Jirko, ani se neptej, jak to dělám já, bo je to tak na flame...

Používám ruční vyvážení bílé, už rok a půl stejné, nevrtám do toho. Fotím na to i v interiéru s vědomím toho, že při nespokojenosti snadno v RAWu změním. V tom kostele je taky moje ruční vyvážení (Custom, do kterého nevrtám), ale trochu jsem vyměkl a nakonec jsem vyvážil bílou v Zoneru pomocí kapátka na ubrusu. Nejsem o tom vnitřně přesvědčený, že je to lepší, než originál. Včera dorazily z Prahy fotky (12 X 18 cm) a utvrdily nejen mne v tom, že jsem si to kapátko s ubrusem měl odpustit. Zákazník je, samozřejmě, spokojen, lidi to tak dalece nerozlišují. Custom měl v obraze trochu víc růžové, přičítal jsem to těm rozsvíceným světlům a myslím, že je to tak docela správně. Nastavení na blesk je mi záhadou, prakticky ve všech situacích vloží do fotky ještě víc růžové, než ten můj Custom. A to už vůbec nemám odvahu někde prezentovat.
PS: Ten Custom jsem tenkrát cvakl na okraji sjezdovky na starém, špinavém sněhu, na který částečně přes stromy probleskovalo slabé, nízké Slunce. Bylo to 8. března 2015 v půl páté odpoledne.