Díky za pochvalu. Bylo krásný světlo, to se fotí samo, jen toho umět využít. Když jsem cvakal kolem dokola v různýcn úhlech, tak něco vyšlo

.
Exif v tomto případě kecal jen trochu, mám tam pořád ještě od lyžovačky zimní čas - takže to bylo už kolem sedmé ke konci focení na kopečku

.
Objektiv je zoom 16-35 je docela dobrý od 16 do 30mm, na 35mm je to už slabota. Na 16mm je k ostrým rohům potřeba clonit na f11, difrakce ještě není moc silná. Při ohnisku cca 20 až 30mm stačí clona 8, ale často jsem fotil na 16mm, tak jsem tam nechával většinou f11. Střed je nejostřejší při f 5,6, jako u většiny objektivů kromě těch hodně světelných. Jo a byl tam polarizák, i když u tohoto snímku nebyl nutný. Ale "vylepšuje barvy", trávu, šutry i lišejníky....
Ještě k expozici, možná byla celková atmosféra trochu tmavší, už si to nepamatuju. Snímek jsem trochu zesvětlil. Ono při ISO 100 a cloně f11 by i v poledne byl čas možná 1/125 - 1/200 s. Stativ se mi rozhodně vyplatil, bez něj by to prakticky nešlo. Objektiv má stabilizaci, ale stativ je lééépší.
Jo Jirulko, policajtka je pěkná, cena za slušej polarizák... musel bych to zvážit

.