadřuje dost děsně a jedno přečtení stačí málokdy. Edovy fotky od Dyje z auta jsou opravdu příšerné a venkovním hnusem se omluvit nedají. Jestli to z toho auta nejde vyfotit líp, je otázka, jestli není lepší se na to vykašlat. Rozpatlanost a barevný šum prakticky v celé fotce nemají s venkovní realitou vůbec nic společného a okecat se tím nedají. Podexponované je to taky, i při stmívání se to dá vyfotit mnohem líp. Takže mi z toho vyplývá, že z toho auta je to úplně na prd a často to bývá nereálně podsaturované a zašedlé. Je fakt, jak často Eda píše, že "realita vývá taková šedivější", ale né zas tak moc, jak nám to servíruje přes zatmavená skla automobilu, což už Eda, asi, vůbec nevnímá a fotí podobně i mimo auto nebo se staženým okýnkem. Tolik můj pohled na věc ;).
Dám taky šedivý hnus při stmívání, akorát ne z auta... Kdo viděl v Sigmě, nechť velkoryse promine ;).
Přílohy
SDIM7726.jpg
SDIM7726.jpg (357.24 KiB) Zobrazeno 3885 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 25 mm
Čas expozice: 1/2.5 sec.
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 21 říj 2016 12:02

Jarouši, to je v naprosté pohodě, zase se nic tak hrozného nestalo a já se na Edu nikterak nepohoršuju! A snad jsem ani zas tak nepřiměřeně nezareagoval a věřím, že to tak ani Eda nevnímal! ;)
Jen mně příjde dost velká škoda nevyužít celé škály jasů, které by obrázek mohl dát. Tím spíše u tak kvalitního fotoaparátu, jaký on má.
Všiml jsem si, že hodně lidí fotografuje s trvalým nastavením expozice do mínusu, ostatně já také. Je to hlavně obava před přepaly, které už napravit nejdou. Zatímco mírná podexpozice, zásluhou většího dynamického rozsahu téměř vůbec nevadí. Jen se musí potom autor obrázku při editaci více věnovat. Eda zde též použil myslím - 0,7 EV. To není zas tak moc, aby potom obrázek nešel dorovnat. I když zde ta korekce asi byla zbytečná. Ale kdo by se s tím stále přehazoval, že?
Ale jestliže se fotografuje do RAWu, což předpokládám, že většina lidí dělá, tak už samotný princip nabízí, aby se do obrázku "hrábnulo". Není to zkrátka to příslovečné "hop na krávu a už je tele". Což ovšem každému zas tolik vyhovovat nemusí. Někdy to sice s tím "hrábnutím" moc nevyjde, tak jak by si autor přál, ale to už je tak v každé tvůrčí práci. Když se mrknu zpětně na některé své obrázky, také si řeknu, jak tohle jsem jen mohl vypustit ven?

Takže nic není tak horké, jak se na první pohled zdá a budeme se těšit na další obrázky ode všech! Ahoj a děkuji! :D J.
josef38

Příspěvekod **lasta » 21 říj 2016 13:39

Jarouši
Tak příkře bych fotografování z auta neviděl. Za prvé bez toho by spousta fotografií nebylo za druhé by se některé ani nedaly nafotografovat.

Josef
Patlat se s dodatečnou upravou a vymalovávánim fotografií v PC a dolovat ji ještě k tomu z nenažraneho RAW uložení dělá jen někdo pro peníze a nebo ten co scénu neumí vyfotografovat... :P

Normální fotograf ji vyfotografuje a a jde dál. potom ji presune do PC
**lasta

PředchozíDalší

Zpět na Kodakem